• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2016

15:24

DODIK: Autoput će nas povezati, RS za mir i stabilnost!

Politika

DODIK: Autoput će nas povezati, RS za mir i stabilnost!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da će nova deonica Prnjavor - Doboj na autoputu koji povezuje Banjaluku i Doboj povezati sve ljude na tom prostoru i posebno zahvalio Vladi Srbije na naporima da se što više poveže sa RS ističući da je Srpska zajedno sa Srbijom usmerena ka miru i stabilnosti

- Autoput „9. januar“ je za sve, bez obzira na veroispovest. On nije sebično, već širokogrudo delo za sve ljude na ovom prostoru - ocenio je Dodik.

On je na svečanosti otavranja deonice od Preljine do Doboja, duge 36,6 kilometara, istakao da poseban značaj ima prisustvo srpskog premijera Aleksandra Vučića, jer je to važna poruka.

- Želim da kažem da smo zajedno sa vama usmereni ka očuvanju mira i stabilnosti. Autoputevi koje gradimo nisu za tenkove i puške, već želimo da njima ojačamo kapacitete Srbije usmerene ka miru i stabilnosti, a Beograd se nesumnjivo pokazao kao faktor mira u regionu - podvukao je on dodajući da RS želi da bude deo tih napora.

- Izgraditi autoput nije samo ovo što vidite, on je nada, čekanje, iščekivanje, sposobnost. Ponosan sam na sve naše ljude koji su radili i pokazali sposobnost da izrade svu dokumentaciju koja je dovela do izgradnje puta. Ovo je velika radna pobeda - naglasio je Dodik.

On je rekao da je ponosan što je lično bio na čelu „ekipe“ koja je odustala od modernizacije magistralnog puta i usmerio se na izgradnju autoputne mreže, a ovih 36 kilometara će, kako je naglasio, ubrzati kretanja, te predstavlja dokaz postojanja i sposobnosti RS da integriše i ove krajeve u kojima je 50 odsto društvenih i privrednih aktivnosti Srpske skoncentrisan.

Prema rečima Dodika, autoput "9. januar“ može da bude samo integracija ovih krajeva, i nada da će se ići dalje napred.

- Cilj je neskriven, a to je da se preko Modriče, Šamca i Bijeljine povezemo sa Srbijom. Naš cilj je da povežemo RS sa Srbijom, kao i da projektujemo dodirne tačke kod Užica i Višegrada, kako bi i taj deo povezali sa stanovništvom Srbije - objasnio je on.

Dodik je podvukao da je Srbija u svemu ovome značajna pomoć RS, jer Srbija želi povezivanje celog regiona.

RS, prema njegovim rečima, podržava otvorenost Srbije prema BiH, dodajući da svi treba da se bore kako bi komunikacija bila usmerena na dobro.

Dodik je najavio da RS ne staje i da želi da pokaže da se razvija i dalje i ostaje na ovim prostorima.

On je zahvalio Vladi Srbije i premijeru Vučiću za sredstva izdvojena za most Ljubovija-Bratunac.

- Narod mora znati da je sredstvima Vlade Srbije, i po odluci premijera Vučića izgrađen most - objasnio je Dodik dodajući da taj most treba da povezuje RS i Srbiju, ali i Srbiju i BiH u celini, kao i da su svi mostovi tu da povezuju, a ne da izazivaju sukobe i ratove.

Autoput "9.januar“ je dokaz da RS želi da gradi stabilan i miran život, da je sposovna da izgradi velike infrastrukturne projekte.

VUČIĆ OPET POZVAO RS DA SPUSTI TENZIJE: Bolje da prebrojavamo radna mesta i fabrike, nego vojnike i mrtve!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zarko ratkovic

pre 7 godina

Tacno za Prnjavor i Doboj ali distrikt Brcko opet na cijepa na dva dijela a Gorazde u trbuhu puta Foca-Visegrad.

Ali Šele

pre 7 godina

ko će se voziti auto-putem kroz BiH kad je putarina najskuplja u Evropi, a firme nerade, posebo u RS gdje je svaka jača firma uništena i stečaju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija