• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2016

23:47

PUPOVAC IDE U KOALICIJU SA HDZ: Srbi bi posle pet godina trebalo da se vrate u vlast!

Politika

PUPOVAC IDE U KOALICIJU SA HDZ: Srbi bi posle pet godina trebalo da se vrate u vlast!

Podeli vest

Posle pet godina odsustva iz ozbiljnog učešća u vlasti, interes Srba u Hrvatskoj je da sada iskoriste priliku, ukoliko se ona ukaže, izjavio je danas potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac, odgovarajući na pitanje kakve su šanse da njegova partije bude deo nove vlasti

- Posle pet godina odsustva iz ozbiljnog učešća u vlasti, interes Srba u Hrvatskoj je da sada iskoriste priliku, ukoliko se ona ukaže, i s ostalim strankama u vladi rešavaju probleme koji su se nagomilali u različitim oblastima, od stambenog zbrinjavanja Srba do obnove povratničkih sredina- rekao je Pupovac za "Politiku". 

Na pitanje da li su ga već zvali iz HDZ-a, on je odgovorio da "ne mislimo da je potrebno da nas zovu preko noći".

- Moraju najpre sagledati situaciju i videti kako da krenu u formiranje svoje većine, što ne mora biti jednostavan posao- naveo je Pupovac.

MILANOVIĆ GUBITNIK, PLENKOVIĆ SLAVI POBEDU: Velika prednost HDZ, Pupovcu tri mandata!

Upitan da li će vlast u Hrvatskoj ostati nepromenjena, on je rekao da to nije istina. 

- Možda koalicioni partneri neće biti promenjeni, iako to treba još videti, ali vlada će sigurno biti značajno drugačija- ocenio je Pupovac i istakao da su HDZ Andreja Plenkovića i HDZ Tomislava Karamarka "dva sveta".

PUHOVSKI NAJAVLJUJE NOVO GLASANJE U HRVATSKOJ: Stabilna vlada tek posle trećih izbora?!

Jedan je, kako je objasnio, otvorio prostor za ekstremni nacionalizam i klerikizam, pa i ustaštvo, a drugi je zatvorio vrata za to. 

- Oni koji misle da je to samo površina, naravno da se plaše toga da će Plenković uspeti da reformiše stranku do kraja. To jeste nešto što tek treba da se dogodi- poručio je Pupovac. 

S osvajanjem vlasti, kako je rekao, Plenković sada ima priliku da to do kraja uradi, da ne ostane samo na površini. 


PUKAO KAO ZVEČKA! Mediji u Hrvatskoj tvrde: MIlanović VEĆ DANAS ODLAZI sa čela SDP!
 

Govoreći o tome šta to znači za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, Pupovac kaže da je "za nas svaki prekid sa nacionalizmom i davanjem prostora proustaškoj politici u Hrvatskoj velika stvar". 

- Činjenica da to sada sa svoje strane radi HDZ predstavlja svojevrsnu garanciju da se to, barem u neko dogledno vreme, neće manifestovati kako se manifestovalo do sada- ocenjuje Pupovac. 

Prema njegovim mišljenju, raspisivanje ponovnih izbora bila velika šteta za Hrvatsku i treba učiniti sve da se vlast formira što pre i to tako da bude stabilna.

I PLENKOVIĆ ODBACUJE MOGUĆNOST SARADNJE SA SDP: Velika koalicija ne dolazi u obzir!

NAŠAO NOVI POSAO: Milanović se uhlebio u EBDR?!

IZBORNE ANALIZE: Milanović glupostima izgubio svoje birače, a nije pridobio desničare!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
HRVAT

pre 7 godina

Pupovac najvise voli sa Ustasama...a i Kune mu nisu mrske...\n

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо овог Туђмановог Србина Милорада ни у једном делу.

ANTE BAN

pre 7 godina

Ovaj Pupovac je jedan korektni, pošteni i lojalni Srbin! I ranije je učestvovao u vlasti kada je vladao HDZ, tako da sam znao da će ovo prihvatiti i sada.Zato ovo nije velika novost!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija