• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2016

11:50

VULIN OŠTRO ODGOVORIO ROTU: Ne pokušavamo da budemo deo Rusije, SRBIJA JE SUVERENA ZEMLJA!

Politika

VULIN OŠTRO ODGOVORIO ROTU: Ne pokušavamo da budemo deo Rusije, SRBIJA JE SUVERENA ZEMLJA!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin smatra da je izjava državnog ministra Nemačke Mihaela Rota u vezi sa odnosom Srbije i Rusije neoprezna i uveren je da ona ne odražava odnose između vlada Srbije i Nemačke

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da Srbija nikada nije ni želela ni pokušala da bude deo bilo koje druge države, pa ni Rusije, te da je siguran da Rot zna da je Srbija suverena zemlja, a ne teritorija.

- Kao suverena zemlja, Srbija ima pravo na svoju spoljnu politiku, prijatelje i interese. Mi se od svojih interesa nećemo uklanjati i nećemo dozvoliti da bilo čija politika ugrožava nacionalne interese - rekao je Vulin.

On je naveo da Srbija ne pokušava da bude deo Rusije, niti je to iko ikada rekao, ali da ne želi ni da za korak umanji dobre odnose sa tom zemljom. 

Vulin je ocenio da ne bi bilo loše da se, pre nego što se od Srbije zatraži da poštuje jedinstvenu politiku EU, ta politika i uspostavi, buducuhi da ima zemalja EU koje se zalažu za sankcije Rusiji, ali i onih koje se zalažu za ukidanje.

- Jedni traže udaljavanje od Rusije, drugi čvršće veze. Pre nego što se nama tako nešto prebaci, ne bi bilo lose da se zemlje članice EU najpre dogovore, pa da to zatraže ili ponude zemljama kandidatima - rekao je Vulin.

DAČIĆ ODBRUSIO ROTU: Niko nas neće naterati da radimo protiv sebe, SRBIJA I RUSIJA SU PRIJATELJI!

On je naveo da je sličan slučaj i s mitrantskom krizom, gde neke zemlje smatraju da niko ne treba da uđe na prostor EU, druge da svi treba da uđu, a treće da samo tražioci azila, a ne ekonomski migranti, treba da uđu na prosotr EU.

- Pre nego što se EU izbori sa svim protivrečnostima, ne bi trebalo da traži od Srbije ili druge zemlje kandaidata da reši to - reklao je Vulin.

Komentarišući stav Rota o tome da sve mora biti jasno po pitanju Kosova i Metohije, Vulin je rekao:

- Da maksimalno pojasnimo - Kosovo i Metohija su teritorija pod privremenom upravom UN, u skladu sa Rezolucijom 1244. Jasnije od toga zaista ne može.

Rot je sinoć u razgovoru sa studentima Fakulteta političkih nauka u Beogradu rekao da Srbija ima podršku Nemačke u pridruživanju Evropskoj uniji a ne Rusiji. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jorg

pre 7 godina

Bravo gop. Vuline da baren neko se zalaze za rezoluciju 1444 UN

Viktor

pre 7 godina

Moze da prica ko sta hoce ali trenutno Srbija ima sposobne politicare , samo napred Vucicu , Dacicu , Vuline i ostali . Treba takvim majmunima kao sto je Rot i drugi iz EU da se odgovori , cast izuzecima kao Zeman , Fico i Orban .Prijatan dan svim citaocima .

vlada

pre 7 godina

Sa Rusijom jesmo prijatelji, pa i braća, a sa vama g. Rot ne možemo biti ni prijatelji! Što se tiče Kosmeta, on je za nas u statusu rezolucije 1244 SB, a PRIVREMENO otet!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija