• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2016

12:58

DRŽAVNA UPRAVA: Uskoro novi portal Vlade Srbije!

Politika

DRŽAVNA UPRAVA: Uskoro novi portal Vlade Srbije!

Podeli vest

Vlada Srbije imaće od 15. oktobra novi portal, izrađen po ugledu na francuski, a koji inače spada u pet najuspešnijih u svetu i među tri u Evropi, najavio je danas direktor Direkcije za elektronsku upravu u Ministarstvu državne uprave Dušan Stojanović

On je zajedno s britanskim ambasadorom Denisom Kifom otvorio regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima "Digital 2016" i tom je prilikom ocenio da u digitalnoj transformaciji u državi sve ide po planu, te ocenio da država tačno zna gde želi da bude.

Glavni cilj digitalne transformacije, kako je rekao, jeste da javnu upravu preokrenemo u moderan sistem, okrenut krajnjim korisnicima, a to su građani.

- Znamo šta treba da radimo. Vlada Srbije je prisutna na Tviteru, Fejsbuku i drugim drustvenim mrezama, ministri, premijer i predsednik komuniciraju tim putem sa građanima. Znamo da kanali za socijalnu mrežu daju najbolji fidbek - rekao je Stojanović na konferenciji, koju treću godinu za redom organizuje Kolor Pres Grupa.

U njegovoj direkciji, dodao je, bave se analizama obrade podataka, uz napomenu da će to u budućnosti biti deficitarno zanimanje, a da je država zagovornik javnog klauda (cloud), mada i privatni donosi dosta toga.

Ciljevi procesa digitalne transfomracije su, između ostalog, povećanje efikasnosti i transparetnosti, privlačenje novih investicija, transformacija servisa javne uprave, kao i veće poverenje građana, naveo je Stojanović i dodao da je Srbija, kad je reč o e-upravi, skočila sa 69. na 39. mesto na listi Ujedinjenih nacija, a apsolutni je lider u regionu.

Kao jednu od novina, a koja će građanima omogućiti da lakše ispune svoje administrativne obaveze, najavio je mogućnost plaćanja platnim karticima na portalu e-uprave od 24. decembra, što podrazumeva pre svega da će građani moći tako da plate, na primer, prekršajne kazne.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17