• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.09.2016

20:00

ŠEŠELJ O ULASKU 'ZAŠTITNIKA GRAĐANA' U POLITIKU: Saša Janković je SKOTOV SKOT!

Politika

ŠEŠELJ O ULASKU 'ZAŠTITNIKA GRAĐANA' U POLITIKU: Saša Janković je SKOTOV SKOT!

Podeli vest

Zaštitnik građana Saša Janković je izborni projekat Zapada koji bi da od Srbije napravi banana državu, tvrdi lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj

Lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi da je zaštitnik građana Saša Janković, koji je u četvrtak objavio svoj predizborni spot za predsedničke izbore, najobičnija marioneta zapadnih ambasadora koji pokušavaju da od Srbije naprave banana državu.

LIČNA PROMOCIJA
Jankovićev spot liči na ličnu promociju i pokušaj poistovećivanja javne funkcije sa ličnošću, što nas je sve i dovelo tu gde jesmo
Igor Avžner, marketinški stručnjak

Šešelj u izjavi za Informer kaže da više nema nikakve sumnje da je Janković zapravo "Skotov skot" (misli na Majkla Skota, ambasadora SAD, prim. aut.).

Tipična propaganda

Predsednik SRS naglašava da je Janković "kandidat iz nužde", odnosno da Zapad nema više na koga da zaigra na srpskoj opozicionoj sceni.

- Pa neće valjda stranci da za predsednika kandiduju onu olupinu od Borisa Tadića ili istrošene i potpuno kompromitovane Čedu Jovanovića i Bojana Pajtića?! Njima je Janković iznuđeno rešenje i baš zato će u njega uložiti mnogo keša i energije. Pazite, već su za snimanje tog jednog spota za Jankovića isplatili onoj Bojani Maljević 140.000 evra! Jasno je, dakle, nema više nikakve dileme da je Janković Skotov skot! - napominje lider radikala (pogledajte okvir).

ŠOKANTNO: EU platila 140.769 evra za Jankovićev predizborni spot!

"Politika" je u julu ove godine objavila da je Fond EU za podršku medijima dao čak 140.769 evra produkcijskoj kući glumice Bojane Maljević "Monte rojal pikčers" za snimanje serije o slučajevima koje rešava Kancelarija zaštitnika građana.
Prema tvrdnjama Maljevićeve, upravo je u okviru tog serijala pod naslovom "Moje pravo" snimljen video o zaštitniku građana, koji neodoljivo podseća na predizborni spot.
EU je, dakle, za predizborni spot Saše Jankovića platila čak 140.769 evra?!

Šešelj smatra da Janković, sve i ako u njega bude uloženo mnogo para, nema velike šanse na izborima, jer je, kako kaže, Vučić svojom politikom obesmislio postojanje svih drugih proevropskih partija u Srbiji.

Facebook/Tanjug

mojugao

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ

SNS

Posebno mi se svidelo u spotu kako je Saša Janković našminkan, volela bih da angažujem njegovom šminkera.

- Janković nema šanse da pobedi, ali ima šanse da napravi novi ciklus haosa i sukoba u Srbiji - upozorava šef SRS.

Saša Janković se ni juče nije oglašavao povodom svoje "predsedničke kandidature". Na drugoj strani, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da promotivni sporni spot zaštitnika građana ima "politički naboj" i da neodoljivo podseća na predizborni materijal.

 

- Tu postoje određene političke poruke, jer se Janković obraća svim građanima, uz državne simbole. Mada su autori spota pogrešili sa onom crnobelom tehnikom, koja asocira na nešto negativno iz prošlosti... - komentariše Stanković, koji takođe misli da Janković nema velike šanse za uspeh.

Cvijanović: Jeziv scenario!

Glavni urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović kaže da ga brine i zastrašuje scenario po kojem bi Jankovića zapadne sile dovele na čelo države.
- Da bi se tako nešto desilo, potrebno je da srpsko društvo pretrpi ozbiljan udar i nasilje. To podrazumeva da se preko noći promeni izborna volja građana i da neko sa tako uskim političkim profilom poput Jankovića postane prihvatljiv kandidat. U Srbiji ne postoji unutrašnja snaga koja bi mogla da ga "izgura" na Andrićev venac. Taj udar mogle bi da izvrše samo zapadne sile. Samo na taj način Srbija može da prihvati Jankovića - napominje Cvijanović.

- Sve i da ga otvoreno podrže stranci, on skoro da nema nikakve realne šanse. Ne zaboravite, i kandidat vladajuće stranke i neki drugi kandidati, poput Šešelja, imaće i finansijske resurse i veliki medijski prostor - ističe Stanković.

Zloupotreba funkcije

Public

da se ja pitam

Cvijetin Milivojević

marketinški stručnjak

Ako stvarno želi da se kandiduje za predsednika, Janković treba da se zahvali SNS, jer bez njih "obični" glasači ne bi znali ni ko je on.

Marketinški stručnjak Igor Avžner, koji je radio nekoliko kampanja za bivšeg lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića, smatra da Jankovićev spot nije pravi spot za kampanju za predsedničke izbore.

- Sve ovo jako podseća na ličnu promociju i pokušaj poistovećivanja javne funkcije sa ličnošću, što nas je generalno i dovelo tu gde jesmo. Institucije moraju biti iznad pojedinaca. U svakom pojedinom slučaju. "Azra, to sam ja" mogao je da kaže Džoni Štulić. "Državna institucija, to sam ja" može da kaže samo onaj koji tu instituciju zloupotrebljava - zaključuje Avžner.

RASKRINKAN! Janković kopirao Tadića i Nikolića

screenshot

Glumica i producentkinja Bojana Maljević bezuspešno je pokušala da prikrije činjenicu da je zaštitniku građana Saši Jankoviću snimila propagandni spot, koji predstavlja početak njegove izborne kampanje.
Maljevićeva je, odmah nakon pisanja Informera, pokušala da obmane javnost pričom da je snimljena Jankovićeva izjava samo jedna od mnogih u serijalu "Moje pravo", i da su po istom principu izjave dali i poverenik Rodoljub Šabić i poverenica Brankica Janković.
Međutim, već letimičnim pogledom na pomenute snimke (moguće pogledati na www.informer.rs) vidi se da je Jankovićev snimak potpuno različit i da je jedini snimljen u formi predizbornog spota. Naime, on je jedini sniman iz dva kadra i samo on se građanima obraća gledajući direktno u kameru, i to pored zastave Srbije! Svi drugi, kada daju izjave, gledaju u novinara, a ne u kameru. Osim toga, Janković u svom spotu neodoljivo podseća i Borisa Tadića i Tomislava Nikolića u njihovim predsedničkim kampanjama!
Uprkos svemu ovome, Maljevićeva i dalje uporno tvrdi da je Jankovićev spot samo insert iz informativno-edukativnog serijala "Moje pravo".

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо Јанковић заштитара Сашу ни у једном делу.

OMG

pre 7 godina

Србији треба један Милорад Додик, доста нам је отворених и прикривених западњака!

Marko

pre 7 godina

Covece, kapiram da zastupate jednu strana, sto je legitimno, ali imajte bar meru u tome. Ovo kako vi radite nije ni Gebels nekada radio. Nemojte se, svi zajedno, cuditi ako nastupi revansizam kada dodje do promene vlasti.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Дајте за ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ...."Чисту" - личност...!!

BR

pre 7 godina

Odavno smo mi banana drzava. Rade nas MMF i Svetska banka , ko bicikl govno..

lilit

pre 7 godina

Vojo, ako smeš da priznaš: ko te je iz Zeničkog zatvora izvukao i doveo u Beograd (dao plac i kuću u Batajnici) da razbijaš opoziciju (prvo Vuka), pa da uđeš u Vladu.....

micko

pre 7 godina

Misljenje, da je SNS iskljucivo zasluzana sto se zna za tog coveka, je apsolutno tacna! Za tog coveka se nebi ni culo da nije bilo komentara na te sve njegove izvestaje ( ako je on pisao). Takodje znalo se za njegove stavove i gde je bio na obuci a SNS ga je PONOVO izabrala!!! Razmislie! Pozdrav Micko

Milija

pre 7 godina

U diplomatskim krugovima u Beogradu i regionu se sve glasnije govori da je Vucic i SNS potpuno izgubio podrsku velike trojke - Nemacke, Francuske i Engleske, a sve zbog njegovog koketiranja i saradnje sa Rusima i Ruskim FSB , kao i zbog izostanka bilo kakvog konkretnog rezultata u konacnom resavanju i zatvaranju pitanja Kosova. Dalje, Vucic je Merkelovoj u dva navrata, 2012 i 2013 godine obecao privatizaciju Telekom, EPS i Borskih Rudnika, za koje su veoma zainteresovane Nemacke kompanije. Takodje , ni od toga nije bilo nista. Zato SNS nece vise imati Predsednika Srbije, najverovatnije ce to biti potpuno nova licnost, koja ce imati podrsku EU, ali i Rusije. Navodi da ce to biti Sasa Jankovic su smesni jer on ne uziva nikavo poverenje kljucnih igraca u EU.

999

pre 7 godina

Milija! osim rečenice ...... Vuc(č)ic(ć) je Merkelovoj u dva navrata, 2012 i 2013 godine obec(ć)ao privatizaciju Telekom-a, EPS-a i (B)borskih (R)rudnika, za koje su veoma zaintereso- vane (N)nemac(č)ke kompanije ...... sve ostalo vam je čista nebuloza, jer hoćemo da PRODAMO a ne da POKLONIMO. Janković ima veliku podršku USA jer bi imali špijuna u samom vrhu vlasti. A to da li, ili ne ima podršku "ključnih igrača" je sasvim relevantno jer neće dobiti glasova ni za čistača na ulici. Posebno je važno što taj magarac ima veliku mrlju na događaj u njegovom stanu za koji će tek da odgovara. Nema ničega zašto biste pominjali FSB jer veoma malo njih ima pojma o tome, a vi svakako niste među njima i nemate blage veze osim jeftine spekulacije.

999

pre 7 godina

Milice VAŠ komentar vas deklariše kao osobu vrlo sličnu komentaru o Šešelju!!!.

srbin

pre 7 godina

seselju ti trebas kao cetnicki vojvoda da si protiv gej parade da setas sa popovima cetnik je uvek sa popovima i crkvom tako se brani bbozi hrst a ti obuko crvenu majicu i kaznjavas neke ljude po srbiji a nisi sudija ni advokat sad se vidi ko je ko ko brani srbiju u ovim teskim trenucima vazno da si dobijo hrvatski pasos a sto si sve pretijo svojim hrvatima crveno je crveno

Lala iz Banata

pre 7 godina

Слобода мишљења је загарантована Уставом ове земље, ал* питам ја тебе "уличарко" - шта си Ти то прочитала од - Шешеља....? Е тек, онда - можеш слободно да се изразиш.. Називам те "уличарком" - то је моја слобода мишљења...!! Зато што мишљење "купујеш на улици" - уместо да читаш књиге - и сама га СТВАРАШ !! ....То је једино исправно...!! И једино - компетентно...! Ко није прочитао ни једно дело од Др. Војислава Шешеља, нема право да га - коментарише...Нити критикује...!! Исто као својевремено са Добрицом Ћосићем, којег су критиковали за српски национализам баш ОНИ који ништа од његових дела - никада нису прочитали...!! СРАМОТА...!!

Rodoljub

pre 7 godina

Мојим пиштољом или твојим пак,верни читаоче информера и колега,да се изврши кривично дјело-убиство по закону не би нам гинула робија,међутим пошто се такво дјело десило том скотовом идиоту,силни вучићеви закони му не могу ништа јер је он скотов скот и идиот и њега штити зоранин кућни пријатељ и србски непријатељ.

hetfild

pre 7 godina

Šeselj je vucicev vucic??!! pa bas je super fora!

Milica

pre 7 godina

Seselj je do pre godinu dana pricao drugu pricu i podrzavao Sasu Jankovica. Ali tada nije dobijao uputstva iz centrale. Sve ima na youtube

vojo delji

pre 7 godina

jedino za seselja cu da glasam! jedino on brine o srbima. drugi me kandidati ne zanimaju. oni samo brinu o svom dzepu i stranim nalozima.

Cenzus

pre 7 godina

Seselj je zastitnik Vucica i to je narod prepoznao!Dosao je u situaciju da ne moze u Belu Palanku da predje cenzus!Neka ide kod Skota da mu zavrsi to malo sto fali!

danijel

pre 7 godina

To vam je Šešelizacija Srbije. Ništa normalno. Ništa kulturno. Primitivizam u poseljačenoj zemlji. 1000 000 obrazovanih, kulturnih, vrednih otišlo da ne bi slušali, gledali i čitali ovakve vesti. Jedan mi kaže: Žao mi je Srbije. Nestaće sa ovakvim primitivcima.

neradikal

pre 7 godina

iako nisam za, ne vidim ozbiljnijeg kandidata za predsednika osim Seselja

Ljubica

pre 7 godina

Koliki je Jankovic skot to najbolje znaju roditelji Predraga Gojkovica.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija