• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

18.09.2016

23:42

MIRO KOVAČ OKREĆE PLOČU: Hrvatska će podržati Srbiju na putu ka EU!

Politika

MIRO KOVAČ OKREĆE PLOČU: Hrvatska će podržati Srbiju na putu ka EU!

Podeli vest

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač izjavio je da su Hrvatskoj u interesu dobri odnosi sa Srbijom i da će podržavati njen put ka EU.On je dodao da Srbija ipak mora da ispunjava pretpristupne kriterijume

- Moraće, na primer, ukinuti sudsku nadležnost za procesuiranje ratnih zločina počinjenih na teritoriji Hrvatske. Moramo definisati rešenja prema kojem će hrvatski sudovi procesuirati ratne zločine u Hrvatskoj, a srpski sudovi one počinjene u Srbiji. Tako se sarađuje dobrosusedski", rekao je Kovač u prvom intervjuu za srpske medije. 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) SAD JE JASNO ZAŠTO PLJUJE SRBE! Pogledajte ludilo raspomamljenog Mira Kovača!

On je kazao da se ne slaže sa procenama da su odnosi Srbije u Hrvatske na najnižem nivou od 2000. godine, navodeći da su to paušalne ocene. 

- Odnosi između Srbije i Hrvatske se dobro razvijaju, posebno na privrednom planu, s tim da se mogu i moraju još bolje razvijati. Inače 2000. godine su našim državljanima bile potrebne vize za putovanja u naše dve zemlje. Viza više nema- dodao je Kovač, tehnički ministar u odlazećoj vladi Hrvatske. 

DUPLO GOLO PROUSTAŠKOG MINISTRA KOVAČA: Ismejan zbog skandala u Izraelu, doveo Hrvatsku na rub sukoba sa Srbijom!

On je kazao da treba mukotrpno graditi mir u jugoistočnoj Eropi i da je saradnja Srbije i Hrvatske tu ključna. 

Kovač je istakao da nije za politiku okolišanja, već da želi rešavati probleme i izgraditi odnose između Srbije i Hrvatske nalik onima koje imaju Francuska i Nemačka. 

- Želim dati doprinos psihološkom rasterećenju mladih generacija kada su u pitanju odnosi Hrvatske i Srbije. Međutim, da bi se to postiglo treba imati hrabrosti i suočiti se s prošlošću i rešiti pitanja ratnog nasleđa, bez kompleksa govoriti o ratu koji je devedesetih godina Slobodan Milošević vodio u Hrvatskoj- rekao je Kovač. 

KOVAČU DOŠLO IZ DUPETA U GLAVU? Moramo se pogledati u ogledalo i apsolutno osuditi sve zločine!

Na pitanje smeta li mu što ga deo javnosti u Srbiji percipira kao proustaškog ministra, Kovač je rekao da takvima predlaže da ne čitaju novine i ne gledaju emisije koje takve gluposti šire i da čuvaju svoje zdravlje i da se ne truju takvim besmislicama. 

I PLENKOVIĆ ODBACUJE MOGUĆNOST SARADNJE SA SDP: Velika koalicija ne dolazi u obzir!

Upitan kada bi mogao da bira jednog sprskog ministra sa kojim bi seo za sto i rešava probleme, on je rekao da bi sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem sigurno mogao puno toga da reši. 

Podsetimo, do nedavnih izbora u Hrvatskoj, Kovač je bio jedan od najglasnijih zagovornika blokade Srbije na putu ka EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nati

pre 7 godina

Ovaj covek ima nagle skokove i padove u ponasanju,to nije dobro za njegovu psihu,ide od krajnjeg pesimizma do krajnjeg optimizma i to bez ikakvog realnog povoda.To se u psihijatriji zove psihoticno ponasanje.Sto se tice nas Srba, mi imamo jednu konstantnu horizontalnu-ravnu liniju, bez ikakvih oscilacija a to znaci:\"Sto dalje od nas,vi ste bezvazdusan prostor,ne vidljivi ste\".\n

ANTE BAN

pre 7 godina

Jednim dijelo moram Vam dati za pravo! Miro Kovač, kao i mnogi moji Dalmoši, prvo reče, a tek potom- ispeče! A stara je izreka- "ISPECI, PA RECI!" Ministar Miro bi morao biti malo ujednačeniji i sporiji u izjavama; misli da je napravio "lapsus linguae", jer nije spomenuo naknadu štete države Srbije našim logorašima, ukidanje spornog zakona, potpunu suradnju sa Hagom, itd.! No- u Dalmaciji je danas jugo, pa mu opraštamo! Vama POZDRAV!

sudija

pre 7 godina

Antifasistickoj Srbiji nije mjesto medju vama.\n

be real

pre 7 godina

hrvati kao stara pomorska nacija znaju kako se jedri "kako vetar duva"

XXL

pre 7 godina

NE verovati im i kad darove nose - nije džabe rečeno.

Miroslav Lakic

pre 7 godina

Aha proradili telefoni iz Berlina i Vasingtona...uradi sve samo spreci da Srbija bude sa bracom Rusima. Za to su katolici spremni i da vladu Srbije pozovu u Vatikan na veceru... ko im veruje je kratkovid i glup. Otrov je u krvi i to sa malom telefonskom transfuzijom ne menja stvar.

mali fica

pre 7 godina

hteo bi Ujka dlaku da promeni ali cud nikako.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija