• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vecernje novosti/informer.rs

20.09.2016

08:15

PAULO KOELJO HOĆE DA PIŠE ROMAN O KARADŽIĆU! Traži dve nedelje nasamo s njim u ćeliji, čeka se samo dozvola Haškog tribunala!

Politika

PAULO KOELJO HOĆE DA PIŠE ROMAN O KARADŽIĆU! Traži dve nedelje nasamo s njim u ćeliji, čeka se samo dozvola Haškog tribunala!

Podeli vest

Slavni brazilski pisac Paulo Koeljo želi da piše roman o nekadašnjem lideru bosanskih Srba i spreman je zbog toga da sa njim provede dve nedelje u ćeliji!


Kako "Novosti" ekskluzivno saznaju, ovaj njegov predlog stigao je u hašku ćeliju ratnog predsednika Republike Srpske. I ne samo to, popularni književnik spreman je da dođe u Holandiju i da sa nekadašnjim liderom bosanskih Srba provede dve nedelje, kako bi mu ovaj potanko ispričao kako se godinama skrivao pod lažnim imenom i bradom doktora Dragana Davida Dabića!

Kako prenose dobro obavešteni izvori, Karadžić za sada nije prihvatio da deo svoje lažne biografije potpuno ogoli i ispriča brazilskom književniku. Iako svestan da bi njegova filmska priča imala planetarni odjek, a sa Koeljovim potpisom i milionske tiraže, haški pritvorenik još vaga ovu vrlo primamljivu ponudu.


POKAJANJE RADOVANA KARADŽIĆA: Žalim što sam vojsku Srpske sprečavao da na bojnom polju postigne više!

Nesumnjivo je da je skrivanje doktora Dabića bilo originalnije, a njegova fizička transformacija veštija nego u bilo kom kriminalističkom filmu. Slobodno se krećući među narodom, šetajući po srpskoj prestonici, idući i na posao, praktično pred nosem svim službama koje su ga godinama jurile, Karadžić je imao najbolji zaklon.

Informer

Živeo je u soliteru u Bloku 45 na Novom Beogradu. Bavio se psihijatrijom, što mu je bila osnovna profesija i po Srbiji držao predavanja. Izdržavao se tako što je radio u dve privatne orfinacije, u jednoj na Novom Beogradu i drugoj u Beogradskoj ulici u centru grada. Niko od ostalih zaposlenih posle njegovog hapšenja nije mogao da veruje da su sarađivali baš sa najtraženijim beguncem. Vozio se uglavnom gradskim autobusima i svakog meseca kupovao markicu za GSP. Imao je čak i svoj veb-sajt.


KARADŽIĆ SE ŽALIO SAVETU BEZBEDNOSTI UN: Haški tribunal se ogrešio i o mene i o ceo srpski narod!

Neprepoznatljiv sa ogromnim naočarima, dugom sedom bradom, brkovima i kosom vezanom u rep učestvovao je na tribinama, promocijama, festivalima. Uglavnom je nosio i šešir. Sa nekih od tih njegovih nastupa, gde ga je slušalo i po nekoliko stotina ljudi, izveštavali su i mediji, ali nikome nije padalo na pamet da je predavač ili njihov sagovornik, uz Ratka Mladića, čovek za kojim praktično traga cela planeta.

Dva meseca pred hapšenje učestvovao je na festivalu zdravog života na Adi Ciganliji. Držao je predavanje "Kako negovati sopstvenu energiju", pred hiljadu ljudi. Sa tog događaja izveštavale su čak i televizije. Radio je i sarađivao sa mnogima, stekao ugled i publiku kao psihijatar.

Informer

Posle hapšenja svi su se pitali kako je moguće da baš niko nije prepoznao njegov karakterističan glas.

Hapšenje se odigralo 18. jula 2008. kada je pao u ruke agenata BIA. Sve se dogodilo u autobusu 73, oko pola devet uveče. Dva agenta prišli su mu s leđa i stavili mu kapuljaču na glavu, tako da nije mogao da vidi ko ga je uhapsio. Nije se opirao. Tek četiri dana kasnije, 21. jula, vest je obišla planetu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stevica

pre 7 godina

Koeljo je bio, jeste i biće obični šibicar i prevarant koji ne piše svoje knjige...sam. Knjige mu pišu drugi-on ih samo potpisuje. Idi Koeljo kod tvog ''sabrata'' Karadžića...i on je isto govno kao i ti.

MAMA CECA

pre 7 godina

stevice ti nemas pojma ni ko je Paolo Koelja....ni ime neznas da mu napises po nasoj tj po Karadzicevoj azbuci....pokri se usima i vrati se u osnovnu da ucis azbuku....a to sto izmisljas za Koelju to je tvoj nenacitani obraz sram te bilo....

Lala iz Banata

pre 7 godina

Није га ухапсила БИА - него "подземље" у сарадњи са тадашњим политичким врхом државе - којем је једино био важан НОВАЦ од расписане награде... и никакав морал нити етика, по питању односа према овом - човеку...!!

Andjelko

pre 7 godina

Ovo je odlicna ideja Kuelja.... \nVoleo bih da taj roman bude napisan i jedva cekam da ga procitam. \n

MAMA CECA

pre 7 godina

Volim sto ce Paolo napisati tu knjigu njegove knjige se citaju a moras opet da ih citas jer su neponovljive....Covek koji mudro bira jer zeli da ovekoveci....Karadzicu sude ljudi kojima ce sam Bog suditi zbog lazi,kleveta i mnogo cega drugog ....ballasevic se izvinjavao zapadu a ja se izvinjavam i Karadzicu i Mladicu i svim Srbima u hagu zbog izdajica i prevaranata koji su ih kidnapovali i sproveli u hag....cast mi je vasa imena pred svima braniti...

Milica

pre 7 godina

Morate da objavite da ovo nije tacno. Kueljo je vise puta demantovao ovu vest.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija