• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.09.2016

22:24

BRISEL NAM POSTAVIO BIZARNI ZAHTEV! EU: Pederima u Srbiji hitno dozvoliti da usvajaju decu!

Politika

BRISEL NAM POSTAVIO BIZARNI ZAHTEV! EU: Pederima u Srbiji hitno dozvoliti da usvajaju decu!

Podeli vest

Evropska unija zahteva od Srbije da najkasnije do kraja 2017. godine usvoji zakone koji bi pederima i lezbijkama omogućili da usvajaju decu! 'Pederski zakon' biće uslov za nastavak pregovora sa EU

Samo dan posle održavanja gej parade, juče smo saznali da Evropska unija zahteva od države Srbije da najkasnije do kraja 2017. dozvoli pederima i lezbijkama da usvajaju decu!?!

Kako tvrde obavešteni, Brisel već neko vreme pred Srbiju postavlja ovaj bizarni zahtev, a on je ponovo aktuelizovan juče, dan posle peder-bala u centru Beograda.

Zna se šta je brak
Moj stav kao ministra zaduženog za porodične odnose je poznat. Brak je zajednica muškarca i žene
Aleksandar Vulin, ministar za rad

- Poruka više zapadnih diplomata jeste da Srbija mora da iskoristi 'dobru atmosferu' posle gej parade i maksimalno ubrza donošenje zakona o pravu LGBT parova na usvajanje dece - prenosi sagovornik Informera iz Vlade Srbije.

Zasad protivustavno

Naša država će, kako se navodi, najpre biti prinuđena da u zakonodavstvo unese pojam "registrovanih partnerstava", koji reguliše imovinske odnose među partnerima, kako heteroseksualnim, tako i homoseksualnim. To će biti prvi korak ka potpunoj legalizaciji istopolnih brakova.

Problem je, međutim, što briselski 'pederski ultimatum' direktno gazi Član 62 Ustava Srbije, koji doslovce kaže da se "brak zaključuje na osnovu slobodno datog pristanka muškarca i žene pred državnim organom".

(VIDEO/FOTO) PEDERBAL! Na gej paradi više političara, ambasadora i novinara, nego gejeva!

Tanjug

mojugao

TANJA MIŠČEVIĆ
ŠEFICA PREGOVARAČKOG TIMA

Tokom pregovora sa EU treba se baviti i pravnim pitanjima prava LGBT populacije, ali ne i istopolnim brakovima. Tu ni sve članice EU nemaju ujednačenu praksu.

- Sve i da se, zbog zahteva Brisela, promeni Ustav, a to je jako teško, mi kao društvo nismo spremni na takav iskorak. To, naravno, odlično znaju u vrhu EU i zato je ovo još jedan politički pritisak na Vladu. Iako smo već tri puta organizovali gej paradu, bez ijednog incidenta, sad nam traže još više i više... - podvlači sagovornik Informera.

Ministar za socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže za Informer da ne zna za takav zahtev Brisela, ali da on svakako iziskuje promenu Ustava.

- Sa ili bez zahteva EU, za realizaciju ovoga morali bismo prvo da promenimo Ustav. U svakom slučaju, moj stav kao ministra zaduženog za porodične odnose je poznat, brak je zajednica muškarca i žene! - kategoričan je Vulin, dok, s druge strane, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović tvrdi da EU ne traži od nas ozakonjenje prava gej parova na usvajanje dece.

(FOTO) TO KOD BOBANA NE PALI! Nata se opasno naježila zbog organizatora gej parade!

Psiholog Zoran Milivojević ističe da usvajanje takvog zakona može izazvati burne reakcije javnosti.

Informer

čekajtebre!

LAZAR PAVLOVIĆ
GEJ-STREJT ALIJANSA

Ne očekujem da se uskoro bavimo pitanjem usvajanja dece i istopolnim brakovima. Nama je najvažnije da se urede pitanja poput nasledstva ili posećivanja u bolnicama i zatvorima.

- Cela ta stvar je dosta kontroverzna. Istraživanja su pokazala da su deca koju usvoje homoseksualni parovi tokom odrastanja često prolazila kroz podsmevanje i maltretiranje okoline. Za tu priču, koja može imati jako negativne posledice, jako je važan kulturni kontekst. Ne znam koliko je naše društvo spremno za to - napominje Milivojević.

Gejevi nisu prioritet

I sociolog Milan Nikolić smatra da je čitava priča o pravima LGBT populacije "malo preterana".

- Ima daleko značajnijih socijalnih i ekonomskih problema u ovom društvu od toga hoće li se istopolnim partnerima dozvoliti da usvajaju decu. O ovome se priča zato što postoji jak gej lobi, koji takve teme postavlja kao prioritet, iako one to nikako nisu. Gejevima nisu ugrožena ljudska prava u meri koliko se o tome govori. Pritom, imaju svoje ljude u vrhu sistema... - zaključuje Nikolić.

 

Dolče i Gabana protiv 'gej usvajanja dece'

Najpoznatiji gej par na svetu modni kreatori Domeniko Dolče i Stefano Gabana žestoko su se usprotivili tome da LGBT osobe usvajaju decu. Oni su u martu 2015. izjavili da prihvataju jedino "tradicionalno shvatanje porodice".
- Rađaju te majka i otac, ili bi bar tako trebalo da bude - rekao je Dolče, na šta se nadovezao Gabana:
- Porodica nije modni krik, u njoj postoji neobjašnjiv osećaj pripadnosti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srb8

pre 7 godina

nema sanse. upravljaju donekle narodom zatupljivanjem rijalitijima, al ovo nema teorije da prodje bez bune.\n

kako da ne

pre 7 godina

to nisu usvojile ni sve clanice eu! zasto bismo mi! ja sam u svakom slucaju protiv!

hok

pre 7 godina

Nemci REKLI NE USVANJU DECE I BRAKOVIMA,SLOVENCI REKLI NE USVAJANJU DECE I BRAKOVIMA,... A MI DALI CE NAS NEKO NESTO UOPSTE PITATI .

peri peric

pre 7 godina

bolje bi bilo EU da je Srbiju uslovila na postovanje vazecih zakona koji zivot znače gradjanima.Pedersko usvajanje dece je zadnjeako uopste i treba da se polemiše,iovako nam je dosta svega vise,pogotovo zskoni koji ljudima pravo na zivot i porodicu devazuise.n

Nemanja

pre 7 godina

Odmah odustati od EU. Takva bolesna tvorevina nam me treba. Sloboda, demokrstija, ljudska prava, EU mrs... \n\n

555555

pre 7 godina

Колонија,да чује се добро.И код суседа певуши ,,колонија",и то како чујем врло је слушана,а и код нас је слушана! Пораз ума !

Lala iz Banata

pre 7 godina

Може..! Али децу из - Европске Уније...!! Нека изгласају закон по којем, наши "педери" могу да усвајају децу из Европске Уније...Уз њихове "донације" и гаранције, за такав социјални - "подухват"!

srbija

pre 7 godina

Predlažem Briselu da usvoji sve pedere iz Srbije. Daćemo im i miraz!

mile pajser

pre 7 godina

EWO JAWLJAM SE DOBROWOLJNO DA ME USWOJE-BESPLATNO LECIM PEDERLUK I OSTALE POJAWE

DS

pre 7 godina

Ovaj zahtjev EU je skroz kontradiktoran,jer,da pederi i lezbejke,po prirodi stvari,zele imati djecu i da imaju prirodni nagon da odgajaju djecu radjali bi ih i sami i ne bi ih trebali usvajati.Pederi i lezbejke nemaju nikakav nagon za djecom,to znaju svi pa ovaj zahtjev EU prema Srbiji shvatam kao provokaciju i zamajavanje Srbije na putu ka clanstvu u EU. Medjutim,EU ima mnogo krupnijih zahtjeva za odbijanje Srbije od EU a to je da se odrekne KosMeta,Rusije i da udje u NATO sto se nikada nece desiti pa prema tome Srbija i Srpska nikada nece uci u EU.A,najprije ce biti da ce EU nestati jer je momentalno bas u tom procesu..

ciki

pre 7 godina

Pa nista cudno. 80% politicara trule evrope i zapada, a kod nas nesto manje su pederi po seksualnom opredeljenju, a pedercine u dusi i mozgu i posle ovakvih nastupa i zahteva oni, oni traze neka prava. Ma mogu imati samo pravo da se trpaju medju sobom skim god hoce, ali nikakva prava u kojima se odlucuje o pitanjima normalnih ljudi. NIKAKVA. Oni bi da mogu na silu da i normalan svet nateraju da postanu kao oni, ali u ulozi njihovih sluga. A ZNA SE KO JE KRIV!!!! Ma potreban je jedan dobar RAT i to podhitno. Nema se vise vremena za gubljenje raznoraznim dijalozima iza raznoraznih kulisa, a zavaravati narod o nekom napredku.

branko

pre 7 godina

je,bem te evropo pa pravite im i davajte vasu decu da usvajaju

simi

pre 7 godina

E to je ono:das mu prst on hoce saku.\nMa .... ti i EU  i Brisel i MMF i ko zna sta vec.Drugi da mi ultimatume stavlja sta da radim u mojoj kuci.Bem te domacine onda.Svajcarci dadose milijardeeeee da ne udju u EU a mi ih molimo.Ma sve to terati u tri lepe \nVratiti vojsku,vojni rok i td jer vidite kako nam se komsije .urce a onaj nas se sve sklamna i izvinjava,kleci, pa dokle vise.\n

zimzelen

pre 7 godina

Bravo simi samo tebe I mene niko ne pita.Citam ove komentare razne pa narode davoli vladaju nemojte misliti da ce neko pitati pametan narod.Sami ste vidjeli koji su sve bili medju pederima I oni ce odlucivati o usvajanju djece necemo mi

zoran

pre 7 godina

Energije koje nose majka i otac ne mogu zameniti dva istopolna partnera, a to definitivno utice na psihu deteta. Tu ne treba biti mnogo pametan. Celokupna kreacija lezi na odnosu dva suprotna pola, a sada cemo mi da se pravimo pametni. Ne ide to tako. Licno me ne interesuje kako ce ko i sa kim ziveti, ali posledice takvih odluka treba da podnesu, a to znaci dva muskarca ili dve zene ne mogu u svom odnosu kreirati dete. Prema tome rezultat je jasan. Neka razmisle sami; zasto je priroda to tako napravila.

Fucken bastards

pre 7 godina

"Informer"-u niste li pogrešili godinu, ja mislim da su rekli do kraja 3017 g. a ako nije onda je ponovo štap i šargarepa. Drugim rečima oni hoće da nas j*bu u zdrav mozak.

Nesa

pre 7 godina

Kad sve ovako saberem sta hoce od nas da naprave, pa stavim prst na celo, prosto mi dodje, a koji ce nam k...c ta Evropa. Mislio sam bice nesto pozitivno na cemu ce insistirati a njima su pozadinci glavna briga.

ZULJ

pre 7 godina

MNOGI PEDOFILI SU USVAJALI DECU IZ RUSIJE I GODINAMA IH KRVNICKI SILOVALI ,DECA NISU ZNALA JEZIK ,NISU IMALI NIKOGA DA IH ZASTITI ,POSTOJE I TELEVIZIJSKI DOKUMENTI DEVOJCICE KOJU JE USVOJIOPEDOFIL I GODINAMA SILOVAO

radaše

pre 7 godina

Pa to je samo jedna od posledica 5okt revolucije. \n

Kisko

pre 7 godina

U potpunosti podrzavam Lazara Pavlovica iz gej alijanse. On trazi da im se omoguci laksi odlazak u zatvore a verovatno da bi mogli da se intimno druze sa zatvorenicima. Pa apelujem na nadlezne da im omoguce grupne jednodnevne izlete u svim zatvorskim ustanovama a posebno pred sledecu paradu jer zbog upale prepona nece ih biti u punom broju na setnji.

Srbin

pre 7 godina

Ovo je najveća beda - da deca bolesnika gledaju kako se vole dva muškarca Ne razumem Mislim da će skoro biti rata

MIKI

pre 7 godina

narode Srbije daji su ovo vrednosti kojima tezimo????????????????//

asid

pre 7 godina

Prvo im dozvoliti da usvoje ove siročiće iz DS-a, Bojana, Borisa, Dragana, Dragana...!

mica

pre 7 godina

Zamislite pravu domacinsku kucu u sumadiji sa svim ovim.

gago

pre 7 godina

U EU vrhu sedi mnogo pozadinaca pa bi hteli da svi budemo kao oni.Ja nebih u tu i takvu EU.

KoleM

pre 7 godina

U svetu više dece imaju pederi i lezbejke nego hetero u Srbiji. Nisu vama problem pederi, njih je oko 2%. Problem je kad žena izabere da brine o psu umesto o detetu. Nigde nisam video da vam življenje sa psima smeta? A i inače usvojiti decu u Srbiji je nemoguća misija i za hetero parove.

Objavi

pre 7 godina

Dveri govore već godinama da će taj zakon biti uslov.

nati

pre 7 godina

Zasto se odgovorni u Srbiji pale na ovakve idiotske zahteve EU.Meni se cini da oni nas ismejavaju i .ajebavaju ovakvim izjavama i zahtevima.Treba ih na isti nacin ismejati i podvrgnuti ruglu.\n

Darko

pre 7 godina

Pa dobro bre,da se ispune prava pederima...a sta je sa pravom dece,koja bi mimo svoje saglasnosti i nemoci,bila data tim bolesnicima?sta cemo sa tim,da li neko uopste razmislha o tome?znaci sveli smo decu na nivo kucnih ljubimaca.Ma nosite se bre u pi..u mate...u!

asid

pre 7 godina

Prvo im dozvoliti da usvoje ove siročiće iz DS-a, Bojana, Borisa, Dragana, Dragana, Borka, Janka a i onog elebaka Pavićkovića...!

ana dij

pre 7 godina

Sve što se u našoj zemlji radilo, bar do sada, moralo je da bude u "NAJBOLJEM INTERESU DECE". Ako je dete nastalo prirodno od dva raznopolna roditelja, tate i mame, ne sme da se odnosu na ostalu decu stavlja u nejednak položaj, da ima dve mame ili dve tate. Ako bi pederi i lezbejke usvajali decu, deca bi služila kao taoci. Ovo ne bi bilo u najboljem interesu deteta. Decu ne treba žrtvovati zarad nekih izmišljenih i nakaradnih ljudskih prava.

vlada

pre 7 godina

Mi nemamo dovoljno dece ni za "normalne", a ne za pedere!

branko1

pre 7 godina

Kad oni usvije zakon I priznaju da su "rođeni"u takvom "braku"i da smrde jer su rođeni kroz d**e,jer hoće da dokažu da je to sve prirodno,i mi odmah donosimo taj zakon

statobi

pre 7 godina

Sta to bi??? Pederi i pederke da usvajaju decu??? Pa ta deca se mozda nece sloziti sa tim kada odrastu, pa koga oni da tuze sto su dati na usvajanje homoseksualcima. Drzavu, EU ??? To je diskriminacija, to je nametanje.

sike

pre 7 godina

Mozda bi trebalo kao u Holandiji odobriti seksualne odnose sa decom starom 15 god.ako to ta deca hoce. Mozda LGBT-tejce treba ukljuciti u parlament kao u Holandiji,gde su zahtevali zakonsko odobrenje za spustanje starosne granice na 12god.ali srecom, "nepravdom"prema demokratiji nije proslo.Mozda nas nase demokrate i borci za ljudska prava,uz EU i pomoc Sorosove legije stranaca, ipak nateraju da pristanemo i na tu demokratsku "pravdu"(ljubi ih majka).

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija