• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik/Informer.rs

22.09.2016

15:19

KUSTA OBJASNIO: Način na koji su krenuli na Republiku Srpsku sugeriše da njima zapravo ne treba mir!

Politika

KUSTA OBJASNIO: Način na koji su krenuli na Republiku Srpsku sugeriše da njima zapravo ne treba mir!

Podeli vest

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da je referendum o Danu Republike od velikog značaja za Srpsku, jer to nije referendum o datumu, već izjašnjavanje svih naših sunarodnika i ljudi dobre volje koji se ne bore samo za taj dan, nego i za slobodu, odnosno očuvanje naše kulture

- Prvo je bio pokušaj da se ukine ime i godišnjica Republike Srpske, pa je tek onda uvedeno i pitanje postojanja referenduma. Da je redosled bio obrnut, odnosno da je mogao da bude obrnut, onda bismo mogli da govorimo o tome kako je neumesno ponašanje predsednika Republike Srpske. Ovako kao što je i odbrana slobode u našem narodu uvek na dnevnom redu, tako je i ovaj put vrlo vidljiv proces kojeg Bakir Izetbegović obnavlja i ide stazama svoga oca - istakao je Kusturica za Srnu.

Kada je mir u BiH bio zagarantovan Kutiljerovim planom, podsetio je Kusturica, Alija Izetbegović je po nagovoru američkog ambasadora Vorena Cimermana odbio mirovni sporazum koji je prethodno prihvatio.

- Tako i sada. Sve što postoji u arsenalu Bakira Izetbegovića pokrenuto je da bi se narušio mir u BiH - ocenio je Kusturica i dodao:

- Mi smo hteli da jedan od simbola tog mira bude Andrićgrad, a ja sam shvatio da oni ne žele mir. Višegrad jeste bio muslimanski većinski grad, ali su ga naselili Konjičani koji su morali da odu iz Konjica posle Dejtona i još pre Dejtona, pa se ja pitam - da li je moguće da je reč o apsolutnoj dominaciji i uništenju njima suprotstavljene kulture - istakao je Kusturica.

On je naglasio da je mislio da je Andrićgrad - grad mira, te da je s tom namerom i napravljen, ali je tajna u tome što oni neće mir:

- Način na koji se krenulo na Republiku Srpsku sugeriše da njima zapravo ne treba mir, a mi budale hoćemo da napravimo spomenike miru ili pomirenju, kao što je bila namera sa Andrićgradom - naglasio je proslavljeni reditelj.

I zato, poručio je Kusturica, što se tiče referenduma  - ako propustimo na jednom, dočekaće nas na drugom i stoga je veoma važno da svi izađemo na referendum.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Кустурицу у целини.

Lala iz Banata

pre 7 godina

...За ПРЕДСЕДНИЧКОГ КАНДИДАТА У СРБИЈИ...!! Тврдим одговорно - бољег НИКАДА НЕЋЕМО ИМАТИ...!! БИО БИ ТО ПРАВИ ПОГОДАК У ОДНОСУ ПРЕМА СВЕТУ, РУСИЈИ , А ПОГОТОВО - ЕВРОПИ... !! Дајте Кустурицу за Председника Србије, подржаће га Срби у Банату...,а и шире...- ако успоставимо концензус...!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Може ли НАРОДНА ИНИЦИЈАТИВА за Председничког Кандидата испред - НАРОДА СРБИЈЕ...! Предлажем Кустурицу као достојног кандидата испред наше самозване "Народне Скупштине" коју сазивам на овом ПОРТАЛУ... !!! Жеља ми је да имамо - ДОСТОЈНОГ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ у наредном мандату - којега ћемо сви подржати а којега се нећемо СТИДЕТИ кад проговори, или када се састане са - светским државницима и политичарима...!!! Човека који ће бранити НАШ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС..!

vlah alija

pre 7 godina

dobro ba kusturica stipu ba tu politiku nego sta bi sa onim tvojim filmom snimao se 5 godina i sad niko a da kaze poslije ocajni kritika ,najradije bi svi da se zaboravi

Vlah Vlah

pre 7 godina

Ajd ba,ne laprdaj,što bi reko oni Crnogorac "ima usta koje seru da im svako dupe zavidi",zato vlah alija zatvori ba ta svoja usta!!!

englezii

pre 7 godina

E svaka ti je na mestu Vlah-Vlase ! Ta govedarska bagra bas nema ni osnovnog znanja a ni postovanja al' dzaba im ! Samo neka ne misle da ce da im se dobrovoljno dati deo nase gruntovne svojine pod njihovu vlast i komandu zarad bilo kakvog mira ! Sve to moze da padne u zaborav i da se stvarno u nekom drugom poluvremenu ponovo uzme sve ono sto srbima stvarno pripada gruntovno i katastarski ! Zato manijaci pamet u glavu jer nema vise bombardovanja onako kako se to Nato - bandi prohtije ! Samo napred braco moja Srbi imate svu moju podrsku ako vam to znaci a ima nas samo sestoro u mojoj kuci !

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Kakve veze ima to što Emir Kusturica nije dobio nagradu za film sa ovom temom? Po Vašem komentaru se vidi koliko je bolesna mržnja muslimana iz BiH prema Srbiji i Srbima. Kusturicu mrzite iz dba duše jer vam je ponovio ono čega ste svi svesni odnsono, da potičete od Srba i da ste u jednom trenutku naše istorije /što vam više niko ne zamera/ prodali "veru za večeru". E, sada biste vi, kao konvertiti hteli da dokažete da ste bili u pravu, da ste izvorniji od izvora i da su pogrešili oni koji su istrajali da ostanu ono što jesu. A to ide teško, zar ne?

Milann

pre 7 godina

Nemanja, a da dizemo spomenike i gradove svojima, Visegrad je isto sto i spomenik Narodnom heroju koji u Srbiji niko ne smatra svojim jer je naknadno postao Jugo.

vlada

pre 7 godina

Tvoji komentari, izvorno nadahnuti, istinito i jednostavno rečeni, prosto "bole" tvoje neistomišljenike! Bravo!

Sale

pre 7 godina

Kada ponestane pametnih ideja, razvojnih planova i naravno para za lagodan zivot "bez pokrica", a one su izgleda jedini motiv, onda je najlakse zaludeti istomisljenike i poci u "krstaski pohod". Nazalost, to jos uvek pali i ,naravno, stradaju nevini. A ako iza svega stoji Soros i njemu slicni, onda je to borba za civilizacijske vrednosti. Ipak ,mislim da bi zeleo da se podmladi pa mu treba neki mlad i zdrav "organcic sa Balkana.

Zozza

pre 7 godina

Kusta, Brega, Chola,Nele, zajedno s mnogim iz Sarajeva su otisli davnih 90tih da nebi morali da imaju glupe konverzacije s papcima iz sandzaka, srebrenice, i ostalih provincija koji danas vode glavnu rijec u medijima u bih dok su prije rata cuvali krave i ovce koje su u medjuvremenu prodali da bi kupili diplome i tako dosli do fotelja u Sarajevu nekad gradu muzike ljubavi prijatelja a danas grad sramote. Kusta je priznat u Evropi i sirom svijeta pa neznam otkud papcima pravo glasa da uopste komentarisu sta Je on rekao.

gordana tarana

pre 7 godina

Ima jedan kucerak u Sremu sazidan je od bola i placa!

stojanka

pre 7 godina

Hvala ti Bože što imamo Emira, tu pametnu glavu, tog genija.Živ i zdrav bio naša snago, naš ponosu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17