• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

22.09.2016

20:28

SUSRET PUTINA I DODIKA U KREMLJU: Rusija će podržati Republiku Srpsku!

Politika

SUSRET PUTINA I DODIKA U KREMLJU: Rusija će podržati Republiku Srpsku!

Podeli vest

Predsednik RS u četvrtak u Moskvi razgovarao sa prvim čovekom Ruske federacije, pozicije ključnih aktera nepromenjene uoči referenduma

Dva dana pred referendum u Republici Srpskoj, koji je pokrenuo nove varnice u Bosni i Hercegovini, ali i spoljnopolitičku bitku vodećih svetskih igrača, svi glavni akteri ostali su zakucani na svojim pozicijama

RUSIJA PODRŽALA REPUBLIKU SRPSKU: Nije protivzakonito iskazati volju naroda o važnom pitanju!

Milorad Dodik, predsednik RS, u Moskvi je dobio podršku od predsednika Rusije Vladimira Putina, EU i zapadne sile ponovile su da Banjaluka krši Ustav BiH, Sarajevo pušta signale da su mogući sukobi, dok zvanični Beograd čvrsto stoji na poziciji smirivanja tenzija.

Pred susret sa Putinom, predsednik RS Dodik je, prokomentarisao spekulacije da bi referendum mogao da izazove rat:

- Ne treba da se naseda na propagandu iz Sarajeva, čiji je cilj plašenje javnosti.

DODIK UOČI REFERENDUMA: Bakir nastavlja tamo gde je stao Alija, CILJ JE DA SE UKINE REPUBLIKA SRPSKA!

Povodom nagađanja o tome kakav će konačan stav Moskve biti o referendumu, Dodik nam je rekao:

- Neki mediji su preterali sa pisanjem o tome da sam došao u Moskvu po podršku za referendum od Putina. A pogotovo nije tačno da sam kazao da će referenduma biti taman da Putin sugeriše da ga ne treba održati. I pre dolaska u Moskvu znao sam da imamo podršku Kremlja. Ova poseta se priprema odranije, još od ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu i nije organizovana zbog referenduma.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov ponovio je da je spor o Danu RS veštački i da je, iz političkih razloga, pretvoren u duboku krizu u BiH.

- Ako je RS 20 godina slavila svoj rođendan i u jednom trenutku se donosi odluka da to više ne može da radi, očigledno je da se to dešava iz političkih razloga. Ovo se može rešavati samo kompromisom, koji ne može da se traži samo od Banjaluke. Ne vidim razlog za sukob-konstatovao je Ivancov.

RUSIJA JE UZ SRPSKU: Srpski narod ima pravo da svoju volju izrazi na referendumu!

BAKIR NAPAO SRPSKU PREKO USTAVNOG SUDA: Izetbegović priprema apelaciju o ukidanju IMENA SRPSKE!

DODIK O PRETNJAMA IZ SARAJEVA: Ako napadnu Srpsku, mi ćemo izaći iz BiH i proglasiti nezavisnost!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 7 godina

A sta drugo reci nego"Bravo i za Mileta i za G Putina " ! To sto se nekom tamo lopuzi iz Vehabijskog sveta nesto ne svidja u sadejstvu sa bitangama poput Incka i jos ponekih pojedinaca manje ili vise bitnih faktora u kriminalnom svetu zapada nas Srbe ne treba da zanima ! Pozivanje na neke kobajagi zakone i ustave danas su lupetanje prazne slame jer su i oni u odredjenom momentu zanemarili tada vazece zakone i ustave ! Samo napred G Mile i neka te bog pozivi makar do konacnog odvajanja od te pogane tvorevine u kojoj nas prisiljavaju da zivimo i jos uz to da volimo svoje ubice i koljace kao i belosvetski olos poput Incka i ostalih njemu slicnih !

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17