• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.09.2016

10:41

SUTRA IZBORI U DS! Šule kreće na Pajtića!

Politika

SUTRA IZBORI U DS! Šule kreće na Pajtića!

Podeli vest

Demokratska stranka (DS) sutra će održati prve neposredne stranačke izbore, na kojima će članovi DS birati predsednika stranke i potpredsednike. Kandidati za predsednika DS-a su Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Zoran Lutovac i Srboljub Antić

Za pet potpredsedničkih mesta boriće se 12 kandidata: Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Džajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Pravo glasa ima 18.300 birača koji su popunili registracioni obrazac, uplatili članarinu i nisu prešli u neku drugu stranku.

Predsednik Ogranizacionog odbora za sprovodjenje izbora u DS Branimir Kuzmanović rekao je agenciji Beta da se za učešće na izborima prijavilo 21.400 njih, ali da 3.000 nije ispunilo neophodne uslove.

Prema njegovim rečima, glasaće se na oko 130 biračkih mesta koja se otvaraju u 10 časova, a zatvaraju u 20 časova.

Glasački listići danas će biti distribuirani do svakog opštinskog odbora gde postoje biračka mesta. 

Kuzmanović je rekao da će nezvanični rezultati izbora biti saopšteni u centrali stranke u Beogradu oko 22 časa, dok se zvanični mogu očekvati bar dva dana nakon izbora, odnosno dok se ne prikupe zapisnici sa svih biračkih mesta.

Ako niko od predsedničkih kandidata ne bude u prvom krugu izbora osvojio više od 50 odsto glasova, posle dve nedelje biće održan drugi krug izbora u kome će učestvovati dva kandidata koji su osvojili najviše glasova.

Dan u kome se izbori održavaju ima simbolično značenje jer je DOS 24. septembra pre 16 godina na izborima pobedio režim predsednika SRJ Slobodana Miloševića. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nati

pre 7 godina

Zar vi jos postojite,ja mislila da ste svi u zatvoru.Ko jos veruje u vas,mora da je lud.\n

vlada

pre 7 godina

A kakve to veze ima sa srpskim narodom? Kažite vi meni, ko je uzabran za predsednika lovačkog društva u Gospodjincima!?

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija