• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2016

12:54

LJAJIĆ: Omladinskim turizmom do pomirenja u regionu!

Politika

LJAJIĆ: Omladinskim turizmom do pomirenja u regionu!

Podeli vest

Omladinski turizam može dosta da doprinese pomirenju u regionu i stvaranju novog imidža na ovim prostorima, izjavio je danas ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić na završnom danu 25. Svetskog kongresa omladinskog turizma koji se održava u Beogradu

- Srbija ima puno toga da ponudi i van Beograda, a posebno kada je reč o omladinskom turizmu - rekao je Ljajić obraćajući se učesnicima kongresa.

On je istakao da to ministarstvo želi da pozicionira Beograd kao važnu destinaciju za omladinski turizam.

- Želimo da kreiramo zajednički turistički proizvod sa zemljama u regionu, jer na taj način možemo da menjamo imidž čitavog ovog regiona, koji ne može da se pohvali baš sjajnom prošlošću kada govorimo o međusobnoj saradnji - rekao je Ljajić.

On je naglasio da omladinski turizam može puno da pomogne u promeni tog imidža i kreiranju novog kulturološkog i turističkog identiteta.

- Želimo da uložimo dodatni napor, da kroz promociju omladinskog turizma doprinesemo procesu pomirenja i saradnje između zemalja i naroda ovog prostora. Srbija je bezbedna i stabilna zemlja i želimo da ta stabilost bude karateristika čitavog regiona - poručio je Ljajić.

Ministar je rekao da Srbija ima dosta toga da ponudi - brojne muzičke, filmske i druge kulturne festivale, rafting, planinranje, brdski tuzam i još mnogo čega.

On je precizirao da se u Srbiji godišnje održi oko 1.700 manifestacija.

- Voleo bih da neku od njih posetite i da vidite koliko su posećene - dodao je Ljajić.

On je rekao da njegov govor neće biti dug pošto je lepo vreme i da učesnici Svetskog kongresa omladinskog turizma mogu napolju mnogo više da saznaju o Beogradu i našoj zemlji nego slušajući govor ministra.

Ljajić je rekao da je za strane turiste najvažnije da vide grad i osete njegove čari i gostoprimstvo ljudi.

- Držeći se jednog starog pravila koje kaže da govor političara treba da bude kratak kao ženska suknja, dakle kratak toliko da bude dovoljno intrigantan, a dovoljno dug da kaže sve što želi da kaže i istakne - našalio se Ljajić na kraju obraćanja nakon čega je dobio veliki aplauz stranih gostiju i učesnika kongresa.

Svetski kongres omladinskog turizma (WYSTC) održava se u beogradskom hotelu Kraun plaza, od 20. do 23. septembra.

WYSTC, koji podržava Svetska turistička organizacija UN, vodeći je poslovni događaj na globalnom nivou u oblasti omladinskog, studentskog i obrazovnog turizma.

Mladi turisti čine približno 272 miliona od ukupno 1,2 milijarde međunarodnih turističkih poseta u 2015.

WYSTC privlači više od 450 profesionalaca u turizmu iz 100 zemalja sveta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija