• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/pink

23.09.2016

20:12

ALEKSANDAR VUČIĆ O PRETNJAMA SRBIJI: Ne plašim se rata, ali se plašim za budućnost našeg naroda!

Politika

ALEKSANDAR VUČIĆ O PRETNJAMA SRBIJI: Ne plašim se rata, ali se plašim za budućnost našeg naroda!

Podeli vest

Mislim da smo mnogo dobrog posla napravili za Srbiju u SAD, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić, po završetku boravka u Njujorku gde je govorio na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i imao niz bilateralnih susreta
Tanjug

Vučić je za Televiziju PINK rekao da je srpska delegacija prijateljski dočekana, da je imao mnogo razgovora sa drzavnim zvaničnicima i potencijalnim investitorima, a da je jedna od glavnih tema bila regionalna stabilnost.

Bilo je reči i o tome šta Srbija mora da promeni u pravosuđu, do ostvarenja punog funkcionisanja pravne države, ali kako je rekao, o tome je možda najmanje bilo reči jer te promene moramo da učinimo, pre svega, zbog sebe.

- Mislim da smo mnogo dobrog posla napravili za Srbiju- istakao je Vučić.

Za Srbiju je važno da ide napred i da pozitivni efekti fiskalne konsolidacije donesu dobrobit građanima zbog čega ga, kako je rekao, i brine skretanje sa tih važnih životnih tema na one koji bi da izazovu regionalnu nestabilnost.


Kako kaže, u Njujorku je imao utisak da njegovi sagovornici prvi put shvataju ozbiljno njegovu zabrinutost zbog rastuće regionalne nestabilnosti.

- Mislili su ranije, ne moji sagovornici ovde, ali neki drugi, da sam pomalo lud kad govorim o stabilnosti, a sad vide da nisam bio lud i govorio glupostiv, već da je to imalo smisla- naveo je Vučić, dodajući da veruje da je i poziv šefa nemačke diplomatije za bilateralni susret upravo zbog razgovora o regionalnoj stabilnosti,

Kako je rekao, mi ćemo da sačuvamo mir i svoju zemlju, a građanima Srbije je poručio da ne treba da brinu.

- Plašim se da su ostrašćenim izjavama mnogi u regionu otišli predaleko, da ne razumju koliko je to opasno- rekao je Vučić.

Tanjug



Ono što ga posebno uznemirava, kako je naveo, je činjenica da i sada dok je u NJujorku i dok sve vreme traju pregovori sa MMF o tome koliko će biti povećane plate, što istovermeno neko pokušava da nam kaže da zaboravimo to što je ljudima važno zato što ćemo imati sukobe.

- Nećemo da ratujemo, ne zato što sam plašljiv, jer oni koji me znaju, znaju i da se ničega ne plašim, ali se plašim za budućnost našeg naroda- istakao je i dodao da o tome nećemo ni da razmišljamo ni da u tome učestvujemo.

Naprotiv, kako je rekao, hoće da se "bije" sa MMF za koliko procenata će biti povećane palte i penzije, a da se istovrmeeno ne ugrozi fiskalna stabilnost.

informer.rs

Upitan može li zapad nešto da kaže u odgovoru na zapaljive izjave iz regiona, Vučić je rekao da nije hteo nikoga da obmanjuje, ali da je video kako je sve to namešteno u delu naše štampe ali i u regionu, kako bi se Srbi zastrašili.

- Govore da je Halilović nevažan čovek, a zašto to niko nije rekao od stranih zvaničnika. To je igra u kojoj mi treba da prećutimo, a da se Srbi zastraše- rekao je Vučić, zapitavši šta je naš cilj - koliko ćemo mrtvih i invalida imati ili koliko je dece kojoj ćemo omogućiti bolju budućost.

Naš izbor je, kako je rekao, jasan, i svi drugi to moraju da razumeju.

- Nemojte da sanjate da možete da uništite jedan narod. Kraj priče!, konstatovao je premijer Vučić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
OMG

pre 7 godina

Набави С-300 или С-400 и не брини за народ, народ је јединствен са обе стране Дрине, сви Срби на референдум уз благослов цара Путина.

Lala iz Banata

pre 7 godina

А видите, код мене је ствар ОБРНУТА...Плашим се рата, али НЕ БРИНЕМ ЗА БУДУЋНОСТ СРПСКОГ НАРОДА... ЈЕР ВЕРУЈЕМ У БОГА и знам - док смо верни, да нас неће напустити...!! Докле год овај народ има једног Ђоковића, Штефанека, Кустурицу, Ватерполисте, Прву мушку Математичку Гимназију...Не треба да брине за своју БУДУЋНОСТ...Треба бринути о "садашњости" и о нашим "садашњим будалама".... - који је креирају...!! Будућност - ће гарантовано бити боља, јер долазе БОЉИ

istvan

pre 7 godina

Mislim da ce nas narod konacno shvatiti neke stvari, da samo ujedinjeni mozemo sve. Imamo sposobne politicare u drzavnom vrhu, ekonomija nam je krenula na bolje, nadam se uskoro da ce se stadard gradjana drasticno poboljsati.

Marko

pre 7 godina

Moramo se boriti za očuvanje mira, dosta nam je ratova.

loki

pre 7 godina

Mere fiskalne konsolidacije moraju dati rezultate. Narod u Srbiji je stegao kaiš i uštedeo, red bi bio da bude nagrađen za to. Sa MMF će biti gusto, ali imamo poverenja u našeg premijera.

Aleksandar

pre 7 godina

Evropa je ili neozbiljna po pitanju provokacija na račun Srbije ili ih podržava.

Pjer

pre 7 godina

Ne vidim šta bi iko u regionu dobio ratom,samo povratak u totalnu bedu i patnju naroda ! Moramo se potruditi da više pričamo i tako rešavamo probleme koje imamo !

Ognjen

pre 7 godina

Srbija nema potrebe da se plasi rata ali nadajmo se da do toga nece doci.

Zoki

pre 7 godina

Do rata nece doci ali ova situacija nije ni malo prijatna.

Paja

pre 7 godina

Rat je poslednje sto nam treba.Usijane glave HR i BiH bi trebale da se prizovu pameti.

Nenad

pre 7 godina

Trebace mnogo spretnosti i umeca naseg drzavnog vrha da prevazidje sve probleme na valjan nacin po nas narod. Ocigledno je da su velika previranja u svetu trenutno.

Pavle

pre 7 godina

Srbija se trudi svim silama da odrzi stabilnost u regionu.

Filip

pre 7 godina

Rat nikada nije dobro doneo narodu, poštujem to što se Vučić svim silama zalaže da ga na ovim prostorima ne bude. Verujem u pobedu razuma, tolerancija je potrebna svim narodima na Balkanu.

vanja

pre 7 godina

Na provokacije ne treba odgovarati provokacijama.

ceca

pre 7 godina

Prioritet je da sacuvamo mir.Bez mira u regionu nema ni napretka.

Denis

pre 7 godina

Od kad našu zemlju vodi Vučić najbolji premijer u našoj istoriji maš narod nema čega da se boji.

vbvb

pre 7 godina

Daleko bilo, kakav ratvb, kojem narodu treba u regionu, nikome, to samo neki lideri na tenziujama lično profitiraju navodno braneći veru i naciju.

ana

pre 7 godina

Covek koji pre svega misli na svoj narod, treba biti primer mnogima.

Svan

pre 7 godina

Tesko je u uslovima nestabilnosti u regionu ostvarivati ekonomski prosperitet.

Sava

pre 7 godina

Mi ćemo se truditi da se održi stabilnost, ali ne zavisi sve od nas.

Jovanović

pre 7 godina

Svoju slobodu moramo da branimo svim sredstvima ako bude bila ugrožena.

krneta ilija

pre 7 godina

vucic nece da brani srbiju od komsjija nego se zali natu paktu za mir on se uzda u nato da ce spasiti srbe jer je rusija bomborodovala srbiju

Milan

pre 7 godina

Premijer Vucic je jedan od retkih premijera koji iskreno brine za svoj narod.

lici

pre 7 godina

Pojedini politicari nikako da se nauce,kroz istoriju i na sopstvenim greskama,rat nikada nikome nije bio brat!

lici

pre 7 godina

Premijerov boravak u Americi,pored turbulencije je mogao da posluzi mnogima za primer,umesto sto pokazuju zavist,zlobu i mrznju,mnogi bi trebalo da "prepisuju" kako voditi drzavu.

Dare

pre 7 godina

Sigurno je da naša politika očuvanja mira i stabilnosti itekako ima smisla, i mi zaista moramo nastaviti sa tom politikom.

Dex

pre 7 godina

Sasvim je sigurno da je nama prioritet borba za mir i stabilnost regiona,to je jedina ispravna politika kojom se moramo voditi i sve pohvale za to.

Neda

pre 7 godina

Nema rata bez stradanja i bola, a u miru napretka bez tolerancije i dogovora.

IVANA

pre 7 godina

Nas narod je konacno shvatio neke stvari, da samo ujedinjeni mozemo sve. Imamo sposobne politicare u drzavnom vrhu, ekonomija nam je krenula na bolje, nadam se uskoro da ce se standard gradjana drasticno poboljsati, to pokazuju svi parametri kada je ekonomija u pitanju i stanje budzeta..

Tata

pre 7 godina

Nikada se nismo plašili rata ali šta posle...tek smo ekonomski stali na noge,a ratovi najviše iscrpljuju i pogađaju ekonomiju i privredu.

Zoran

pre 7 godina

Premijer srbije je napra vio veliki korak za nasu drzavu,to se vidi na svakom sastanku koje je imao u Njujorku.

spectatorjunior

pre 7 godina

A tko to Srbiji preti ratom?...emigranti?

krsta

pre 7 godina

Srbija ide napred . Samo sloga srbina spasava.Samo mudro i pametno tiha voda breg roni

Sonja

pre 7 godina

Ja se osecam sigurno u svojoj zemlji! Hrvatska i BIH pokusavaju samo da nas zaplase, ali mi smo lider stabilnost regiona i imamo punu podrsku i Rusije i Nato!

prsten

pre 7 godina

Srbija je danas sigurno zaštićenija bolje nego ikada u zadnjih 25 godina. Rusija ima svoje interese,a i mi smo počeli u okviru svojih mogućnosti da proizvodimo neka nova naoružanja što za lokalni rat je dovoljno,a Rusija je dovoljna da odvrati zapad i Ameriku od bilo kakve sulude ideje da ponovo krenu u rat protiv nas.

Romanija

pre 7 godina

Srbija treba da nastavi da vodi politiku mira i stabilnosti jer je to za narod najvažnije. Verujem da su toga svesne i ostale države u regionu.

Neda

pre 7 godina

Nema rata bez stradanja i bola, a u miru napretka bez tolerancije i dogovora.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija