• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.09.2016

09:28

BAKIR OPET MUTI VODU: Referendum u RS je eskalacija samovolje Milorada Dodika!

Politika

BAKIR OPET MUTI VODU: Referendum u RS je eskalacija samovolje Milorada Dodika!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je današnji referendum u Republici Srpskoj "eskalacija samovolje predsednika entiteta RS Milorada Dodika"

Izetbegović koji je i predsednik Stranke demokratske akcije je za sarajevski "Dnevni avaz" rekao da su "političku avanturu, koju je pokrenuo Dodik uvukavši celi entitet u nju, već jasno osudili svi relevantni predstavnici medjunarodne zajednice".

- Ustrajavanjem u inatu, Dodik vodi entitet RS u izolaciju. U onome što radi nema čak ni podršku Srbije niti Rusije, kojoj se nadao. Zato je vrlo važno sačuvati smirenost i strpljenje - ocenio je on.

Izetbegović je istakao da organi javnog reda i mira u RS moraju imati na umu da im je dužnost štititi sve gradjane, te da incidenata usmerenih na zastrašivanje povratnika u ovakvoj atmosferi ne sme biti.

- Pozivam povratnike u RS da ne nasedaju na provokacije, da ne napuštaju svoje domove niti mesta u kojima stanuju - rekao je Izetbegović i pozvao na hitnu i odlučnu akciju domaće institucije i međunarodnu zajednicu na zaštiti Ustava i zakona.

- Međunarodna zajednica, zbog svog kredibiliteta, i u interesu svih, mora učiniti sve što je potrebno da se RS vrati u okvire Dejtonskog sporazuma iz kojih ga ovaj referendum vodi. Pravosudni organi u BiH moraju hitno i odlučno delovati kako bi se zaštitio Ustav, zakon i vladavina prava u zemlji - zaključio je predsedavajući Predsedništva BiH i lider SDA.

(UŽIVO) POČEO REFERENDUM U RS: Građani Srpske glasaju da 9. januar ostane Dan Republike!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Al ovaj SERE

pre 7 godina

al pametno ništa ne možeš ni očekivati od aptal-a!!!

vera

pre 7 godina

Neka glasaju ,a ostali neka puknu..šuplje glave..

be real

pre 7 godina

i to govori saudijski klovn,a srbima u federaciji je dozvoljeno samo da crknu demokratija kao u s.arabiji neka žive u takvoj demokratiji,u svom kalifatu ali bez R.Srpske..

Drago

pre 7 godina

E moj Izete vidjeće se danas dali je volja građana RS ili Dodikova volja kada se bude znalo koliko je građana izašlo i kako su glasali. 9. januar niko neće moći promijeniti pa čak niEvropa narod će ga savit, a vi se pušite.

Glavna podrska je narod Republ

pre 7 godina

Prestani vec jednom huskacu mrznje. Sa tim pravis jos gore. Netreba Dodiku podrska niti Srbije niti Rusije. On ima posrsku Srpskog naroda Republike Srpske a to je naj glavnije. Narod je taj koji odlucuje. A ti samo i dalje huskaj pa ces vidjeti sata ces imati od toga. Onad ce narod opet na referendum. Demokratiju i samo odlucivanje nam neses ti odrediti ratni huskacu.

nada

pre 7 godina

Bakire ti si u izolaciji sopstvenog uma vec godinama. Da li si ti pokrenuo apelaciju o danu Republike Srpske radi zastite nacin. interesa I to svog, a sta je sa nacionalnim interesom Srba e dobio si odgovor. Uzalud ti strane sudije uzalud ti incko strane ambasade, a sto se tice Srbijei Rusije samo ti nemoj da nam tumacis nase odnose. Nikad vise neces ponizavati Srpski narod sada cemo mi pokrenuti silne apalecajije za zastitunasih nacin.interesa. Odveo si Klintonu djevojcicu bosnjakinju koja je izgubila porodicu, a sto nisi doveo onog djecaka koji je takodje izgubio porodicu I odrastao sam I tako svjetu pokazao koliko je rat surov prema svima, a ti ga uporno prizivas jer ni ti ni tvoji zlcinci nisu odgovarali za pocinjene zlocine. DODIK TI JE ODRZAO LEKCIJU

Jovan

pre 7 godina

Bakire, ovo je tvoj Referendum. Ti si ga pokrenuo. Mi ne zelimo takvo Pravosudje u BiH. To je privatno tvoje pravosudje koje iskljucivo sudi samo Srbima i na stetu Srba. Mi jesmo za Deytonski Sporazum ali ne i za "Duh", Deytona nego bas za Orginalno sprovodjenje istog.

boja

pre 7 godina

..emu zivot kako ovom coveku ne dosadi jedna te ista prica. Mene je smorio u toj mjeri da bi naj radije propustila citanje stiva.

Mikac

pre 7 godina

Kada je u pitanju povratak izbeglih u Republku Srpsku stalno se brinete za njih i podsticete povratak uRS a kada je pitanje povratka izbeglih u federaciju BIH e u tom se slucaju svim sredstvima borite da do povratka ne dodje. Ne samo sto sprecavate povratak nego se svim sredstvima sluzite da sve srbe isterate iz federacije. U vezi povratka izbeglica najbolje je princio jedan ba jedan.

Zlo od covjeka

pre 7 godina

Hoces li vec jednom prstati. Dijadio si am svima pa cak i svom narodu. Proslo vrijeme huskanja na rat Narod hoce mir. Nam nesmeta sta Srbi slave nek slavi svako svoje to je toledrancija i demokratija, Ali tebi huskacu rata nije dobro bojis se da ti ne ode fotelja. Nije tebi mjesto u Bosni neko u paklu zlo iz trebe viri.

bubasvaba

pre 7 godina

Ko ????si ti da odredis kad c ko da slavi svij dan republike jer po dejtonu republika srpska republika i ko te pita za zdravlje.

sasa

pre 7 godina

Bakire samo ti nemoj voditi racuna o Republici Srpskoj molim te ko boga,jer nam je dobro poznata teorija od tvoga oca Alije koju si ti nasljedio.Video si da joj ne mozes nista jer u njoj ima neko ko ti moze zestoko odbrusiti a to je gospodin Dodik pa si ukljucio svoje sluge u ustavnom sudu. Ali ni tvoje apelacije i odluke suda ne pomazu i mozete ih objesiti macku o rep. Zado dalje sake od Republike Srpske jer bi se mogao opeci.

vojislav

pre 7 godina

pa kada vi mozete da slavite dan drzavnosti i srebrenicu koja se nikada i dokazala u medjunarodnom sudu da nije bilo zlocina slavite zasto dodik nebi slavio srpsku republiku

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija