• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

26.09.2016

10:48

POPOVIĆ: Referendum u RS zajednička pobeda srpskog naroda!

Politika

POPOVIĆ: Referendum u RS zajednička pobeda srpskog naroda!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da je referendum u RS zajednička pobeda srpskog naroda i da je time sačuvan suverenitet i nacionalno jedinstvo Republike Srpske

- Srpskom narodu sa obe strane Drine čestitam veličanstveni uspeh na referendumu, jer su jednoglasnom voljom naroda sačuvani suverenitet, dostojanstvo i nacionalno jedinstvo Republike Srpske - naveo je Popović u pisanoj izjavi koji smatra i da je predsednik Milorad Dodik pokazao da je garant stabilnosti i samostalnosti Republike Srpske.

On ocenjuje da je to istovremeno velika pobeda srpskog naroda i Rusije, koja je, kako kaže, podržavši referendum, i ovaj put pokazala da je najveći prijatelj i saveznik našeg naroda.

- Vladimir Putin i Rusija nikada neće okrenuti leđa bratskom srpskom narodu, već će snažno podržavati njegovu borbu za slobodu, što su još jednom potvrdili, podržavajući RS u odbrani njene samostalnosti i prava koja su zagarantovana Dejtonskim sporazumom - istakao je Popović.

On navodi da je srpski narod još jednom potvrdio da je jedinstven kad god je teško i kada mu prete spolja, i zato su referendum podržali i vlast i opozicija u Republici Srpskoj, ne dozvolivši da političke razlike ugroze nacionalno jedinstvo i život u miru i slobodi.

- Svaki Srbin treba da bude ponosan što tokom referenduma nije zabeležen ni najmanji incident, čime je ispoljena zrelost većinskog srpskog naroda i naglašena njegova želja da u slozi i zajedništvu živi sa pripadnicima ostalih nacionalnosti u RS - ističe Popović.

On u izjavi ocenjuje i da je istrajavši u svojoj nameri da odbrani nacionalne i državne interese RS i srpskog naroda u celini, uz ogromne pritiske dela međunarodne zajednice, predsednik Milorad Dodik pokazao da je garant stabilnosti i samostalnosti Republike Srpske, kao i "simbol srpskog otpora prema onima koji žele da ukinu Srpsku i utope je u unitarnu, islamističku Bosnu i Hercegovinu".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mateja

pre 7 godina

Ovim je sačunavo dostojanstvo Republike Srpske kao i suverenitet koji im pripada

Mihailo

pre 7 godina

Dokle god budemo jedni druge podržavali niko nam ništa neće moći. Republika Srpska je zaslužla da 9 januar bude Dan državnosti...

Vladimir Dj

pre 7 godina

U toku dana nije bio ni najmanji sukob to dovoljno govori o slozi koja vlada u RS, referendum je narod dobio slobodu koja im pripada Dejtonskim sporazumom

Marko

pre 7 godina

Ponosna Srpska i svi Srbi gde god se nalazili!

Goran

pre 7 godina

Pokazalo se da pravo na referendum ne može da se zabrani i izvojevana je važna pobeda.

Roki

pre 7 godina

Samo neka se Bakir nervira, to mi je najdraže...

Vesna Šapić

pre 7 godina

Da smo pametni samo Rusije da se držimo i Bog da nas vidi...

Toma Kovač

pre 7 godina

Popoviću, ovo je pobeda samo srpskog naroda. A osim tebe, niko od zvaničnika nije podržao braću u RS. dakle, tebi svaka čast, ali zvanična Srbija se obrukala.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija