• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

26.09.2016

21:21

SRBIJA DA ZARATI SA PUTINOM! Američki ambasador Skot traži da u odnosima sa Rusijom sledimo primer SAD!

Politika

SRBIJA DA ZARATI SA PUTINOM! Američki ambasador Skot traži da u odnosima sa Rusijom sledimo primer SAD!

Podeli vest

Ako hoće u EU, Srbija mora da preuzme akcije protiv zemlje koja krši međunarodne norme... Očekujemo da sa Rusijom razvija odnose kakve sa Moskvom ima Vašington

Američki ambasador Kajl Skot još jednom je poručio Srbiji da neće ući u Evropsku uniju sve dok ne "zarati" sa Rusijom i Vladimirom Vladimirovičem Putinom!

U intervjuu koji je juče u "Blicu" objavljen pod naslovom "Ne tražimo da Srbija bira između Rusije i Zapada", Skot govori upravo suprotno, jasno naglašavajući da je obaveza naše zemlje da osudi Moskvu zbog "kršenja međunarodnog prava" (misli na pripajanje Krima, prim. ur.).

Skot: Nemamo favorita za predsedničke izbore

Skot je ustvrdio i da SAD nemaju favorita na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji i da će sarađivati sa onim ko bude izabran, ko god to bio.
- Bitno je da izbori budu fer, pošteni i da reflektuju želje naroda. Bićemo spremni da sarađujemo sa svakim ko bude predsednik.

Ne mora, ali mora

U odgovoru na pitanje: Najavljeno je osnivanje Kancelarije za saradnju sa Rusijom. Kako to komentarišete?, ambasador Skot daje diplomatski odgovor iz kog je svakom sve jasno.

ŠEŠELJ O ULASKU 'ZAŠTITNIKA GRAĐANA' U POLITIKU: Saša Janković je SKOTOV SKOT!

- Niko od Srbije ne traži da bira između prijateljstva sa Rusijom i prijateljstva sa Zapadom. Kako će se njihovi odnosi razvijati, to je stvar Srbije. Ako Srbija želi da se pridruži EU, to nije samo ulazak u zajednicu jedinstvenog tržišta, već i u uniju zajedničkih vrednosti, koja očekuje od svojih članica da se za te vrednosti i zauzmu. To znači i preduzimanje akcija kad jedna zemlja prekrši međunarodne norme. SAD zadržavaju snažne odnose sa Rusijom, iako imamo neslaganja, i svakako očekujemo i od ostalih država da razvijaju slične odnose - doslovce je rekao Skot.

Kako nam je juče potvrđeno u više obaveštenih diplomatskih izvora, Skotov intervju je nastavak "perfidnog pritiska na Srbiju", koji će kulminirati najkasnije krajem godine.

Hoće da naprave haos
Zapad traži od Srbije da uvede sankcije Rusiji da bi izazvao nestabilnost u zemlji. Znaju da je Srbija izrazito rusofilska i da bi većina građana burno reagovala na zaoštravanje odnosa sa Moskom
Izvor Informera

- Od Srbije će se u narednim mesecima zatražiti da bira između EU i Rusije. Na taj način Zapad, pre svega SAD, hoće da natera Beograd da se odrekne Moskve i Putina, ali i da izazove nestabilnost u Srbiji. Zapadnjaci dobro znaju da je Srbija rusofilska i da bi većina građana burno reagovala na zaoštravanje odnosa s Rusijom - objašnjava naš sagovornik, visokopozicionirani diplomata.

Očekujemo pritisak

Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije, indirektno potvrđuje ove informacije.

- Srbija mora da u potpunosti usaglasi spoljnu i bezbednosnu politiku sa EU u trenutku prijema. Do tada, kao zemlja kandidat, postepeno se usklađujemo s njihovom politikom, što se odnosi i na učešće u vojnim i civilnim misijama, međunarodne rezolucije... - ističe Joksimovićeva.

AMBASADOR SKOT: Vraćanje oduzete imovine za SAD je važno pitanje

Urednik "Pečata" Milorad Vučelić, na drugoj strani, kaže da Srbija, koja je pretrpela sankcije, ne bi trebalo nikom da ih uvodi.

- Ipak, kad je reč o kršenju međunarodnog prava, za početak bi Srbija trebalo da uvede sankcije državama koje su priznale Kosovo i tako pogazile Rezoluciju 1244 - zaključuje Vučelić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mire

pre 7 godina

ime mu sve kaze skot od rodjenja skot do kraja zivota.\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ма "хоћемо ми да ратујемо" са - Русијом...!? "Како да не"... !? ... Само чекамо прво, да нам испоруче ... - ОРУЖЈЕ...!!

sudija

pre 7 godina

I mi cemo kao Moskva ponovo silom pripojiti Kosovo. Znaci nema osude. Ovom treba zahvaliti i reci da je nepozeljan u Beogradu.\n

MIki

pre 7 godina

Ma, USA samo trazi da se ispostuje Briselski sporazum. a da USA ima finansijski interes na Kosovu, naravno, imaju u svakoj zemlji na svetu... Sa druge strane SPS je i dalje u Vladi, Ruska 5 kolona, Vucic je bio pametan hteo je da ih najuri iz Vlade ali, Rusi su im opet zavrsili da ipak budu vlast iako sve rade kontra i protiv SNS i Vucica... i hajde sad treba biti pametan... Bajatovic i SPS godisnje iznesu 300 miliona!!!!! i nikome nista, a Rusima je to malo od Srbije hoce jos.....

OMG

pre 7 godina

Нека зарати он са својим татом, гад један, Путин је за нас Србе светиња.

lavica

pre 7 godina

Kako ovom ambasadoru dobro pristaje ime Skot taman da nista ne kaze dovoljno ime govori a kad progovori onda je dupli skot..

Ali Šele

pre 7 godina

prvi odgovor i pritisak na našu vladu na održanu anketu odnosno Miletov referendum,

miki delija

pre 7 godina

sve te drzave koje su priznale kosovo priznale su ga pod trukom ubice i krvoloka danasnjeg vremena okupatora i ubice amerike

nati

pre 7 godina

Ovaj Skot vec postaje smesan i mnogo komican,kao malo dete,cas misli jedno cas drugo,kako ga kad naviju on tako prica.Amerika je izgubila kredibilitet u vecini zemalja, niko je vise ne postuje zbog sile koju je na siledzijski nacin eksponirala i unistila bez potrebe toliko naroda i drzava.Sada je svi preziru i gade se, cak i svom narodu se ogadila. Mislim da joj sleduje zalostan fijasko.\n

vojvoda

pre 7 godina

To ce biti baš tako kako vi želite,ali protiv vas g. Skote . Ime vam je pravo pa ga mogu upotrebiti u množini Skotovi. Živela Rusija

vlada

pre 7 godina

Vi niste samo licemerni, nego i bezobrazni! Bombardujete nas nekoliko puta u prošlom veku /kao saveznika/ bez razloga, otimate nam Kosmet, saplićete nas na svakom koraku, zabranili "južni tok", i još tražite da se sa našom "braćom" svadjamo! NIKADA, upamtite n i k a d a ! Ako se neko i usudi da vam izadje "u susret", može SAMO u svoje ime! Kršite medjunarodne norme već pola veka, i vi nekom držite slovo! Vrhunski bezobrazluk!

car Dusan

pre 7 godina

Ahaha :) Predsednik Putin je veliki prijatelj srba i Srbije. Srbi mrze amerikance i sve sto ima veze sa Amerikom. Oni su bombardovali nasu zemlju, ubijali nas narod, unistavali infrastrukturu i konstantno rade na rasparcavanju Srbije. Ali, veliki Vladimir stoji uz Srbiju i tako ce i ostati. ZIVELA SRBIJA, ZIVELA RUSIJA.

vinko

pre 7 godina

ko prvi ude sa tenjkovima u beograd njegov je ili skot ili putin

terapeut

pre 7 godina

zajednicke vrednosti ono kao Alojzije Stepinac , Marko Pederkovic Tompson i to , a krsenje medjunarodnih normi ono kao americka agresija na Irak na osnovu laznih dokaza ili bombardovanje Jugoslavije bez odobrenja Ujedinjenih Nacija , pa proglasenje Kosova protivno ustavu Srbije .

miki delija

pre 7 godina

skot je skot nista pametno o njima jer su svi skotovi dokazano

darko

pre 7 godina

Ako jednog skota mogu nazvati gospodinom,gosp.Skote,Srbija ne želi u EU nego šaka političara(što bi "pokojni" Milanović rekao-šaka jada).Na referendumu ćete videti želje srpskog naroda(naravno,ako budemo imali pravo na referendum jer u demokrastkom svetu srbi nemaju pravo na sopstveni izbor).

Mile

pre 7 godina

Politicari u Srbiji moraju da zastite drzavu i narod.Rusija je jedini saveznik i prijatelj srbima. Srbija ne treba da ratuje sa zapadom , ali ne sme da ispunjava naloge zapada.Ako je ovo trazio ambasador SAD , Srbija ima mnogo nacina da primeni reciprocitet u stavu , te da trazi od SAD da odmah poniste priznanje Kosova, da odmah vrate sve nadleznosti Srpskoj prema Dejtonskom sporazumu , da vrate postojanje Krajine u Hrvatskoj itd itd ...

englezii

pre 7 godina

Sram te bilo govno americko ! Tu si dosao da zagadjujes ove lepe Srpske prizore i pejsaze ! Da sam ja nesto na vlasti Ti Milicka i Ostojic kao i onaj Drko Trifunovic u Voz bez voznog reda i pravo prema Budimpesti ili Sofiji do aerodroma ili samo do prvog motela i mars napolje iz vama mrske Srbije a nama lepse i bolje nema samo da se ocisti od necistih !

duda

pre 7 godina

dajte referendum !!!! necu eu. dosta je vaseg milosrdja godpodine skote jedan !! pokazali ste nam svi do jednog kakvi ste nam prijatelji.

HELGA

pre 7 godina

Oni koji su za EU , oni su već tamo otišli, ovo što je ostalo ovde ne verujem da će da ga posluša. Zemlju su nam razlupali 1999-te.To se niti prašta niti zaboravlja.

miki delija

pre 7 godina

ako iko u ovome svetu krsi mir i norme to ste vi ameriknaci i niko drugi vama se pod hitno mora pokazati zubi od strane putina i da se proterate zauvek iz evrope zarad cistog mira i da vam se z a zivota zavedu takve sankcije od celog sveta da pocrkate vi st enajveci zlikovci ovoga sveta a ne putin sram vas bilo ubice jedne

Miloš

pre 6 godina

Zahvaljujem Bogu što još Srbija nije u EU. Uvek ću i biti protiv. Da je dobro tamo ne bi oni podrepaši Englezi pobegli odatle. Prvi glasam protiv ulaska u EU, a vi svi razmislite. Bićete mi zahvalni jednog dana.

profesor

pre 6 godina

Sve bi to bilo u redu da gospodine Skote vi znate šta su to vrijednosti.To je za vas misaona imenica.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija