• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.09.2016

22:37

DODIK U ĆIRILICI: Pitaju me šta ima u Bosni... Ne živim ja u Bosni nego u Srpskoj!

Politika

DODIK U ĆIRILICI: Pitaju me šta ima u Bosni... Ne živim ja u Bosni nego u Srpskoj!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je gostujući u emisiji 'Ćirilica' na TV Hepi da je očekivao rezultat postignut na referendumu po kome je 99 odsto izašlih građana glasalo 'za' to da 9. januar (p)ostane Dan Republike Srpske. On je ocenio da je BiH neuspeli eksperiment međunarodne zajednice i naglasio da uvek oseća nelagodu kada treba da izvadi neki dokument na kome stoji oznaka Bosne i Hercegovine

- Kada me pitaju šta ima u Bosni, uvek odgovorim da ja ne živim u Bosni nego u Republici Srpskoj... Kada moram da izvadim neki dokument na kome stoji Bosna i Hercegovina, nikad se ne osećam prijatno - rekao je Dodik.

Govoreći o licemerju međunarodne zajednice, on je istakao da je Srpskoj oduzeto 83 nadležnosti, 'a mnogi se busaju u grudi zbog referenduma...'

Od tolikih pretnji uoči refrenduma ništa se nije desilo. Niti je izbio rat, niti je Republika Srpska okupirana, niti je Dodik uhapšen, samo je svanula sloboda za srpski narod 

Milorad Dodik

predsednik Republike Srpske

- Glasanjem na referendumu Republika Srpska je učunila još jedan korak ka osvajanju slobode. Propao je plan Bakira Izetbegovića da nadglasavanjem Ustavnom sudu  uz pomoć stranaca ukine i ime Republike Srpske, jer, tobože vređa verska osećanja muslimanskog naroda - istakao je između ostalog Dodik.

DODIK UZVRAĆA UDARAC: UDT zahteva razrešenje tužioca BiH Gorana Salihovića?!

Dodik je konstatovao da je rezultat referenduma očekivan, ako se ima u vidu da Bošnjaci nisu glasali.

Komentarišući pretnje upućenoj RS uoči referenduma, i najavama da će Srpska nestati ukoliko referendum bude održan, Dodik je rekao da je to 'stari san u Sarajevu'.

- Od tolikih pretnji uoči refrenduma ništa se nije desilo. Niti je izbio rat, niti je Republika Srpska okupirana, niti je Dodik uhapšen, samo je svanula sloboda za srpski narod - podvukao je predsednik Republike Srpske.

Na konstataciju voditelja Milomira Marića da se opozicija u RS nije deklarisala protiv referenduma, Dodik je konstatovao:

- Nisu se baš trudili onoliko koliko su trebali... Već na samom početku krenula je sabotaža tipa 'eto to je Dodikov referendum'. Ali ja sa tim nemam problem - rekao je Dodik i dodao:

- Da smo se odrekli referenduma, onda bismo se odrekli sebe! - konstatovao je Dodik.

Otrkivajući detalje razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Dodik je rekao da je šef Kremlja poručio da je Rusiji iskreni prijatelj Republike Srpske.

DODIK DOBIO POZIV ZA SASLUŠANJE! Tužilaštvo BiH ga tereti za protivustavno organizovanje referenduma!

- On je poručio da je pitanje referenduma pitanje za Republiku Srpsku a ne za međunarodnu zajednicu - naveo je Dodik, istovremeno demantujući pisanja pojedinih beogradskih medija da je 'Putin lupao šakom o sto na tom sastanku'.

Prema prema Dodikovim rečima, građani Republike Srpske i u buduće će o važnim pitanjima odlučivati na referendumu.

Takođe, on je odbacio priče da je ovo probni referendum o otcepljenju kao - 'gluposti'.

- Zašto nama treba trening? Što se nas tiče ne treba da treniramo jer smo vrlo sposobni i organizovani. Mi se borimo za naša prava. Nikada nismo rekli da je BiH nemoguća. BiH po Ustavu, ona iz Dejtona je za nas moguća, ali BiH sa destrukcijom prava RS i korigovanjem i nasiljem visokog predstavnika nije prihvatljiva - kaže Dodik i dodaje da je RS država, a BiH državna zajednica.

Govoreći o odnosima Republike Srpske i Srbije, Dodik je naveo da Srbija nije učestvovala u referendumu, a da to nije ni trebala.

- Mi smo sami preuzeli odgovornost i mi sami smo sproveli referendum i na to smo ponosni - rekao je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tijana

pre 7 godina

Srbin, koji je cesce u Beogradu nego u Banja Luci. U Beogradu kupio vilu na Dedinju, te je istraga... I, ne samo zbog vile nego i niz drugih malverzacija.

Ali Šele

pre 7 godina

bar je to lako odrekeneš se diplomatskog pasoša BiH a uzmeš naš pasoš i ideš gde oćeš, ali ti uskoro neće trebati ni jedan pasoš jer kad Ameri kažu apsi, Mektić apsi, zbog provedene ankete, uništene Bobar, Pavlović i Banke Repulike Srpske,

vlada

pre 7 godina

Moze Mektic da proba da hapsi ali i da bude uhapsen. Za primer drugima kako se postupa sa onim koji krenu protiv volje svog naroda, u prevodu pojede ga mrak.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Срамота је, што Додик Милораду честитку на успешно одржаном референдуму српског народа у Републици Српској, нису упутили Јовановић Чедомир, Јанковић Саша, Бисерко Соња, Шабић Родољуб, Чанак Ненад, Милић Јелена, Угљанин Сулејман, Кандић Наташа, Зукорлић Муарем, Вучићевић Борка, Халими Риза, Кораћ Жарко, Паштор Иштван, Шутановац Драган, Тадић Борис, Пајтић Бојан, Живковић Зоран, Драшковић Вук са Даницом, Лихт Соња, Пешић Весна, Луковић Петар, Трифуновић Сергеј и Бранислав, Дивјак Јован, Богићевић Богић, Мирковић Саша, Вукадиновић Ђорђе, Јакшић Бошко, Арсенијевић Дејан, женке у црнини, Тачи Хашим, Скотови скотови, Смајловић Љиљана, Александра Јерков, Изметбеговић Бакир, Грабар Колинда, Стефановић Верољуб, Церар Миро, Ђукановић Мило, Вујановић Филип, Попов Александар, паткари, Давид Филип, Родић Александар, Ничић Бошко, Плавшић Биљана, Ковачевић Оливера, Вукчевић Владимир, Стефановић Борко и остали честити антисрпски несрби и несрпски Срби. За крст часни и слободу златну.

Scripta Manent

pre 7 godina

Bravo za Dodika... Bravo za sve Srbe iz Republike Srpske. Tako se bori za svoju slobodu. Zivim za dan kada ce se i Srbija okrenuti sebi i Rusiji... \n

republikanci

pre 7 godina

Dodik kao Hrvati u doba SFRJ "ne zivimo mi u Jugoslaviji nego u Hrvatskoj"

domaćin

pre 7 godina

@republikanci kao što vidiš bili su u pravu, nadam se da će i Mile biti

sasa

pre 7 godina

Nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni sto nas nevole. Gospodine Dodik ne savijaj kocmu niposto pred onim balijanderom Bakirom Izetbegovicem,i ako zatreba tu smo pa kome opanci a kome obojci. Treba tog Izetbegovica nauciti ko je tata u Bosni.

kiza

pre 7 godina

Referendum je zakonski uspeo, Razocaran sam malom izlalnoscu od 57 %. Krivicu za to snosi aktuelni predsednik Republike Srpske, jer 33% birackog tela srpskog naroda nije izaslo zbog njegovog bahatog ponasanja i kriminalnih aktivnosti. Referendum je ustvari iznela na svojim plecima sadasnja opozicija, a Dodiku se njegova da je nazovemo politika polako vraca kao bumerang. Licemerno je od predsednika da svakodnevno iznosi lazi i svadja srpski narod. Dan posle referenduma u Banja Luci, niko ne slavi, sta vise sednes u kafic da popijes kafu a ono totalna apatija na ljudskim licima, muk i tisina. Bravo predsednice uspeo si u svojoj nameri da unistis srpski narod u Republici Srpskoj. Idu lokalni izbori. Videcemo sta ce se desavati.

Fudo

pre 7 godina

Vadices ti dok si ziv dokumente na kojima pise bosna i hercegovina to je sigurno

usaf

pre 7 godina

Ziveces ti u zatvoru.Da li je zatvor u entitetu republika srpska ili u drzavi BiH nema veza.Zatvor je zatvor,bilo gde na svetu.

lilit

pre 7 godina

Ajde smiri se malo Milane, nisi ti za velike priče. Kojom valutom plaćaš hleb (ako ga ti i plaćaš), šta ti piše na registarskim tablicama, šta ti piše (zemlja) u ličnoj karti, ima li carinske kontole na Drini....

aco

pre 7 godina

Za njega vrijedi prvo pročitati Vođu od Radoja Domanovića,pa komentarisati.Čovjek je izgubio kompas,i svim silama nastoji napraviti rat,da bi pljačku svog naroda prikrio.Narod živi u teškoj bjedi.

vlada

pre 7 godina

Bravo Dodik! Svaki Srbin je ponosan što si "naše gore list"!

sudija

pre 7 godina

Tako je Milorade. Sledeci za nezavisnost ili cijela BiH da bude Republika Srpska.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija