• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2016

13:42

RADENKOVIĆ: Kakva je to Užička Republika bez petokrake?

Politika

RADENKOVIĆ: Kakva je to Užička Republika bez petokrake?

Podeli vest

Član Predsedništva SPS Dejan Radenković smatra da bi Pošta Srbije trebalo da povuče iz opticaja poštansku marku posvećenu obeležavanju 75-te godišnjice Užičke Republike zbog toga što su na njoj predstavljeni borci sa kapama na kojima nema petokrake

Radenković je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu naveo da ne zna da li je u pitanju previd ili namera, ali da je u svakom slučaju efekat revizija istorije.

- Događaj od pre 75 godina ne može da se objašnjava ''izbegavanjem političke konotacije''. Radi se o borbi protiv fašizma, o odbrani svoje zemlje i to ne smemo prikrivati u vreme kada u Evropi i našem okruženju postoje pokušaji oživljavanja fašizma - naveo je Radenković.

Nemamo pravo, ističe, da to prećutkujemo, niti da vršimo reviziju istorije i štitimo fašizam u prošlosti, jer na taj način hranimo pokušaje da se te necivilizacijske ideje obnavljaju.

O istoriji, poručuje, treba da brinu istoričari, o rehabilitacijama - sudovi, ali istorija ne treba da bude poligon za političke manipulacije.

- Kako ćemo govoriti o budućnosti , ako nismo pošteni prema prošlosti - zapitao je Radenković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Levcanin

pre 7 godina

Dejane, protiv Nemaca se borili i cetnici. Vi to nepriznajete.

vlada

pre 7 godina

Sve je danas "prodato" Dejane, i istorija, i istina, i žrtve, i moral, i dostojanstvo .... danas se glorifikuje LAŽ, izdaja, revizija, snishodljivost, prevara, zloupotreba, zločin ..... kakvi "četnici", personifikacija izdaje i kolaboracije sa okupatorom, na čelu sa izbegličkom vladom u Londonu! Koja je to "srpska" vlada, a u Londonu! Kako vas nije sramota sa novčanicom S. Jovanovića? Jedino je CRVENA petokraka pobedila nacizam, sve ostalo je zabrinjavajuća nepismenost!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija