• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2016

14:29

LJAJIĆ: Uskoro Strategija razvoja turizma!

Politika

LJAJIĆ: Uskoro Strategija razvoja turizma!

Podeli vest

Uručenjem nagrada "Turistički cvet" danas je obeležen Svetski dan turizma, a resorni ministar Rasim Ljajić kaže da se nada da će Strategija razvoja turizma biti usvojena za mesec dana

Ljajić je na svečanoj dodeli najviših priznanja u turizmu poručio da je plan da se u naredne četiri godine broj noćenja turista poveća sa 6,6 miliona na 9,6 miliona, turistički promet sa 2,5 milijarde dolara na 3,7 milijardi, a devizni priliv sa 1,1 milijarde na 2,2 milijarde dolara.

- Verujem da to možemo da ostvarimo. Samo od sebe se ništa neće dogoditi, da bismo to učinili potrebne su strukturne promene koje moramo zajedno, partnerski da sprovedemo - rekao je Ljajić.

On je naveo da prosečnost nikad nije bila dovoljna za jedna zemlja izađe iz krize i napravi dinamičan rast, te da moramo da "preskačemo stepenice" da bismo imali daleko veći razvoj od proseka zemalja u okruženju i da bismo stigli one koji su ispred nas.

- Da bismo to ostvarili potrebno je da imamo jasan plan. Mi ćemo Strategiju razvoja turizma, nadam se, konačno doneti, za mesec dana. U njoj su definisani vrlo merljivi ciljevi koje će svako moći da prati, ali i da sami sebe ocenjujemo šta smo uradili - rekao je ministar.

Ljajić je ukazao da pet destinacija - Beograd, Novi Sad, Kopaonik, Zlatibor i Vrnjačka banja privlače 72 odsto stranih turista, te da je potrebno povćati turističku ponudu i privući strance i u druga mesta, jer Srbija ima mnogo više da ponudi.

On je apelovao na lokalne samouprave i turističke organizacije da kreiraju projekte koje će ministartsvo podržati, uz poruku da ne mogu država i ministarstvo da realizuju ono što je prioritet lokalnih samouprava.

- Ubuduće, tamo gde vidimo da lokana samouprava ulaže nula, nula će biti i sa naše strane, jer ako vama nije potrebno da ulažete u turistički potencijal, zašto bi mi prepoznali kao važan potencijal - upozorio je Ljajić.

On je podseto da će sledeća godina biti posvećena promociji turističkih potencijala na Dunavu.

Navodeći da više od 70 odsto turista dolazi iz bivših jugoslovenskih republika, Bugarske, Rumunije, Turske i Grčke, Ljajić je rekao da se mora povećati obim i broj zemljama iz kojih će nam dolaziti gosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17