• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2016

15:58

JOKSIMOVIĆ: Održati dinamiku pregovora i otvaranja poglavlja!

Politika

JOKSIMOVIĆ: Održati dinamiku pregovora i otvaranja poglavlja!

Podeli vest

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa direktorkom za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za pregovore o proširenju i susedsku politiku Henovevom Ruiz Kalaverom, koja je pohvalila napredak Srbije u procesu evropskih integracija i naglasila da je prepoznat trud koji Srbija ulaže u tom procesu

Joksimović je istakla da će i u narednom periodu formalni koraci u pregovorima biti utemeljeni na ostvarenim rezultatima, navedeno je u saopštenju.

Joksimović i Kalavera su izrazile optimizam da će proces pristupanja u narednom periodu dobiti na dinamici i da će do kraja godine biti otvoreno još nekoliko poglavlja.

Jedna od tema razgovora bila je i implementacija Briselskog sporazuma, s obzirom na potrebu paralelnog napretka u ovom procesu sa dinamikom ukupnih pregovora.

Joksimović je istakla da je Beograd pokazao konstruktivan stav u dijalogu, ali da to isto očekuje i od Prištine, posebno u odnosu na pitanje napretka u formiranju Zajednice srpskih opština.

Joksimović i Kalavera razgovarale su i o efikasnosti korišćenja fondova EU. Prepoznat je napredak i posvećenost Vlade da se podigne vidljivost i važnost korišćenja fondova posebno za lokalni razvoj, ali i da je potrebno u narednom periodu raditi na dodatnom jačanju kapaciteta za decentralizovano upravljanje fondovima EU.

Ministarka Joksimović zahvalila je na donacijama i pomoći koju je Srbija od EU dobila za migracije.

Razgovarajući o situaciji u regionu, Joksimović je naglasila da je ona važna i u kontekstu migracione krize, što je u interesu i Srbije kao tranzitne zemlje, kao i u interesu EU, navedeno je u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Dinamika je odlicna, 2 poglavlja za 16 godina. Znaci ostalih 32 bice za nekih 256 godina. Plus jos toliko za poglavlje 35. Pa treba im nekih 500 godina da pokusaju da nam promene genetski sastav nacije. Eto i turci su nas taman promenili posle 5 vekova a mi ih bas tada isterali iz srbije. Tija reka breg roni. I uzivaj gospodjo u svojoj platici, trajace ti ona podugo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija