• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2016

16:57

NERMIN NIKŠIĆ TVRDI: Sada je jasno da je Izetbegović prodao državu!

Politika

NERMIN NIKŠIĆ TVRDI: Sada je jasno da je Izetbegović prodao državu!

Podeli vest

Predsednik SDP BiH Nermin Nikšić izjavio je da je, nakon izjave predsednika RS Milorada Dodika da mu je Bakir Izetbegović dao više nego što je mogao sanjati, jasno da je lider SDA BiH prodao državu

Dodik je, kazao je Nikšić, samo potvrdio ono o čemu se u |SDP mesecima govori.

- Definitivno je sada jasno da je Bakir Izetbegović faktički prodao državu i interese očuvanja jedinstva BiH pristajući u kafani na Dodikove zahteve u vezi mehanizma koordinacije. Nakon toga Izetbegović i njegova SDA otišli su i korak dalje pa su u takav mehanizam ugradili i kantonalni odnosno Čovićev veto na sve odluke - rekao je Nikšić za sarajevsku N1 TV.

Time je, kazao je, BiH svedena na volju Dodika i Dragana Čovića.

Ako je cena koju treba platiti za napredak na EU putu konfederalno uređenje i podela Bosne i Hercegovine, onda nama takva EU ne treba, reka je Nikšić i dodao:

- Puno je bitnije zaustaviti razgradnju države, jer je nedopustivo da je kompromis u režiji SDA samo ono što dozvole politike HDZ i SNSD. U EU može ući samo jedinstvena država BiH, a ne neke tri mini etničke državice kako to očito žele Izetbegović, Dodik i Čović. Vrhunski interes svih nas u ovom trenutku je da se takva politika zaustavi.

Nikšić je pozvao građane da na lokalnim izborima u BiH, 2. oktobra jasno kažu "ne" takvoj politici.

Dodik je gostujući u Presingu regionalne N1TV rekao da je u mehanizam koordinacije uključena jedna formulacija koja do sada nije postojala u bh. političkom sistem, a to je da za većinu za odlučivanje i kvorum može učestvovati samo ovlašćeni predstavnik Vlade RS, ne neko ko se proglasio da predstavlja Srbe.

- Taj ovlašćeni predstavnik RS će moći da ide samo sa potpisanim nalogom Vlade RS. Smatram da je ovo dobro za BiH i da će popraviti odnose. Iznenadilo mi je kako je Izetbegović brzo pristao na naš zahtev. Mi smo dobili sve, jer ako nema potpisanog naloga od Vlade RS nema niti zasedanja u Sarajevu - kazao je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Oduvek govorim da su muslimani u Bosni, i kao narod, i kao religija, opredeljeni za rat, za majorizaciju, za neprestane pokušaje da se samoproglase vlasnicima Bosne a, da su Srbi i Hrvati tu samo "stranci". Suludim idejama ovakvih ljudi, doći će do totalnog raspada BiH ili će oni kreirati još jedno krvoproliće koje ,može da donese samo destrukciju i bedu. Pošto im nije uspela predstava sa Srebrenicom, kada im nije uspeo cirkus sa "Majkama Srebrenice", Bakir se opredelio za osporavanje srpskih praznika zaboravljajući da i oni slave praznik koji ne odgovara Srbima. Ovaj gospodin će pokušati ponovo da zaigra na kartu "džihada", što predstavlja njihov životni smisao. Treba upozoriti čoveka na vreme. Ne vredi posle plakati i izigravati žrtvu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija