• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Marinković - B.Babić

27.09.2016

19:15

POSLE DEBAKLA U DS, PAJTIĆ OSNIVA NOVU PARTIJU?! Predsednik po svaku cenu, makar i 'kombi stranke'!

Politika

POSLE DEBAKLA U DS, PAJTIĆ OSNIVA NOVU PARTIJU?! Predsednik po svaku cenu, makar i 'kombi stranke'!

Podeli vest

Dojučerašnji lider DS Bojan Pajtić, ogorčen zbog debakla na unutarstranačkim izborima, najozbiljnije razmišlja o napuštanju redova demokrata i osnivanju nove vojvođanske partije, saznaje Informer!

- Pajtić vaga da li da napusti DS i osnuje novu stranku, koja bi se pre svega fokusirala na Vojvodinu... On je svestan da ga južno od Save i Dunava gotovo niko ne podržava. Pokušao bi da na temeljima autonomaške priče pokupi stare, razočarane glasače LSV Nenada Čanka, pa i samog DS. Nije isključeno da mu u tome pomognu Gordana Čomić i Miroslav Vasin - objašnjava sagovornik Informera iz vrha DS.

I Bislimi pobegao iz DS!

Public

Zanimljivo je da je i direktor DS Amir Bislimi juče podneo ostavku na funkciju, ali se i iščlanio iz redova demokrata.
- Tačno je da sam otišao iz DS. Danas ću se oglasiti saopštenjem u kom ću objasniti svoje razloge - rekao je Bislimi.
DS je napustio i Milan Popović, doskorašnji sekretar stranke i bivši predsednik SO Zvezdara.

TOTALNI RASPAD DS, PAJTIĆ POSLE PORAZA ZAKUKAO: Je*em te, elito, kad te vode Šule, Kena i Balša!

Pajtić, koji je već podneo ostavku na mesto šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije, juče nije želeo da govori za Informer.

Šef vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin pak uverava da nisu tačne informacije da s Pajtićem pravi novu partiju:

- To nije tačno. Osim toga, pokrajinski odbor DS za Vojvodinu ima sasvim dovoljnu samostalnost u odlučivanju i radu stranke.

S druge strane, analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da je potpuno logično da Pajtić posle novog kraha osnuje svoju stranku.

- Problem je samo što bi to bila još jedna "kombi stranka", koja nastaje posle neuspeha nekog od lidera demokrata. Uspeh i šanse njegove buduće stranke mere se njegovim rekordno niskim rejtingom - smatra Stanković.

Sličan stav ima bivši funkcioner DS, a sada lider Levice Srbije Borko Stefanović, koji podvlači da je veoma loše napustiti stranku posle poraza.

NASTAVLJA SE CIRKUS U DS! Božović odbrusio Pajtiću: VELIKI LIDERI ODLAZE DOSTOJANSTVENO!

- Ja sam stranku napustio kada sam imao najveću podršku. Mislim da je Pajtiću sada jasno da ja ne bih izgubio od njega. Ipak, nisam želeo da budem deo stranke bez programa, u kojoj odlučuju Balša i Kena. Ne znam samo kako Pajtić misli da napravi neki rezultat sa novom strankom kada u DS, sa mesta predsednika, nije mogao da sakupi ni 2.000 glasova - zaključuje Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Политички "рецепт"... Оснујеш странку... А онда трком у Банку...! - По КРЕДИТ - за СТРАНКУ...!!

Vidoje

pre 7 godina

Poziv za Lalu da vrati se u stalu i od sebe prestane praviti budalu.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Погледај колико имаш "дислајкова"па ћеш видети јасно ко је од нас двојице будала!

ciki

pre 7 godina

Svi su isti! SVI POLITICARI jer je najplaceniji biznis i najzasticeniji kriminal. Sad se ljiga preracunava da li ce imati veci profit da ostane u DS ili da osnuje svoju partiju pa kao i svi da pod toboznjom brigom o narodu i za opste dobro naroda nastavi da i dalje pljacka taj isti narod i da zivi na grbaci naroda. Ma ovoj drzavi je potrebno da: Ili gospoda politicari shvate da nismo ovce ni za sisanje a ni za klanje, ili da narod otera taj sljam u bezpovrat.

Jovan

pre 7 godina

Pajticu, dosta si ziveo u oblacima, sidji na zemlju i ako je ikako moguce, bez tvog dobro poznatog ,,keza,, jer te je to dovelo do situacije u kojoj se trenutno nalazis...

Lala iz Banata

pre 7 godina

А шта би тај човек могао данас да "ради"..? Па "тај" ни сијалицу у купатилу - " не зна да замени"...!! Схватите... тај мазгов , "без политике" - нема ли * леба да једе...!!

Ljubo

pre 7 godina

Koliko snage ,kritika ,i drugoga ,da bi politicari bili pametniji ,( da bi oni nas - narod shvatili )...pa nije do njih ,do nas ,do naroda je sto neznamo sta je to politika i u koju grupu spadaju nasi politicari ,....

vlada

pre 7 godina

Pa šta sam rekao /napisao/ - vojvodjanersku stranku! Tu će da UDJU kao prvo Balašev/ići/, Čankovi ostaci, Kurteši, Vasini, Jerkovi /šta ona čeka/, Gruhonjići, Kravići /cakani/, reinkarnirani Borisavljević, "konobar" i prateće osoblje ... bruka SRPSKE Vojvodine!

DS

pre 7 godina

Ako Pajtic svojoj novoj stranci da ime "Antisrpska antidemokratska stranka",kao sto izgleda i njegov politicki program,i uz pomoc raznih NVO,Milicke,Kandicke,Biserko i zapadnih zmbasada,mogao bi cak uci i u Skupstinu AP Vojvodine.

DRAGISA

pre 7 godina

MUSOLINI gleda brdu I oblaku, da mu vila Ravijola podari moc da uvek bude predsednik I umesto u bukagije on ce zauvek u FOTELJU, ...em te drzavo kad to ne smes da budes uf.....

Sale

pre 7 godina

Tuga nad tugama, ili, tuga tugu stize. Klasican primer i dokaz da je lova u politici a ne na fakultetima, u fabrikama, bolnicama, na zitnim poljima, u svinjcima, plastenicima.....

Lala

pre 7 godina

Tako je Sale sve si u pravu. Treba ga isterati i sa Fakulteta pa neka ide da cuva ovce po Banatu. Mozda bi ga trebalo pre toga i uhapsiti i utvrditi sta je sve stekao svojim " postenim" radom u politici. Narod je kriv. Narod treba te i takve politicare da istera batinama iz zemlje a da im pre toga sve oduzme sto imaju jer postenim radom ne mogu tolika bogatstva zaraditi. Narod, mi treba da se dignemo.

srdjan

pre 7 godina

Bice to vise od kombi stranke jer ce se potruditi da skupi sav autonomaski sljam rasut po dosmanlijskim stranka ,a cvrsto ce da zagrize pricu o odvajanju vojvodine i tu mu je kraj skupice djubre na jednom mestu i tu posle napredka nema a u medjuvremenu ce svuda da rovari i laze po inostranstvu blateci rodjenu zemlju ,bruka a i patologija .

Mikas

pre 7 godina

Evo konkretan primer kakvi su nasi politicari,ako nisam predsednik stranke,onda osnivam drugu.Zato imamo preko 100 stranaka.Od te demokratske stranke postadose mnogi predsednici u svojim novim strankama,Tadic,Ceda,Zivkovic,sujetni ljudi,svi bi hteli da budu glavni.Po tome se vidi kakvi su kao ljudi,to je jedino sto znaju,tu je najveca lova,pozicije i td.

Dragy

pre 7 godina

Ima jedna tetka, na Novom Beogradu, koja sebe naziva predsednicom! Naravno da jeste, ali kućnog saveta!!

ima dana

pre 7 godina

a sad adio a sad adio i kozna kad i kozna gde.\n

nada

pre 7 godina

hvala Bogu da im je dosao konacno kraj, ko ce glasati za Suleta ,Kenu i ostale dovoljno nadimci govore o njima

Levcanin

pre 7 godina

Pajke pa pravi bre novu stranku.Kupis Kombi i kreces.Tako ces doprineti da bivsa DS ima najveci vozni park medju partijama. Budite i vi u necemu naj naj.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija