• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. GINIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

27.09.2016

20:36

EKSKLUZIVNO! Aleksandar Čepurin odbrusio ambasadoru SAD: SKOTE, NE DRŽI LEKCIJE SRBIJI!

Politika

EKSKLUZIVNO! Aleksandar Čepurin odbrusio ambasadoru SAD: SKOTE, NE DRŽI LEKCIJE SRBIJI!

Podeli vest

Ko je uopšte američki ambasador Kajl Skot da traži od Srba da uvedu sankcije Rusiji ako hoće u Evropsku uniju? Da li je on ambasador EU ili SAD?

Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije u Beogradu, žestoko je odbrusio američkom kolegi Kajlu Skotu, poručivši mu da ne sme da drži lekcije Srbima i Srbiji!

Srpska je pobedila, Medvedev dolazi

Aleksandar Čepurin povodom referenduma u RS kaže da je glasanjem očuvan Dan Republike.
- Mi smo protiv bilo kakvog pritiska. Ne želim da komentarišem naredne poteze, jer sad može da se izmisli bilo šta. Ruski pisac Viktor Šklovski je pre jednog veka govorio da je vrlo teško kombinovati ono što mislimo s onim šta radimo i šta ispada na kraju... Kolumbo je, setimo se, tražio Indiju, a našao je Ameriku - diplomatski je odgovorio Čepurin, dodajući da će ruski premijer Dmitrij Medvedev posetiti Srbiju, ali da se tačan datum posete još uvek ne zna.

Komentarišući Skotovu izjavu da Beograd mora uvesti sankcije Moskvi, ukoliko želi da uđe u Evropsku uniju, o čemu smo juče pisali, Čepurin kaže za Informer da američki ambasador ne bi trebalo da se meša u stvari za koje nije nadležan.

Psihološki rat

Ruski ambasador je upozorio Skota da se ne meša u tradicionalno dobre, bratske srpsko-ruske odnose.

- Da li je Kajl Skot ambasador EU ili je ambasador SAD? To su dve različite stvari. Zašto on priča o EU?! Njemu je savršeno jasno odakle je... Neka govori o onome što se njega tiče, a ne da komentariše stvari sa kojima nije povezan. To nije njegovo pitanje! - rekao nam je Čepurin, koji je juče u Skupštini grada Beograda najavio manifestaciju "Dani Moskve".

Otvoren poziv američkog ambasadora na politički rat sa Rusijom naišao je na jednoglasnu osudu i drugih sagovornika Informera. Tako general u penziji Božidar Delić upozorava da SAD i EU vode jedan "psihološki rat" protiv Srbije.

SRBIJA DA ZARATI SA PUTINOM! Američki ambasador Skot traži da u odnosima sa Rusijom sledimo primer SAD!

- Oni su pritiskali Srbiju i 1998. i 1999. godine, a i sada bi da određuju šta i kako treba da se uradi u našoj državi. Od premijera traže da u toku mandata odradi par ključnih stvari po njihovoj želji. Ipak, još uvek ne smeju sasvim otvoreno da uslove Srbiju sankcijama prema Rusiji, jer znaju raspoloženje srpskog naroda. Ali taj uslov stalno napominju na diplomatski način, kako bi pripremili Srbiju na takvu ucenu. Bićemo svedoci toga u narednom periodu... - podvlači Delić.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević ocenjuje da su odlični odnosi sa Rusijom suvereno pravo i strateški interes Srbije.

"Dani Moskve" od 3. do 7. oktobra

Manifestacija "Dani Moskve" u Beogradu biće održana na više lokacija od 3. do 7. oktobra, a tokom tog perioda građani Srbije moći će da bolje upoznaju rusku kulturu.
Ambasador Aleksandar Čepurin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali juče su istakli da je cilj manifestacije još veće zbližavanje Srbije i Rusije.
Biće organizovani paneli o infrastrukturi, trgovinsko-ekonomskoj saradnji, mini-festival ruskih filmova, a nastupaće i Moskovski kamerni orkestar "Musika Viva" i Moskovsko državno akademsko pozorište igre "Gželj".

- Pomoćnica američkog državnog sekretara za evropska pitanja Viktorija Nuland i potpredsednik SAD Džozef Bajden na to nisu imali primedbe. To još uvek nije tema u Evropskoj uniji, jer poglavlje 31 još nije ni otvoreno - uveren je Milivojević.

Zavrtanje ruku

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ističe da EU i SAD ucenjuju Srbiju jer žele da spreče jačanje Rusije na Balkanu.

- Zapad je trenutno orijentisan na politiku konfrontacije s Moskvom i ne bi voleo da se na ovim prostorima širi njen uticaj. Od nas očekuju da po pitanjima Republike Srpske, Kosova i Rusije igramo po njihovim diktatima i postanemo njihov satelit. U jednom trenutku će nam zavrnuti ruku i zatražiti da priznamo Kosovo i odstranimo ruski uticaj. A ako to uradimo, definitivno smo kapitulirali... - zaključuje Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 7 godina

Ambasador EU mora da pazi šta priča... ambasador SAD ne mora. Pa takvi kao to je on određuju pravila igre u EU a kamoli u nekoj maloj balkanskoj državi

DS

pre 7 godina

Tako je g-dine Cepurine,neka si mu odbrusio,dosta je vise njihove sile i maltretiranja cijelog svijeta,a posebno Srba. I neka si pokazao nama Srbima da nismo vise sami kao sto smo bili devedesetih godina kada su NATO fasisti divljali po srpskim zemljama.Probudi se Rusijo i pomozi sada ako ikad mislis pomoci i to ne samo verbalno nego i prakticno,mi Srbi smo vec umorni od ratovanja,ekonomskih sankcija i nadmudrivanja sa cijelim Zapadom. G-dine Cepurine,nadam se da znate da osim Srba vi Rusi nemate drugih prijatelja u Evropi.

Miki

pre 7 godina

Cekaj, ovo se strani ambasadori prepucavaju preko nasih ledja? Ili Cepurin misli da je on Predsednik Srbije? Ne bre, i jedan i drugi ste ovde samo GOSTI, Srbija saradjuje i sa SAD i sa Rusijom i sa EU i sa Kinom i sa Indijom itd... to se zove neutralnost!! Srbija vodi politiku SRBIJE a ne SAD ili Rusije ili bilo koga!

DS

pre 7 godina

Dobro ste rekli da Srbija zeli da saradjuej sa svima i da bude neutralna,ali ste zaboravili reci da se ni Rusija,ni Kina,ni Indija ne mijesaju u politicko vodjenje Srbije i da nisu agresovale Srbe sirom bivse SFRJ i svih devedesetih godina XX vijeka,pocev od "Oluje",pa preko BiH i KosMeta odakle su srbi,zahvaljujuci SAD i EU etnicki ocisceni. Zato ne bih rekao da su Rusi i Ameri gosti istog statusa u Srbiji.Rusi su dobrodosli gosti jer su nam pomogli kad su mogli a nikad nas nisu tukli,a Ameri su gosti silom prilika.. Pozdrav.

marko

pre 7 godina

A sta drugo ocekujete od skota. Tj gospodina Skota. A dodje mu isto. Jedna od najpozeljnijih zemalja sveta sa pretvorila u najomrazeniju zemlju sveta. To ti je tako kad pogresni vladaju. Pogledajte film Idiocracy, americko drustvo je na dobrom putu da postane upravo to drustvo iz filma. Ja mnogo zalim amere, u sustini su ok, ali bojim se probudice se jednog dana i videti ono sto i nemci 45\'. Drzavu bez posla, reda i opustosenu od elita. Ispljunuce ih elite kao iscedjeni cvarak. Mislim da se elite polako sele u kinu, da malo cede njih nekih vek dva.

Rossia

pre 7 godina

Нека мало и њега неко поклопи, ови наши не смеју изузев Додика, Русија је Србима мајка, а Америка вештица на метли.

jeste

pre 7 godina

što bi rekli u snobovskom bljicu, ovi što mrače su ''velikosrpski nacionalisti'', a to je passe. treba na ''žutu patku'' da se ide, a ne da se velikosrbujemo.

BgBoy

pre 7 godina

Ko je on? Pa okupator, znate valda ko nas je nalupao bombama sa OU 1999, nakon toga nam oteli Kosovo i uništili vojsku, sve heroje generale i policajce koji su se borili protiv agresije osudiše u Hagu na drakonske kazne i od tada smo praktično pod okupacijom! Hvala Gospodine Čepurin što govorite istinu, to bi trebali srpski političari da kažu, ali....

Ljubo

pre 7 godina

E,taj gospodin je ," djavolji izaslanik" ,koji je poslat da kontrolise ,sankcionise ,zavrce ,preplice itd sve sto bi trebalo biti u ljudskom duhu...takvi nam ne daju mira i stabilnosti sirom nase Zemlje planetice ...

Komita

pre 7 godina

Slazem se sa Marccom da su sila i da oni ne moraju da vode racuna sta pricaju ali i mi srbi u Srbiji (narod) imamo pravo da znamo sta nam je ciniti i sta zelimo... i nece nam biti prvi put da ustanemo i kazemo NE mocnima...\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Šta Vi uopšte očekujete od američke... - "sirovine"...?!

Srbija

pre 7 godina

E, ovoga skota je zaista dosta!Neka mu neko konacno kaze da je preterao.Naravno, onaj koji ima m..a.

nati

pre 7 godina

Marcco-A ti si vidim amerikanac,najbolji.Sutra bi vec mogao da budes i englez,irac ,danac i ko zna ko jos.Ti izgleda nemas identitet pa obozavas sve sto je tudje i priznato od glupe mase.Ako je neko mocan ne znaci da je O.K.Nije zlato sve sto sija.Losi ljudi su od Amerike napravili cirkus,a bila nekad obecana zemlja,sad je smetliste u kojoj caruju najgori olosi.EU puca po savovima samo sto se nije raspala.O kakvom njihovom uticaju ti pricas.Pravi mocnici su Kina i Rusija.\n

Dragan Subotica

pre 7 godina

17 godina nam obecavaju demokratiju uslovljavajuci nas na sve i svasta a mi, kao u Holivudskim filmovima kopiramo finocu dok smo za uzvrat dobili poharanu, opljackanu i prodatu privredu a boga mi i teritoriju. Licno mislim da je dosta takvog sr...a i da je vreme da premijer ali i predsednik odu u Brisel i otvoteno kazu da necemo u EU te da se prkljucujemo EA zoni, Rusiji, ,Kini. \n

vlada

pre 7 godina

I ja se pitam - ko je taj skot? Da svi iz "kruga dvojke" vam daju podršku, postideli bi se, i samom sebi rekli - gde sam ja došao!? A da vam kažem, za Čepurina, kao ambasadora Rusije - pozavideo bi mu i Vučić!

Miso

pre 7 godina

Bravo gospodine Cepurin,neka neko i ovom Skotu ocita lekciju.Vi ste nam poslednja nada,i Rusija im je jedina prepreka da nas ne rascerupaju,kao Libiju,Iran,i mnoge druge zemlje gde su oni doneli neku njihovu tzv demokratiju.

istina

pre 7 godina

A da nije cepurin slucajno ambasador eu sta se on trpa ko je njeg nesto pitao

Dordi

pre 7 godina

Haide jos jednom procitaj tekst, pa onda jos jednom i sve dok ne primetis gde si pogresio...

ciki

pre 7 godina

Voleo bih kada bi mi neko rekao gde ovaj izlazi u provod, a izlazi sigurno, pa bih jako raspolozen bio da mu pokazem svu gostoprimljivost Srbina koji bi se nad njime sa apetitom izivljavao i sto duze ga drzao u zivotu iz jednog jedinog razloga- da sto duze traje, da se umire sve duse nevinih koji oni pobise na ovom tlu, a da njegova dusa i dusa svih njemu slicnih nikada ne nadje smirista cak ni u paklu, a za takve kao sto je on i pakao je nagrada. pre bih imao milosti prema besnom psu nego prema tim Americko evropskim stakorima i svima onima koji sa njima saradjuju i neprestano ispiraju mozak ovom narodu ciju su decu pobili. ciji ucesnici i invalidi odbrambenog rata nemaju ni za hleb. Zbog njih svih je jeko puno porodica koje u tom ratu ostadose bez najmilijih i bez glava porodica, i? Pitam politicare koji neprestano vuku ovu zemlju i ovaj narod ka tim istim ubicama, i!!!!!!!? Znate li vi da nece moci tako sa Srbima. Znate li koliko nas ima koji cemo dati zivot da nam sinovi i kceri zive ponosno, ZNATE LI KOLIKO NAS IMA KOJI CE MO UZETI ZIVOT I SEBI I SINOVIMA I KCERIMA DA NA UNUCI I UNUKE ZIVE PONOSNO AKO BUDE TREBALO!!!! KO STE ONDA VI BAGRO JEDNA DA VAS POSTEDIMO ZBOG TOGA " STA CE SVET RECI" Reci cu vam " BOLI NAS BAS STA CE SVET RECI!!!! Jer je dokazano i uporno se dokazuje da vas i svet mi kao narod ne interesujemo. Interesuje vas samo statisticka brojka radno sposobnih ljudi za najveci RADNI LOGOR odakle ce te vi SLJAMU POLITICKI puniti svoje SEFOVE I RACUNE PO RAZNORAZNIM BANKAMA. Nasa pokolenja neka polako izumiru, a vasa neka imaju i vise nego sto im treba. Mnogi od vas i nemaju pokolenja hvala Bogu! Dace Bog da vam jako brzo dokazemo da to NECE BITI TAKOOOO!!!!!

zoran miljkovic

pre 7 godina

Браво Чепурин, нека си му одбрусио, јер то нам једино и остаје, сви који немају утицаја, могу само да причају и причају, ви браните Косово тридесет година, вербално а оно РЕПУБЛИКА, шта сте ви све испричали,претили, запомагали, али Америка ћути и ради.Једино нам остаје да причамо и критикујемо и вичемо НЕПРАВДА, слаби смо.

milija suzović

pre 7 godina

Skotino,dali čuje dobro ?Ako nečuješ kupi "aparat" da bolje čuješ.

cvijić aleksa

pre 6 godina

ameri gledajte vi u svoje dvorište ne u spsko i rusko

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija