• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2016

12:27

SUĐENJE IVANOVIĆU! Prekinuto ročište - odbrana traži izuzeće sudije Albanca!

Politika

SUĐENJE IVANOVIĆU! Prekinuto ročište - odbrana traži izuzeće sudije Albanca!

Podeli vest

Prvo ročište po žalbi odbrane lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na prvostepenu presudu prekinuto je zbog zahteva odbrane o izuzeću albanskog sudije iz sastava sudskog veća, a proces će biti nastavljen 11. oktobra

Ročište koje je bilo zakazano za sutra neće biti održano, javio je RTS.

O žalbi Olivera Ivanovića na presudu od devet godina zatvora raspravljaće se kada predsednik Apelacionog suda odluči o zahtevu odbrane da iz sudskog veća bude izuzet albanski sudija.

Advokati Ivanovića tvrde da sudija koji je pripadnik albanske nacionalnosti ne može biti objektivan i da je Euleks misija osnovana da bi sudila u predmetima kao što je ovaj. Ističu da je taj proces baziran na etničkoj osnovi i politički motivisan.

O tome da li će biti potvrđena presuda protiv Ivanovića ili će slučaj biti vraćen na ponovno razmatranje odlučuje tročlano sudsko veće, koje čine Driton Muharemi, Radoši Petrov i Ana Bednarek, sa Petrovim na čelu.

Ivanović se u zatvoru nalazi od 27. januara 2014. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ALBANIJA do NISA

pre 7 godina

Dosta bre vise s tim Ivanovicem, dajte mu 40 godine pa nek se zali koliko hoce. Zna on dobro kakav je zlocinac bio 98-99 godine protiv civila.

Srb

pre 7 godina

За вас је сваки Србин злочинац, а твоји сународници који су нападали Србију из правца Албаније и који су киднаповали, мучили и убијали Србе вадећи им органе, и који шетају слободно по Приштини и изигравају председнике по теби нису злочинци?! Све ће вам то једном доћи на наплату, неће Србијом више владати деца комунизма већ деца патриотизма.

bu

pre 7 godina

Gde god kreneš, sudi se Srbima, pa čak i u Srbiji! Planeta je postala "nakazna" i to ne može dugo trajati! Krajnje je vreme da "žrtve" lzadju iz te uloge, a tu mislim na Rusiju, Kinu, Srbiju .....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija