• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2016

13:31

GOJKOVIĆ: Srbija želi da razvija saradnju sa Švajcarskom!

Politika

GOJKOVIĆ: Srbija želi da razvija saradnju sa Švajcarskom!

Podeli vest

Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je danas da su za Srbiju značajna iskustva Švajcarske, te da postoji interes za pojačanom saradnjom na svim poljima, kao što su ekonomija i dualno obrazovanje

- Srbija ima poseban interes za razvoj ekonomske saradnje sa Švajcarskom, naročito na planu daljeg direktnog investiranja u Srbiji. Želimo još više švajcarskih investicija u Srbiji - rekla je Gojković koja se danas, u okviru zvanične posete Švajcarskoj, sastala sa predsednicom Nacionalnog saveta Saveznog parlamenta Švajcarske Kristom Markvalder.

Markvalder je podsetila da je Švajcarska značajan investitor u Srbiji, kao i da postoji težnja švajcarskih firmi za još većim prisustvom na srpskom tržištu.

Gojković je naglasila da je Srbija zainteresovana za saradnju u oblasti obrazovanja i da želi da uči od Švajcarske koja ima jako dobar sistem i najnižu stopu nezaposlenosti u svetu, kao i da u tom kontekstu ima prostora za saradnju odbora za obrazovanje dva parlamenta.

Kako je saopštila Skupština Srbije, Gojković i Markvalder su se na sastanku saglasile da ova poseta ima poseban značaj imajući u vidu da se realizuje u okviru obeležavanja 100-godišnjice diplomatskog predstavništva Srbije u Švajcarskoj, što je pokazatelj dugog prijateljstva i partnerstva dve države.

Istakle su da dobrim odnosima doprinosi sadržajan politički dijalog na najvišem nivou, te da postoji obostrani interes za jačanje ekonomskih odnosa i investiranje.

Gojković i Markvalder su se složile da postoji prostor za dalje intenziviranje i razvijanje međuparlamentarne saradnje kako na najvišem nivou, tako i na nivou odbora i stalnih parlamentranih delegacija Srbije i Švajcarske u međunarodnim organizacijama.

Kako je saopšteno, Gojković je upoznala Markvalder sa reformskim procesima u Srbii i aktivnostima Skupštine Srbije u novom mandatu u cilju harmonizovanja zakonodavstva i uvođenja standarda EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija