• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.09.2016

09:38

KESIĆ: Pretnja sankcijama RS vodi do eskalacije krize u BiH!

Politika

KESIĆ: Pretnja sankcijama RS vodi do eskalacije krize u BiH!

Podeli vest

Analitičar Obrad Kesić kaže da je pretnja sankcijama Republici Srpskoj od dela međunarodne zajednice zbog referenduma potpuno pogrešna politika jer to dovodi do eskalacije krize i vodi Bosnu i Hercegovinu u nepredviđenom pravcu

- Takve najave vode do političke paralize, gde se ne rešavaju osnovni problemi, zato što se političke stranke, pogotovo među Bošnjacima, nadaju da će međunarodna zajednica da rešava probleme na način koji njima najviše odgovara, a na štetu RS - rekao je Kesić danas za RTS.

On je dodao da već duže ne postoji volja među bošnjačkim liderima da se naparavi kompromis i izvuče zemlja iz krize.

Upitan da li je Srbija uvučena u konflikt sa međunarodnom zajednicom on je rekao da je referendum olakšao poziciju Srbije, jer je pokazao da RS ima rukovodstvo, zrelost i političke institucije koje funkcionišu u zaštitu interesa sopstvenih građana i ne može Srbija previše da utiče.

- Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, nema interes da ulazi u unutrašnje političko prepucavanje, kao što rade zapadne ambasade. Srbija je zauzela principijelan stav po tom pitanju - naglasio je Kesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija