• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.09.2016

11:09

DOGOVORENA SARADNJA! Šarčević sa ambasadorom Austrije o dualnom obrazovanju!

Politika

DOGOVORENA SARADNJA! Šarčević sa ambasadorom Austrije o dualnom obrazovanju!

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas sa ambasadorom Austrije Johanesom Ajgnerom o dualnom obrazovanju istakavši da je potrebno da se napravi model koji odgovara srpskoj privredi

Ministar Šarčević je istakao da Ministarstvo posebnu pažnju posvećuje upravo dualnom obrazovanju, te da je i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije uspostavljeno i mesto savetnika u vezi sa dualnim obrazovanjem kao veza između škola, lokalne samouprave i preduzeća, navedeno je u saopštenju iz Ministarstva.

Ministar Šarčević je naveo da i postoji povećana zainteresovanost učenika za učenje nemačkog jezika. 

Na sastanku je razgovarano i o saradnji i u oblasti nauke i tehnološkog razvoja između dve zemlje. 

Fabian Gems, iz Trgovinskog predstavništva Austrije u Beogradu, naveo je da se nada budućoj uspešnoj saradnji sa Ministarstvom.

Obe strane su izrazile očekivanje da će se dobra saradnja u budućnosti intenzivirati. 

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Gordana Predić, pomoćnici ministra Nikola Tanić i Viktor Nedović. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ми не подржавамо враћање шуваровица у српско образовање.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija