• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

30.09.2016

13:24

NA MESTO KRKOBABIĆA! Mira Petrović nova direktorka Pošta Srbije!

Politika

NA MESTO KRKOBABIĆA! Mira Petrović nova direktorka Pošta Srbije!

Podeli vest

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dao je danas saglasnost poslanici PUPS-a Miri Petrović za obavljanje funkcije vd direktora Pošta Srbije

Protiv davanja saglasnosti za obavljanje druge funkcije Miri Petrović izjasnili su se članovi odbora iz redova Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Pokreta "Dosta je bilo", poslaničke grupe LSV-ZS, SDS-NPS, kao i Dejan Šuić iz DSS koji nije član odbora.

Aleksandra Jerkov iz DS ocenila je da se na tom primeru vidi "dokle je stigla departizacija javnih preduzeća".

- Svi poslanici koji su na čelu javnih preduzeća ne mogu ni profesionalno, ni objektivno da obavljaju ni jednu ni drugu funkciju - rekla je ona i dodala da se protivi tome da se zauzme "jedan stav" za sve koji traže mišljenje za obavljanje druge javne funkcije.

Milorad Mirčić iz SRS rekao je da su radikali protiv nagomilavanja funkcija, a da PUPS očigledno smatra da je "ovo nasledna funkcija".

- Zakon je jasan. Ovo nije u sukobu sa zakonom. Ali mi kao Odbor bi trebalo da pošaljemo apel u moralnom smislu da ljudi imaju malo obzira - kazao je on.

Mirčić je rekao da se "divi" kako će Mira Petrović uspeti da vodi veliko preduzeće i da bude poslanica.

- Ako se nastavi ovako, javnost će se pitati šta je sa obećanjem da nema gomilanja funkcija - dodao je on.

Mira Petrović je na mesto v.d. direktora Pošta Srbije zamenila Milana Krkobabića, čija je bila dugogodišnja savetnica. Krkobabić je ministar bez protfelja u kabinetu Aleksandra Vučića.

Mira Petrović je članica Izvršnog odbora i potpredsednica PUPS-a, poslanik je u Skupštini Srbije i članica Programskog odbora RTS-a.

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja dao je danas saglasnost zamenici članice Republičke izbore komisije Sonji Podunavac za obavljanje funkcije sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove i usvojio predlog da Mirjana Nedeljković bude v.d pomoćnik generalnog sekretara Skupštine u sektoru za opšte poslove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mara

pre 7 godina

A sta za ovo netreba konkurs nego je dovoljna partijska knjizica. Tuga i sramota.I to se zove isto pravo na rad za sve gradjane Srbije.

pauna

pre 7 godina

ovo nasledjivanje funkcija opasno je kao i patka. treba jednom preseci.

Novi Sad

pre 7 godina

Ja bih bila zahvalna kada bi nova prva osoba Pošte Srbije potpisala ugovore svojih radnika na odredjeno vreme kako bi nastavili da rade. Ja sam jedna od njih, koja radim 4 godine na odredjeno vreme. Inače, rešenje je poslato na potpis ima više od mesec dana. Hvala unapred

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija