• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: poligraf.news

01.10.2016

17:17

VLADIMIR ŽIRINOVSKI BEZ DILEME: Formirajmo savez, Rusija će štititi prava svoje srpske braće!

Politika

VLADIMIR ŽIRINOVSKI BEZ DILEME: Formirajmo savez, Rusija će štititi prava svoje srpske braće!

Podeli vest

Mi uvek štitimo prava naše srpske braće! I sada izražavamo punu solidarnost sa Republikom Srpskom po pitanju referenduma o nacionalnom prazniku, kaže Vladimir Žirinovski, lider Liberalno-demokratske partije Rusije, zamoljen da prokomentariše aktuelnu političku situaciju u svetlu referenduma o Danu Republike

Lider treće po snazi političke partije u Rusiji smatra da je ovo prilika da se iskaže opšteslovenska solidarnost:

- Sav slovenski svet vas mora sad podržati, ali, na žalost, danas nema slovenske ni pravoslavne solidarnosti. Na primer, Poljaci, iako Sloveni, pre svega sebe povezuju sa katoličanstvom. Ili kod vas Bošnjaci - oni su prvo muslimani. Ako prevaziđemo te razlike, situacija sa slovenskom, ali i sa pravoslavnom solidarnošću će biti bolja i možemo postati drugi po snazi globalni pol, platforma utemeljena na panslovenizmu, kaže Žirinovski za portal Poligraf.

RUSIJA JE UZ SRPSKU: Srpski narod ima pravo da svoju volju izrazi na referendumu!

Žirinovski smatra da bi, u tom slučaju, mogao biti formiran sveslovenski savez:

- Mogli bi smo da formiramo jedinstven savez, ali ne po obrascu SSSR, koji je sve potčinio samo ideologiji, nego na principima uzajamne koristi i dobrosusedstva. Kao argument za stvaranje panslovenskog saveza Žirinovski navodi Evropsku Uniju:

- Zemlje članice Evropske Unije su različite i mrze jedna drugu, a mi bismo se mogli istinski ujediniti jer su nam i jezici slični, i kultura i običaji. Mi bismo mogli da postanemo jedinstven veliki narod od Jadrana do Vladivostoka.

STRANI MEDIJI O RATNOJ RETORICI NA BALKANU: Srbija je svima stavila do znanja da će braniti Srpsku!

Komentarišući aktuelnu političku situaciju na prostoru ex Jugoslavije, Vladimir Žirinovski za Poligraf kaže:

- Nama je veoma žao što dan-danas nema uzajamnog razumijevanja i mira na teritoriji bivše Jugoslavije. I samo ime te zemlje bilo je prekrasno, sadržavalo je suštinu svih naroda koji su tu živeli. I ja i predstavnici LDPR više puta smo dolazili u Jugoslaviju, u Srbiju. Izgradio sam prijateljski odnos s liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem, čije smo oslobađanje iz Haga neumorno zahtevali na svim nivoima.

DODIK POSLE SASTANKA U KREMLJU: Putin podržao Srpsku, referendum je pravo naroda!

Obrazlažući činjenicu da je Rusija jedina zemlja koja je podržala pravo Srbima da iskažu svoju volju na referendumu o nacionalnom prazniku, Žirinovski je podsetio da je Rusija nastojala da uvek štiti srpske nacionalne interese:

- I 1999. mi smo protestvovali kod svih zapadnih zemalja koje su učestvovale u bombardovanju Jugoslavije. Stalno smo nudili i nudimo pomoć u pravnoj zaštiti pred Haškim tribunalom i Ratku Mladiću i drugim srpskim liderima. Kategorično smo bili protiv priznanja Kosova. I mi imamo negativan stav prema NATO, Evropskoj Uniji, a koliko nam je poznato, to misli i većina Srba u Republici Srpskoj-konstatovao je Žirinovski 

LAVROV PORUČIO NEMCIMA: Ne dirajte Republiku Srpsku, ne svađajte Bosnu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
5555

pre 7 godina

Напред Жириновски и ЛДП Русије, свака подршка за правду и цивилизовану културу међу народима је добродошла.Пред вама Русима је будућност,а не лоша историја ?!!

Milan

pre 7 godina

haha, ovaj je Ruski Seselj, inace ga je Putin hapsio dva puta, 2002 i 2003.... Poslanici Putinove Jedinstvene Rusije ga redovno ismevaju u Dumi... ali dobro, treba nasem polupismenom narodu pricati kako je KGB khm... mislim FSB i dalje uz Srbiju ....

rolex

pre 7 godina

A ti si kao neko jako pametan i pismen.Ovakvom uvredom za jedan narod,da je polupismen,mozda najbolje govoris o sebi.I ne znam kako mozes ziveti sa takvim narodom.

DRAGISA

pre 7 godina

Pisao sam mnogo puta o vama, koji pocinjete I zavrsavate vase misli sa hahaha, ali cinjenice su neumitne, tako ste u zatvorenom krugu, cak se ne znate ni uvrediti.

Mica

pre 7 godina

Jel zna neko sta bi sa onim silnim naoruzanjem koje nam je Putin poslao, nikako da stigne... gde su one onolke silne rakete i tenkovi... Jedino smo dobili dva poluispravna helihoptera koje smo platili kao nove..... eeeeeee

Car Putin

pre 7 godina

И ја се то питам, најављивали су посету Рогозина у јулу око наоружања, кад оно ништа, ови наши почињу да се губе, повијају репове пред Америма, Србе само мајка Русија може заштити!

ZNAM

pre 7 godina

Sve u svoje vreme,svako zašto ima svoje zato, mnogo si se nešto unervozio, Svrbi tebe Rusko naoružanje

Milena

pre 7 godina

Uz Srbiju ste? Odlicno! Ekspresno nam pozajmite 2 milijarde dolara da otplatimo dug MMFu, dovedite desetak fabrika, i ono najvaznije - isporucite mama Mirku i malog kriminalca Marka da im se lepo sudi u Srbiji!!

ljubisa

pre 7 godina

Znaci Rusi treba da vrate dug mmf-u koji su nasi kvazipoliticari(čedomor jovanovic,tadic i mnogi drugi) uzeli a najveci dio zavrsio u njihovim novčanicima pa zavili Srbiju u crno..a ti takva tulava i paraziti poput tebe bi da ne izvade glavu iz dupeta,nego jednostavno da smrdite po čitav dan po tastaturi i sirite mržnju prema srpskim prijateljima...

usaf

pre 7 godina

@Milena-A kojih deset fabrika kad je za Ruse to misaona imenica.Procitao sam pre dva meseca da su Rusi uspesno montirali liniju za proizvodnju cajnih kobasica.Ruska pamet.E,oni ce vama Srbima pomoci.

Danijel

pre 7 godina

Valjda podrzavate BIH, Rep Srpska je u Bosni, nije u SRrbiji,druga drzava, to su Prekodrinci.....

Jovan

pre 7 godina

Ovome ni Seselj ne bi poverovao!! Pa dobro sto je Rusija glasala za prijem Kosova u MOK i u UEFA? Ah da sutra ce da traze da i Krim ima reprezentaciju... Oduvek su se Rusi prepucavali preko nasih ledja

lol21

pre 7 godina

odakle znas da su glasali imas link da vidimo. ja ne verujem ako jz tacno skandal

hmhm

pre 7 godina

Hapšen dva puta od strane Putina ovaj klovn zasmejava kako rusku Dumu tako i nas južne Slovene koji znamo sa kime imamo posla. Dalje ruke od Balkana Žirinovski i kreći se u granicama Rusije i tamo imaš sličnih a i većih problema.

Aleks

pre 7 godina

Ovaj je uvijek pijan ko daska! Već 25 godina posle par litara vodke dnevno, obećava brda i doline!

Srb

pre 7 godina

Жириновски је легенда! Треба га звати да посети Србију.

milija suzović

pre 7 godina

Bravo Brate Žirinovski,Sveslovenski!!!!!

miroslav

pre 7 godina

Druze gde si ti i tvoji saborci bili 1999 godine?\n

djole

pre 7 godina

Srbi su sami sebi neprijatelji,draze im prat tudje guzice po evropi nego obradjivat svoju zemlju,cast izuzetcima

Slavko

pre 7 godina

JADNI POLUPISMENI PIJANI SRBI ,SVAKOJ SUSI SE DIVE ,TREBA MU JOS DATI I SRPSKI PASOS

Nemanja

pre 7 godina

SVE PAMETNO STE OTERALI IZ SRBIJE I OSTAVILI,NAKAZE NASTALE INCESTOM I U PIJANSTVU I ONE DANAS VLADAJU SRBIJOM

stizemo

pre 7 godina

bravo brate sveslovenski. ujedinicemo se mi pre ili kasnije to je nuzno. cim se ratosiljamo ovih okupatorskih vlasti koje su nas zajasile od 2000.te eto nas u saveznistvu sa evroazijskom unijom. ovaj zapadnoevropski americki isprdak od unije nam ne treba.

blagoje supic

pre 7 godina

Ako ako ali tamo nas Erdogan ceka.ne mislis o tome a Putin vise voli njemu nego nama.

zoranmiljkovic

pre 7 godina

Ево коментари говоре све, ако неки грађани здушно подржавају Жириновског, ноторног пијанца и човека кога је Путин хапсио више пута,кога они у ствари подржавају,Путина или Жириновског, немају појма, морају нешто да напишу по задатку.Значи иста прича озбиљних коментара нема, опет ријалити писаније,као кад слушаш змаја, понови оно што ти је речено, и он понови.

Marcco

pre 7 godina

Ovaj nas je štitio 1999. samo tako. Drao se na sav glas. Baš nam je pomoglo.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Не бојте се браћо Руси...!! .... - Србија је с вама....!!

Mile

pre 7 godina

Eh..bajka o bratstvu medju Slavenima koji uzgred pobiše desetine miliona svojih. Ostali ubijaju one druge a mi Slaveni ubijamo naše vlastite. Pa i na Balkanu. Zato nema saveza moj Vladimire.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17