• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2016

13:00

VULIN: Zločin u Jajincima se ne sme zaboraviti ni ponoviti!

Politika

VULIN: Zločin u Jajincima se ne sme zaboraviti ni ponoviti!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da bi svaki pokušaj izjednačavanja streljanih u Jajincima sa onima koji su ih doveli na streljanje i streljali predstaljao najveću uvredu za srpski narod

Vulin je kazao da 60.000 mučki ubijenih u Jajincima opominju da se takav zločin ne sme zaboraviti i ponoviti.

Kaže da antifašistička prošlost Srbije obavezuje sve nas potomke žrtava da svojim životima ne obrukaju njihovu smrt.

- Bilo kakav pokušaj rehabilitacije od Milana Nedića do svih drugih koji su bili aktivni saradnici okupatora i bilo kakav pokušaj da se izjednače oni koji su streljani na Jajincima i oni koji su ih na streljanje doveli i oni koji su ih streljali je uvreda za zdrav razum i uvreda za čovečanstvo i najveća uvreda za srpski narod - rekao je Vulin novinarima u Jajincima.

Kako je rekao, ko god misli da je moguće rehabilitovati i izjednačiti žrtve Jajinaca i one koje su ih doveli tu je veliki neprijatelj srpskog naroda.

- Mi na svoju istoriju možemo da budemo ponosni i ne smemo da dozvolimo da se zbog politike ili bilo kod grugog razloga dopusti da se naša slavna tradicija, koja nas je svrstala u bolji deo čovečanstva uprlja - istakao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija