• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2016

13:36

MEKTIĆ SE ISPALIO! Beograđani ipak nisu narušavali red u Prnjavoru!

Politika

MEKTIĆ SE ISPALIO! Beograđani ipak nisu narušavali red u Prnjavoru!

Podeli vest

Centar javne bezbednosti Banjaluka negirao je tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je u subotu uveče rekao da su državljani Srbije učestvovali u narušavanju javnog reda i mira u Prnjavoru, o čemu je prethodno izvestila bjeljinska BN TV

Mektić je ranije danas izjavio da će srpski državljani najverovatnije biti deportovani.

U Policijskoj stanici Prnjavor, naime, sinoć oko 18 sati, predsednik Opštinskog odbora SDS-a u Prnjavoru Siniša Gatarić prijavio da se u hotelu "City" nalaze osobe iz Srbije, koje su došle kako bi izazvale pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje, saopšteno je iz CJB.

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor i Jedinice za podršku Banjaluka su u hotelu zatekli deset osoba, državljana Republike Srbije i dva državljana Republike Srpske/BiH.

Izvršenim proverama kroz bazu podataka "Interpol" utvrđeno je da se državljani Republike Srbije ne potražuju, navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Takođe, izvršenim pregledom osoba, prostorija, prtljaga kao i putničkih vozila sa kojima su državljani Srbije došli, utvrđeno je da kod sebe ne poseduju predmete "koji su pogodni za izvršenje krivičnih dela ili prekršaja".

Daljim operativnim proverama koje su izvršene sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti prijave i boravka stranih državljana u Prnjavoru, utvrđeno je da su u holu hotela i ispred hotela "City" iste večeri javni red i mir narušili D.M, S.G. i S.S., sva trojica iz Prnjavora na štetu M.S. iz Banjaluke, koji se nalazio u društvu srpskih državljana.

Protiv navedenih osoba biće podnošen izveštaj o prekršaju.

O navedenim okolnostima upoznat je Terenski centar za strance Banjaluka, koji su preuzeli državljane Srbije.

Iz CJB Banja Luka ističu i da nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a RS, kako su preneli pojedini mediji.

Pojedini mediji u RS-u su javili da je među 11 mladića, koji su bili učesnici tuče u Prnjavoru bio i Dragan Đurđević, vođa navijačke grupe "Grobara" koji je 2009. godine hapšen zbog pretnji novinarki B92 Brankici Stanković i njenoj ekipi emisije "Insajder".

Nakon što su državljani Srbije primećeni u Prnjavoru, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega se ispred hotela "Cityi", u kojem su bili smešteni, počeo okupljati veći broj građana, zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog lokalnih izbora i izazivanja incidenata u to gradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 7 godina

Gde je sad tu civilizovano IZVINJENJE za neosnovani mediski napad ?????

5555

pre 7 godina

Србија у РС увек добро дошла, Срби увек добри ?!? Нема недоумица ! Могли су и Руси да дођу,па и Кинези,Јевреји,Јапанци,Вијетнамци Корејци! Марш Американци и послуге империје!

dado

pre 7 godina

zamislite ministra koji je zavrsio fakultet a ne zna koji (jer takav u HR ne postoji) i clan je srpske demokratske stranke u narodu poznate kao stranke izdajnika srpskog naroda. ostalo sto se tice incidenta zakljucite.

Renco

pre 7 godina

Kaže se, objavila BN-televizija! A čija je BN-televizija? Što se lepo ne kaže da su je kupili Amerikanci i onda mnogo toga biva jasnije u vezi ovih smicalica.

Zeljko

pre 7 godina

кад буду дошли београђани ти мујо нећеш бити на овој планети...n

Levcanin

pre 7 godina

Vidi se da je ministar dobro obavesten.Kakva Vlada takav i minisrar. lupa kao prozor na promaju.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija