• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2016

19:17

BUKTI RAT U DSS, POTPREDSEDNIK JOVANOVIĆ OPTUŽUJE: Đoka Vlah tražio reket od 370.000!

Politika

BUKTI RAT U DSS, POTPREDSEDNIK JOVANOVIĆ OPTUŽUJE: Đoka Vlah tražio reket od 370.000!

Podeli vest

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović optužuje Đorđa Vukadinovića da je iznuđivao mesečnu apanažu od ove stranke... Vukadinović: Napadaju me zbog Kaligule

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović optužio je političkog analitičara i poslanika izabranog na listi ove stranke Đorđa Vukadinovića da je ucenama pokušao da za sebe iznudi mesečni reket od 370.000 dinara!

FUNKCIONER DSS OPTUŽUJE: Đorđe Vlah nas je ucenjivao!

Pošto nije dobio pare, Vukadinović je napustio poslanički klub DSS i napao ovu stranku za navodne tajne dilove sa SNS, tvrdi Jovanović.

DSS više nema poslanički klub!

Na burnoj sednici GO DSS održanoj proteklog vikenda, na kojoj je Vukadinović izbačen iz partije, ostavku na funkciju u stranci podneo je i poslanik Slaviša Ristić.
Time je DSS praktično ostao bez poslaničke grupe u parlamentu. Naime, prema poslovniku, poslanička grupa mora da ima pet poslanika, a DSS ih sada ima samo četvoro.

On kaže da se Vukadinoviću, koji prima poslaničku platu od 95.000 dinara, sve vrti oko keša.

Zanima ga samo lova

Miloš Jovanović kaže da se svaka priča s Vukadinovićem uvek završi na parama.

- Ne znam da li je ikada ijedan poslanik, pored poslaničke plate, zahtevao i da mu se mesečno daje određena suma novca od iznosa koju stranka dobija iz budžeta. Vukadinović je tražio da mu se mesečno daje 370.000 dinara. To je neverovatno. Sama ta činjenica govori sve o njemu - naglasio je Jovanović.

Na drugoj strani, Vukadinović tvrdi da nikada nije tražio pare od DSS, i navodi da ga Jovanović napada zato što je izjavio da je Vučić kao Neron (!?!).

Nisam reketirao, majke mi!
Nisam tražio nikakve pare. Ne znam odakle im ta cifra, ali ćemo raspravu o reketu ostaviti za sud
Đorđe Vukadinović, analitičar

- Nisam tražio nikakve pare. Ne znam odakle im ta cifra, ali ćemo raspravu o reketu ostaviti za sud. A Jovanović govori upravo ono zbog čega je doveden, a to je da bi napadao mene i sprečavao koalicije DSS s ostatkom opozicije. On je i postavljen na funkciju od strane naprednjačkog krila u DSS. Zato je uostalom Sanda Rašković Ivić podnela ostavku, a čelni ljudi izašli iz stranke. Iza svega stoji Vučić, koji im se sveti zbog toga što sam ga poredio s Neronom i Kaligulom u Skupštini - smatra Vukadinović.

Ozbiljne optužbe

Direktor "Faktor plusa" Vladimir Pejić ističe da u DSS potresi traju već duže vreme.

EVO DOKAZA! ĐOKA VLAH OTEO MILIONE IZ DLS: Vukadinović 'istraživao' Lutriju za 2.400.000!

- Posle odlaska Koštunice ta stranka se raspala na čak četiri partije. U tom smislu DSS se posle toga još uvek nije stabilizovao. Oni su ušli u skupštini sa Dverima, ali ih ni to nije oporavilo. Strasti se očigledno ne smiruju, a tamo više ne može da se pohvata ko je sa kim i za koga, a ko je protiv koga. Kad je reč o Vukadinoviću, to su neka unutarstranačka prepiranja i mi nikako ne možemo da znamo punu istinu. Ipak, ove optužbe su ozbiljne - zaključuje Pejić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DS

pre 7 godina

G-din Vukadinovic se sve vise pokazuje kao kontraverzna licnost,kune se u demokratiju a na svome NSPM zabranjuje svaki komentar koji ide u korist Vucicu i SNS. i Vlade Srbije,a protiv njegovih ideja.Vukadinovic na svome NSPM vodi strasnu anti-Vucicevsku politiku,jednostavno je opsjednut Vuciem i SNS-om i na sajtu favorizuje sve one stranke i licnosti koje su protiv Vucica pa cak i osvjedocene antisrpske raspolozene NVO. To znam jer sam godinama bio posjetilac i komentator na NSPM.Nekada su prolazili komentari koji se ne svidjaju Vukadinovicu a u posljesnjih godinu i po dana nametnuta je takva Neronska diktatura da ne prolazi nista sto nije u njegovom interesu. Imam utisak da je g-dinu Vukadinovicu vazan samo licni interes i da ga narod i razvoj Srbije uopste ne zanimaju. On je opterecen Vucicem i SNS-om samo zato sto je u licnom sukobu s njima i uopste ga ne zanimaju rezultati njihovog rada.Taj odnos Vukadinovica prema Vladi Srbije nije ni zdrav,ni realan,ni opozicioni,tu je na djelu mrznja koja ne bi trebalo da bude prisutna u Skupstini.Opozicija treba da bude ostra prema poziciji ali i konstruktivna i tu nema mjesta licnim animozitetima.. NSPM je vazio za patriotski sajt,a sada se pretvorio u glasilo za sirenje ideja g-dina Vukadinovica koji uvijek insistira da je samo on u pravu.A,Vucica naziva Kaligulom i Neronom. Vukadinovic bi htio da se nametne i u Narodnoj Slupstini kao neki lider opozicije i patriotskih snaga a ustvari samo zeli samo licnu promociju u cemu je i prokuzen i zato je dobio nadimak "Djoka Vlah" koga niko i ne slusa a kamoli postuje.

Albatros

pre 7 godina

Sve si u pravu,a narocito za komentare koje ne zele da objave.

momir

pre 7 godina

Da je Djoka Vlah preosetljiv na novac zna se oduvek. Zbog para je promenio i nacionalnost. Djoka mnogo voli pare i umislio je da je veliki politicar....\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija