• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji list/intermagazin

03.10.2016

20:03

HRVATI ZAKUVAVAJU: U ratu bi Srbija pobedila BiH! LAZANSKI ODGOVARA: Borbeno smo jači od Hrvatske i Bosne!

Politika

HRVATI ZAKUVAVAJU: U ratu bi Srbija pobedila BiH! LAZANSKI ODGOVARA: Borbeno smo jači od Hrvatske i Bosne!

Podeli vest

Ako dođe do rata na Balkanu, Srbija će sigurno pobediti, tvrdi hrvatski „Jutarnji list“

Naime, ova list ocenjuje da su oružane snage BiH u daleko lošijem položaju od Vojske Srbije, da im je oprema neupotrebljiva i da bi se rat završio katastrofalno po njih.

Zbog toga je bolje da Bošnjaci i ne pomišljaju na sukobe - dodaje se u tekstu pod naslovom „Šta bi bilo da se RS otcepi od BiH“.

- Federacija nema čime da izvrši pritisak na Republiku Srpsku! Oružane snage BiH čine bošnjačka, hrvatska i srpska brigada, pa kad bi došlo do rata, nijedan od konstitutivnih naroda ne bi mogao da računa na borbenu gotovost- navodi se u tesktu.

Prazne puške

Hrvati ocenjuju da Sarajevo preti Banjaluci „praznim puškama“.

- Vazduhoplovstvo BiH svedeno je na jednu brigadu opremljenu transportnim helikopterima MI-8i UH-1, te višenamenskim helikopterima „gazela“ koji imaju ograničene borbene mogućnosti. Borbeni avioni 13 zastarelih jurišnika J-21 jastreb i 7 jurišnika J-22 orao povučeni su iz službe pre desetak godina- dalje se objašnjava.

S druge strane ni oklopna vozila nisu u boljem stanju.

- Tenkovi se raspadaju. Izbijanje rata značio bi krvavi pešački sukob kojim ne bi postigli ništa, konstatuje Jutarnji list

Vojni analitičari saglasni su sa ovom ocenom, pa čak i više od toga.

- Srbija je borbeno jača i od Hrvatske i od BiH. Smešno je uopšte i porediti ih - izjavio je Miroslav Lazanski za „Srpski telegraf“.

 

(VIDEO) LAZANSKI I KUSTURICA NE SLUTE NA DOBRO: Vojni analitičar i reditelj u razgovoru izneli uznemirujuće teze!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sima

pre 7 godina

Pročitaj jutarnji list hrt , pa onda zaključi ko je huškač.

Marko

pre 7 godina

Bravoooo,Bravooo na komentaru.Novinari umjesto da smiruju strasti oni je podpiruju!!!L.P

Srb

pre 7 godina

Војску БиХ не чине само муслимани, већ и Срби који више воле Србију него леба да једу, тако да је БиХ јака само на папиру, Хрватска исто. Србија је наследница ЈНА и нормално да је јача од свих бивших југо-република, а где би нам крај био да нас НАТО није напао и Шутановац тенкове претопио.

Lala iz Banata

pre 7 godina

"Бој не бије свијетло оружје - већ бој бије срце у јунака"...! Ови у "зеленим" гаћама и ови "шаховничари" - само умишљају да су некакви "борци"...То је смеће или шљам у људском облику, који би најрадије сачекали да прођу Немци или НАТО, а онда они онако слободно и без напора, да кољу српску нејач баш као што су чинили то дедови и очеви...! Ето то су "ратници" - који Србима "прете ратом"!!

DS

pre 7 godina

Rvati se jos uvijek nadaju da ce,uz pomoc fasista sa Zapada,okupirati cijelu BiH i da ce ih njihovo "cvice"-muslimani jedva docekati kao okupatora.I zato se Rvati stalno zanimaju za BiH nagovarajuci svoje Rvate u BiH da ostanu u toj tzv. drzavi pa makar bili neravnopravni i stalno preglasavani od strane muslimana,kako bi imali razloga da stalno "brinu o njima".. Kad god zapadni fasisti daju Rvatima drzavu oni se odmah hvataju oruzja i nozeva da ciste "svoju lipu" od Srba i da nekako prosire svoju "kroasan" drzavu na BiH,kao "trbuh" rvacke drzave,kako oni kazu.. Srbi su im dali slobodu i nezavisnost u dvije Jugoslavije,ali se oni nisu osjecali slobodno i zato su se vratili u "tisucljetnu" slobodu pod fasistickim okupatorom. I zato vi Rvati gledajte svoja posla a ne ko je jaci,Srbi ili muslimani.

del

pre 7 godina

Savrsene vesti, koga jos briga sto zivimo kao najveci bednici, daj da uporedjujemo ciji je veci! Ako se neko pitao sta je to medijski spin, evo mu skolskog primera. Svaki dan citamo o nekim ratovima, a nikada clanak o cenama, padu standarda, javnom dugu i opstem jadu i bedi. Od hleba i igara, mi vise ni hleb nemamo. Ali Bdp raste vrtoglavo.

Anarhista

pre 7 godina

Koji si ti mozak. Prvo ide bezbednost i suverenitet drzave, pa onda prosperitet. Ako nema ovog dvoga, pa nece ni tvoj voljeni stranac da dodje sa dolarima koje ti silno iscekujes. Moze svaki Srbin da vozi Lambordzinija, ali dzaba ako je jednom nogom u gasnoj komori.

GRAHOVLJANIN123

pre 7 godina

KADA POLETE 100 AVIONA IZ AVIJANA NECE SE VRATITI 70... TAKO SI PRICAO LAZANSKI..I STA BI.....OD TADA TE NE CIJENIM ALI VOLIM SRBIJU...

cindric nikola

pre 7 godina

Bosanska suma je cudo i uprkos svemu to se desiti nece.a da se desi trajalo bi tri do pet godina i be budi siguran u pobjedu Srbije.jednostavno Srbija nebi ratovala kao i proslog puta a sta bi bilo sa hrvatima da se danas dogovore srbi sa muslimanima i ne ponove proslu gresku.Realno je i bilo da smo bivsu Bih podjeli sa muslimanima a ne dogovor sa hrvatima i na kraju noz u ledja tj.1994g kada su pljunili na nas dogovor i klintona morali poslusati i kraj price znate.

lala

pre 7 godina

Razvratnici,pederi iz Avijana neka se spuste na zemlju ,pa da vide posto je sljivovica,ovako ,kao oni, moze i moja baba.

jovica tesanovic

pre 7 godina

Grahovo je danas u drzavi Cg a preneki dan se slavilo u Grahovu od pohoda na Dubrovnik i junacku pobjedu.ali poslije doslo puj pike ne vazi ali ipak smo pobjedili da se zna makar u Srbiji jer ona nas je spremila u rat.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Прочитао сам... И ништа нисам ... - разумео...?! Ко може, нека ми преведе на наш српски језик - шта је овак човек хтео да каже...?

Hrvoje

pre 7 godina

Lazanski je do sada sve teorije i zakljucke u svojoj novinarskoj karijeri pogrijesio. Toliko o ekspertu.

sapunica

pre 7 godina

Lazanski je zaboravio jednu cinjenicu da je Hrvatska clan Nato pakta. Oni su i usli u Nato da bi imali zastitu od takvih pretnji iz Srbije. I Albanija je clan Nato. Uskoro i Crna Gora ce u Nato. Prema tome dok bi dosli Rusi u pomoc mi bi bili pregazeni. Zgazili bi bas ko dete zvecku.

Ljubo

pre 7 godina

Pa nije Lazanski komandovao i izdavao naredbe u ratu 90-tih i 99- te ,pobogu ljudi ...pustite covjeka ,niste mu ni do koljena dorasli ...pa sigurno da mnogi ne bi preletili.da su na kljucnim mjestima bili Srbi patriote a ne placeni potplaceni srpsko ustaski pederi...ionako ono sto je NATO dozivio od nas ,skupo placamo ,a izgleda da i njima dolazi za naplatu sto sta...

brko

pre 7 godina

Ovaj Lazanski lupa!RS je fizički odvojena od Srbije.(izmedju je HRV.odnosno NATO).Bošnjaka ima 2 puta više i ako su 90ih bez igdje ičeg uspjeli da opstanu i u jesen 95 natjeraju pravoslavne u bosni na traktore,zamislite šta danas mogu!Ostavite se laži,mitova i legendi i molite Boga,kao i svi ostali,da rata ne bude!A lazanskom rat u kući nek bude

zoran miljkovic

pre 7 godina

Само неозбиљан човек или незналица може причати о рату између Хрватске и Србије. Хрватска је у НАТО пакту, самим тим би Србија ратовала против НАТО пакта, а Лазански нормално навија за родну груду, а то је Хрватска.О рату овде дижу тензију, руски лобисти,који осећају опасност по Русију, од Нато пакта па би да убаце Србију у конфликт са НАТО пактом, свега тога је свестан Премијер и нема од тога ништа.

Marko

pre 7 godina

E moj La(ž)anski,Hrvate niste pobjedili niti 91 a kamoli sada,voliš bre puno da kakiš gosp. La(ž)anski!!!

slavo

pre 7 godina

bila je srbija gorbeno mnogo jača i 1991, godine pa je najebala i podvila rep

katarina

pre 7 godina

Lazanski a da ides malo ti u rat, ali ne kao izvestač nego pusku u ruke pa se odmeravaj sa Hrvatima i Bosancima. Ludaci ostavite nas na miru.

cuckovic bosko

pre 7 godina

Kakav crni Miroslav kukavicije komunisticko jaje podmetnuto srbima.Nikad pameti doci necemo dok god Srbijom i RS ovakvi eksperti pametuju.

xx

pre 5 godina

Jutarnji list smeće od novina, jer da nije znao bih da je Hrvatska u sastavu NATO alijanse te Hrvatska nemože samo tako da ratuje

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija