• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.10.2016

13:09

MIHAJLOVIĆ: Gradovima ćemo dati kvote koliko objekata moraju da legalizuju!

Politika

MIHAJLOVIĆ: Gradovima ćemo dati kvote koliko objekata moraju da legalizuju!

Podeli vest

Napisano je mnogo rešenja za rušenje nelegalnih objekata u Beogradu i drugim gradovima, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka gradevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Ona je, takodje, rekla da je u Srbiji do sada ozakonjeno samo 23.000 objekata i da će ministarstvo do kraja godine propisati gradovima mesečne kvote koliko objekata moraju da ozakone, kako bi se taj proces ubrzao.

- Verovatno ćemo Beogradu propisati kvotu da do Nove godine mora biti ozakonjeno 100.000 objekata - rekla je Mihajlović na TV Pink.

Ona ističe da iako se elektronske gradđvinske dozvole mogu dobiti u proseku za sedam dana i dalje ima ljudi koji grade nelegalno, što mora biti srušeno.

- S druge strane, svi koji su predali dokumentaciju morali bi da budu pozvani da ozakone objekte i zato će ministarstvo raspisati kvote po gradovima da se do Nove godine tačno zna broj objekata koji svaki grad mesečno mora da ozakoni. Čini mi se da su se gradske i lokalne vlasti malo uspavale i moramo to da poguramo - rekla je Mihajlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija