• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

06.10.2016

11:51

SLUČAJ TATON! Preliću odloženo suđenje zbog nedolaska svedoka!

Politika

SLUČAJ TATON! Preliću odloženo suđenje zbog nedolaska svedoka!

Podeli vest

Suđenje Ðorđu Preliću, koji se tereti za učešće u nederima u kojima na smrt pretučen Francuz Bris Taton 2009. godine u centru Beograda, ponovo je odloženo danas u Višem sudu u Beogradu zbog izostanka svih pozvanih pet svedoka

Nastavak suđenja je zakazan 2. novembar, a biće održano u sudnici Centralnoog zatvora u Beogradu zato što u Višem sudu tog dana nema više slobodnih sudnica.

Taton je pretučen u masovnoj tuči navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, koju je došao da gleda.

Prelić je u junu 2014. godine izručen Srbiji iz Španije nakon višegodišnjeg bekstva, pa mu je zbog presude od 15 godina zatvora u njegovom odsustvu, odobreno ponavljanje suđenja samo u odnosu na njega.

On je na početku ovog postupka negirao bilo kakvu vezu sa smrću Tatona, tvrdeći da nije učestvao u tuči.

Suđenje se, za sad, ponovlja samo u odnosu na Prelića, mada u narednom periodu može da se očekuje da se suđenje ponovi i za Dejana Puzigaću čiji su branioci podneli predlog za ponavljanje krivičnog postupka, jer je kao Prelić zbog bekstva osuđen u odsustvu na 14 godina zatvora.

Puzigaća je uhapšen sredinom septembra 2015. godine u Atini i u aprilu je ove godine izručen Srbiji.

Viši sud je početkom 2011. godine Prelića prvostepeno osudio na 35 godina zatvora, ali je ta presuda preinačena odlukom Apelacionog suda i kazna mu je smanjena na 15 godina zatvota.

U neredima na Obilićevom vencu u Beogradu neposredno pred početak fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza grupa hiligana je 17. septembra 2009. godine pretukla Tatona, koji je od zadobijenih povreda preminuo 29. septembra u Kliničkom centru.

U procesu za ubistvo Tatona neki od osuđenih su već odslužili kazne.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Duško

pre 7 godina

Sakupiće se svi kad bude zastareo slučaj. A dotle advokati skupljaju dnevnice, sve po troškovniku.

nati

pre 7 godina

E moja Srbijo,ni ovako gnusan zlocin nisi u stanju da osudis kako treba,na kraju niko i nece da odgovara,sramota velika za korumpirano pravosudje i njihov nerad.\n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija