• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković

07.10.2016

21:26

ZAPANJUJUĆE PREDVIĐANJE ŽELJKA CVIJANOVIĆA: Stranci od Vučića prave Janukoviča, nameštaju građanski rat u Srbiji!

Politika

ZAPANJUJUĆE PREDVIĐANJE ŽELJKA CVIJANOVIĆA: Stranci od Vučića prave Janukoviča, nameštaju građanski rat u Srbiji!

Podeli vest

Ako se Aleksandar Vučić odupre ultimatumima, podići će mu petu kolonu i prozapadne punktove, a ako pristane, iscepaće nas iznutra... Američki stratezi su još devedesetih kao finale raspada SFRJ videli građanski rat u Srbiji

Najnovija sramnija ucena SAD i EU, koje od Srbije traže da se do kraja nedelje odrekne milionski vredne imovine "Telekoma" na Kosovu, samo je manji deo ultimatuma Zapada koji se stavlja pred našu zemlju! Jasno je da se Srbiji ne nudi više nikakav izlaz i da briselski i vašingtonski moćnici hoće da nas gurnu u nove krvave sukobe!

Ovo tvrdi Željko Cvijanović, glavni urednik "Novog standarda", čovek koji u poslednje dve godine sa zapanjujućom preciznošću predviđa geopolitička dešavanja koja se prelamaju preko Srbije.

Školski primer hibridnog rata

- Savremeni teoretičari bi ovo nazvali školskim primerom hibridnog rata. Cilj je da se Srbija toliko slomi da za dugi niz godina ne bude u stanju da bude faktor na Balkanu i da za isto toliko vreme u njoj ne ostane niko ko bi mogao da postavi pitanja njene slobode i razvoja. Ne zaboravite, Srbija i Srpska poslednje su zemlje na centralnom Balkanu gde ta pitanja još nekako mogu da se postave.

U intervjuu za Informer, Cvijanović tvrdi da zapadni moćnici žele da od Vučića naprave novog Viktora Janukoviča, predsednika Ukrajine koji je zbačen i koji je trenutno u egzilu u Rusiji.

Otkud baš sad ucena oko imovine "Telekoma" na Kosovu?

- Ništa što se danas u vezi sa Srbijom događa u Zagrebu, Sarajevu i Prištini ne dešava se bez naređenja iz Vašingtona i manje ili veće saglasnosti Brisela. Ne zaboravite da su neki ozbiljni američki političari i stratezi još devedesetih, kao finale raspada Jugoslavije, videli građanski rat u Srbiji.

SPECIJALNI RAT PROTIV SRBIJE, ZAPAD NAM LOMI KIČMU: Pritisak EU i SAD jači nego ikad, slede nam sudbonosni dani!

Da li se iza te ucene zapravo krije pritisak na Beograd da uvede sankcije Rusiji?

- To nije direktan pritisak, ali ideja jeste da se Srbija natera na dodatne ponižavajuće ustupke na Kosovu i na okretanje leđa Srpskoj. Ako to uradi, Rusija će ostati bez oslonca na ovom delu Balkana i biće prinuđena da smanji nivo saradnje sa Srbijom. A onda će se javiti legije medijskih sledbenika Jelene Milić koji će reći: Zar vam nismo rekli da nam Rusija nikad nije pomogla? To je smisao igre, i posle toga će moći da rade šta im volja...

Tanjug

Postoji li veza i sa referendumom u RS i izborima u Srebrenici?

- Zapadne sile su očajne zbog rezultata referenduma i izbora. Njihova politika u Bosni je poražena. Dodik je dobio apsolutnu podršku da brani Srpsku ne ugrožavajući druge, a Izetbegovićevu politiku izazivanja sukoba Bošnjaci su kaznili. Sad je imperativ da odbrane Srebrenicu, gde je očigledno i deo Bošnjaka glasao za srpskog kandidata... Ako novi gradonačelnik uspe da pokaže da u tom gradu Srbi i Bošnjaci mogu zajedno, biće to najveća pretnja konceptu održavanja konflikta dva naroda, iza čega stoji Zapad i delovi marionetskih bošnjačkih elita.

Tamni vilajet
Ideja jeste da se od Srpske napravi za Vučića tamni vilajet. Da se pokaje štagod uradi

Ukoliko SAD i EU uvedu sankcije Dodiku, hoće li nas pritiskati da uradimo isto?

- Hoće. Ideja je da se od RS napravi za Vučića tamni vilajet. Da se pokaje šta god uradi. Ako ne okrene leđa Dodiku, pretiće mu spolja i u regionu; ako ih okrene, imaće sukob među Srbima - i u regionu, i u zemlji, i u stranci.

OPASNO! SPORAZUM IZ BRISELA PREKO NOĆI PROMENJEN: Zapad pred Srbiju stavio novu strašnu ucenu!

Dokle ćemo još moći da balansiramo između Istoka i Zapada?

- Mnogo je razloga zašto je balans sve manje moguć iako od njega ne treba odustajati. Manevrisanje ne može da sakrije jednu stvar: od Vučića hoće da naprave Janukoviča. Ako se odupre, podići će mu petu kolonu i sve punktove prozapadnog otpora koje i u državi i u društvu nisu prestali da postavljaju ni za njegove vlasti. Ako pristane na ultimatume, iscepaće nas iznutra toliko da za dugo vremena ne budemo u stanju da pružimo bilo kakav otpor, osim sebi samima.

Šta onda Vučić sada može da uradi?

- Mislim da je poslednji trenutak da okrene lice onom svetu koji ceni, a leđa onom svetu koga se plaši i napolju i u zemlji. Ako to učini, parafraziraću Čerčila, možda neće naciji spasiti mir, ali će joj spasiti obraz. Ako ne, izgubićemo najpre obraz, a potom i mir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nonsense

pre 7 godina

Вучић није Јанукович јер се није директно опеделио за савез са Русијом, а ти што су за ЕУ су у мањини, нас ЕУ понижава, отима, распарчава и не жели "мале Русе" у свом дворишту, али коме причати, већинска Србија то схвата и не жели да има ишта са тим окупаторима, а што се тиче пете и шесте колоне њих треба заменити младим националним кадровима који би радили у корист отаџбине а не против ње.

Slaviša

pre 7 godina

Zašto ovako niste pisali i o Slobodanu Miloševiću? nn

goran Holland

pre 7 godina

Prvo se pitaj sta je dogovorio sve pre Vucica bilo ko i sta se nudilo tada a sta je Vucic dobio uz diplomatske napore.ZSO nije ni pominjana u Tadicevom nacrtu Briselskog sporazuma a sada pita ko je potpisoa.Vucicu je stavljeno pred nos da potpise nesto sto je ranije neko dogovorio a kada je rekao NECU jer hocu vise za SRbiju onda su ovi napadi poceli.

deda Jova

pre 7 godina

zasto ne kazes otvoreno imena i prezimena onih koji pokusavaju da destabilizuju Srbiju? Ti si gori od svih njih ako ovako uvijeno pricas.

bogster

pre 7 godina

Znači, Cvijane, što god da uradi dobro po Srbe nije. Onda brate nek ne uradi ništa.

lavica

pre 7 godina

Ovaj tekst treba da nam ostane u glavi a ne da samo prodje kroz nju.

trtica

pre 7 godina

I pokojni SLOBODAN MILOSEVIC je pričao pa niko nije slušao. ....eto nam sad sve ono što je čovek rekao a nama samo prošlo kroz usi a u glavi malo šta i da imamo!!!

lale

pre 7 godina

Sve je to u redu sto govori,samo petu kolonu cemo pojesti jedno pre podne.

Vuksan

pre 7 godina

Da(?), ali šta ćemo sa šestom, sedmom i ostalim kolonama?

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Jedini pametan potez Vucica je da prekine sve pregovore sa Briselom dok se ne steknu uslovi da se bez pritiska i ucena moze dalje. Takodje zaustaviti sve pregovore sa siptarima dok se ne resi pitanje Srpske zemlje, imovine i Zajednice Srpskih opstina, pitanje duga koji Srbija otplacuje. Zapadu Srbi ne smetaju, smeta im Pravoslavna bogoljubiva dusa. Dok god postoji Pravoslavni narod na balkanu zwer ne moze da zavlada ovim delom sveta jer mu smeta miris tamjana i blagost molitve, cistota posta. Kako rezu tako ce im se i zarezati, USKORO! Strpljen spasen, to nam je trenutno jedino resenje. Strpiti se sacekati da oluja prodje, da se vidi sta ce od EU ostati u narednim godinama. Kad smo mogli tolike vekove bez EU mozemo i narednih nekoliko godina.

dusko

pre 7 godina

NEMA NISTA OD TOGA NIKO NECE DESTABILIZOVATI SRBIJU !!!

Ulici

pre 7 godina

Ne znam sto se tripuju ove \"demokrate\". Ne mogu da shvate da je gotovo, finito !! Ko ce da ratuje u Srbiji ??? Izgleda da ovi sto bi ratovali ili skidali Vucica, ne shvataju da ih ima negde oko 2%, mislim zajedno sa dijasporom. Vece gluposti nisam cuo! Ako mislite na Hrvate, siptare I muslimane, onda ste u pravu.

ljubisa

pre 7 godina

Treba imati dostojanstvo pa i kičmu kao predsednik Filipina i odgovoriti adekvatno i u njihovom stilu...to je jedini vid komunikacije koji oni razumiju...znači javno,jasno i glasno poslati ih u pm ..ja mislim a je to jedino riješenje..zamislite da Srbija ima Dodika!..

zoran

pre 7 godina

Ko je bre ovaj, sta je radio i gde je bio 90-tih? Dize galamu i plasi narod,a nema ni kuceta ni maceta, za njega ne znaju ni u zgradi gde zivi...

mosa parezanin

pre 7 godina

ziv je draza umro nije kraljevina i ravna gora pobediti mora.

Boogeyman

pre 7 godina

Ovo u prevodu znači:" Obrni, okreni d.pe nam pozadi".

snoop dog

pre 7 godina

Ima jedna istina ! Srbija IMA vazno stratesko mesto ! [ Lazanski tvrdi da to vise nije slucaj . To nije istina ! Samo za primer: sta bi se desilo sa novo postavljenim stitom u Rumuniji, ako Srbija dozvoli Rusima da postave naprimer Iskander ili koje druge pa i nuklearne rakete ? Te rakete su brze i opasne a i ako im se smanji putovanje, recimo do Italije ili Nemacke ! sta onda biva sa njihovim stitom ? Zato Srbi i Srbija mora biti unistena a Srbi milom ili silom bice razbacani po belom svetu bez odbrane Rusije ! to im je plan...... drugog nema

Srba

pre 7 godina

Neka se narod izjasni na referendumu za koga je - za SAD, EU i NATO ili za savez sa Rusijom. Vucic bi time dobio manevarski prostor i dodatno ojacao svoju poziciju jer bi morao da sledi rezultate referenduma. Ako nam sa Zapada stizu ovakve ponizavajuce ucene, onda ne znam sta mi uopste vise sa njima pregovaramo. Ovo mi sve vise lici na onu svinjariju iz Rambujea i na Madlen Olbrajt. Zna se ko su nam pravi prijatelji i saveznici, pa je vreme da se okrenemo njima, a ne ovoj bagri koja nas ucenjuje i ponizava.

MAMA CECA

pre 7 godina

Prosto ko vojnicki pasulj....mozes ti od mene traziti sta god hoces sve zavisi opet od mene STA CU DA TI DAM....:D

Mile

pre 7 godina

BRZINA KOJOM SRPSKE VLASTI DELUJU I RESAVAJU PITANJA OD STARTESKIH VAZNOSTI, JE TOTALNI PROMASAJ KOJI NANOSI STETU SRBIJI !OVO JE UJEDNO I ODGOVOR NA OVE TVRDNJE KOJE IZNOSI ATOR CITIRANOG TEKSTA?IMA PUNO NAMERA VLAST JE DUZNA DA NADJE RESENJE KOJE NIJE STETNO?

pauna

pre 7 godina

ist scenario iz devedesetih.ni slobi nije bilo lako kasno ce srbadija to da shvati.premijer hrabro vecina je uz tebe.ako zatvaraju vrata onda idemo gde su otvorena.

Vasulije

pre 7 godina

Nije bilo davno kada sam u Faktima napisao komentar i poručio premijeru da se njih neplaši sada kada ga napadaju a da se plaši kada počnu da ga hvale. Medjutim te zapadne ubice moraju da znaju da Srbi nisu bas uvek blesavi. NJihova NATO pešadija od petog oktobra je poražena a Srbi su nešto i naučili. Možda nam sve to i dobro dodje da očistimo jednom Srbiju od te pete kolone koja rastura Srbiju dugo godina.

penzionerj

pre 7 godina

Zeljko,potpuno si u pravu. Slican je pocetak kao i sa pok. predsednikom Milosevicem. Nesmemo dozvoliti da se koplja polome na nasoj teritoriji jer verujem da braca Rusi nebih mirno gledali kao za vreme onog pijanog. Mudro i odgovorno im reci,ne.Nisam toliko obrazovan da kazem kako ali verujem u nase politicare na celu sa Vucicem da ce pronaci pravi nacin i odlagati.

novica

pre 7 godina

Savez sa rusijom!Ojačati Srbsku tajnu službu,razbiti ljubitelje eu i angloameričkih skotova i dobro se naoružati!Raditi na nuklearnom oružju radi opstanka....to nam mora biti nacionalni interes!Opstanak Srbskog naroda i Srbije.Odavno smo prodali dušu za dupe,to se mora preokrenuti!ŽIVELA SRBIJA

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija