• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2016

23:47

MARIJA ZAHAROVA OČEKUJE NAPADE: Znamo da će SAD gađati sirijske aerodrome, S-300 su odavno tamo!

Politika

MARIJA ZAHAROVA OČEKUJE NAPADE: Znamo da će SAD gađati sirijske aerodrome, S-300 su odavno tamo!

Podeli vest

Rusija je odlučila da u Siriji razmesti raketni sistem S-300 nakon curenja informacija o tome da Sjedinjene Američke Države nameravaju da krstarećim raketama bombarduju sirijske aerodrome, izjavila je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova

- S-400 su tamo odavno, a nekako su se svi prema tome odnosili normalno i niko nije govorio da je to šou. Oni su tamo odavno i, kako mi se čini, svi su za to znali. S-300 su se tamo pojavile nakon što su procurile informacije od eksperata bliskih američkom establišmentu. Oni su sledili jedan za drugim i pretpostavljali su da će oni krstarećim raketama bombardovati sirijske aerodrome- rekla je Zaharova za televizijski kanal "Dožd".

Zaharova je dodala da su kompleksi S-300 premešteni s obzirom na to da se tamo nalazi ruska tehnika i da ruska avijacija izvodi operaciju, a niko ne zna kuda bi mogla da poleti takva raketa, kako je navela, ponekad ni sami Amerikanci, kao što ne znaju ni kuda su poletele njihove rakete u Dejr el Zoru, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo odbrane Rusije je 4. oktobra saopštilo da je u Siriju dopremljen raketni sistem S-300 koji je predviđen za zaštitu pomorske baze u Tartusu i ruskih vojnih brodova koji se nalaze u priobalnoj zoni.

Predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov ranije je saopštio da su avioni međunarodne antiterorističke koalicije 17. septembra izveli četiri napada na sirijsku vojsku koju je opkolila Islamska država u oblasti aerodroma Dejr el Zor. 

Zaharova je, takođe, saopštila da poziv američkog državnog sekretara Džona Kerija da se Moskva i Damask "suoče sa istragom za ratne zločine" u Siriji, predstavlja pokušaj da se skrene pažnja sa činjenice da je Vašington prekršio odredbe rusko-američkog sporazuma o primirju. 

- Američka strana jednostavno nije bila u stanju da ispuni sporazum o prekidu vatre. Oni su nam sami rekli da nemaju uticaj na (sirijsku) opoziciju- izjavila je portparolka ministarstva spoljnih poslova.

Američki državni sekretar Džon Keri pozvao je Rusiju i Siriju da se suoče sa istragom za ratne zločine zbog napada na sirijske civile, javio je AP, uz ocenu da taj poziv oslikava dalje pogoršanje odnosa između Vašingtona i Moskve. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robin

pre 7 godina

Kada ce Ameri da odgovaraju za zlocine, svuda po svetu seju Smrt.Da nepricamo za kule. ...

55555

pre 7 godina

Да се молимо за будућност Русије ? Ток је већ познат ?!?

pauna

pre 7 godina

hoce li se milosrdni andjeli suociti sa zlocinom pocinjeom nad srj ,odnosno srbijom. zemljom u evropi kako to nikom ne smeta.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija