• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2016

18:24

ZORANA POSTAVILA KAMEN TEMELJAC: Užice dobija novu Fabriku vode!

Politika

ZORANA POSTAVILA KAMEN TEMELJAC: Užice dobija novu Fabriku vode!

Podeli vest

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović postavila je danas kamen temeljac za rekonstrukciju i dogradnju Fabrike vode u Užicu, zahvaljujući kojoj će 70.000 hiljada žitelja tog grada za godinu dana dobiti kvalitetnu pijaću vodu

- Posle više od 30 godina, Užice će dobiti novu Fabriku vode, koju je trebalo da dobije mnogo ranije. Ova vlada pokazala je u proteklih šest meseci da je moguće obezbediti novac, uraditi projekat, izabrati izvođače, kao i projektantski nadzor. Tako da će Užičani za godinu dana piti kvalitetnu vodu, a Vlada Republike Srbije obezbediće sredstva za kompletnu rekonstrukciju Fabrike vode - poručila je Mihajlovićeva.

Za prvu fazu rekonstrukcije i dogradnje, Vlada Srbije izdvojila je preko tri miliona evra, dok je za postavljanje filtera u drugoj fazi potrebno još 1,8 miliona evra.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da će Užičani već po završetku prve faze rekonstrukcije Fabrike vode najverovatnije moći da koriste vodu sa akumulacije Vrutci, koja zbog pojave algi nije u upotrebi od decembra 2013. godine.

ALARMANTNO UPOZORENJE STRUČNJAKA: Narodu ugroženo zdravlje, milion ljudi u Srbiji pije neispravnu vodu!

Petković je podsetio da je od tada Vlada Srbije u rešavanje problema vodosnabdevanja Užica pijaćom vodom uložila milion evra za izgradnju alternativnog vodovoda sa Sušičkih vrela, sa koga se Užičani još uvek snabdevaju pijaćom vodom, dok je za izradu projekata rekonstrukcije Fabrike vode i sanacije akumulacije Vrutci uložila 300 hiljada evra.

- Sanacija akumulacije Vrutci je dugotrajniji i mnogo skuplji proces.Tim problemom bavićemo se po završetku Fabrike vode - rekao je Petković.

Zbog problema sa pijaćom vodom, prilikom pojave algi u akumulaciji Vrutci pre skoro tri godine, u Užicu je još uvek na snazi vanredna situacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Kako samo ovu masoni pripremaju i promovisu u pozitivnom svetlu. Cuvaju je kao rezervu za buduceg premijera srbije. Oko svih se vrte neki skandali samo je ona nedoditljiva.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija