• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2016

11:47

SRPSKA LISTA: Zbog Trepče smo zamrzli rad u kosovskoj skupštini!

Politika

SRPSKA LISTA: Zbog Trepče smo zamrzli rad u kosovskoj skupštini!

Podeli vest

Poslanici Srpske liste odlučili su danas da do daljnjeg zamrznu učešće u radu Skupštine Kosova, zbog donošenja Zakona o Trepči

U Srpskoj listi smatraju da su Srbi na Kosovu i Metohiji suočeni sa jednom od najtežih i potencijalno najopasnijih situacija u poslednjih deceniju i po, a od odluka koje ovih dana budu donosili zavisiće ne samo političke sudbine predstavnika Srpske liste, već i sudbina srpskog naroda u toj pokrajini.

"U ime interesa srpskog naroda i demokratije, sa gnušanjem odbacujemo političko i pravno nasilje Skupštine Kosova i javno poručujemo da ne priznajemo bilo kakvu odluku u vezi sa ''Trepčom'', donetu bez dogovora sa političkim predstavnicima Srba", saopštili su poslanici Srspke liste nakon sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

Poslanici Srpske liste danas su u Kosovskoj Mitrovici održali sastanak, na kojem su zaključili da je "nelegalna odluka Skupštine Kosova o prisvajanju kombinata "Trepča" bila svestan čin gaženja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i minorizacije srpskih političkih predstavnika".

Naveli su takođe da odbijaju da budu, kako su naveli, svojevoljne žrtve aparthejda na Kosovu i Metohiji i da neće davati alibi nastojanjima da se srpski narod dovede u položaj potpune obespravljenosti i situaciju iz koje bi jedini izlaz bio napuštanje svojih domova.

“Srpski narod, koji je do sada iskazivao iskrenu nameru da kroz svoje predstavnike u institucijama u Prištini, u partnerskom odnosu sa Albancima, unapređuje društvene i ekonomske prilike na Kosovu i Metohiji, više nema iluzija o diktatorskoj i šovinističkoj prirodi ovdašnjeg političkog sistema”, navode iz Srpske liste.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 7 godina

Veoma snazan i jak potez koji ce sasvim sigurno spasiti imovinu srba i srbije na kosovu .

555555

pre 7 godina

Пљачка српског народа и имовине се наставља ?! Дежурни налогодавци су САД ,чији конци се налазе по Балкану ?! ,,Све ће то једног дана народ позлатити'',због најављених промена у свету ??! С вером у Бога до гроба !!!

Slobodan

pre 7 godina

Kako su naša sredstva informisanja objavila, prilikom glasanja za tu otimačinu niko nije bio protiv, već samo uzdržani (to je ogromna razlika). Zašto naši predstavnici u Skupštini Kosova nisu glasali protiv donošenja odluke o otimanju Trepče? Zar narod Srbije treba takve da podržava i finansira?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija