• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2016

17:41

EK STALA NA STRANU ŠIPTARA! Kocijančić: O Trepči samo ako pristane Priština!

Politika

EK STALA NA STRANU ŠIPTARA! Kocijančić: O Trepči samo ako pristane Priština!

Podeli vest

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić kaže da je neophodno da i Beograd i Priština pristanu da se pitanje Trepče stavi na dnevni red dijaloga kako bi o tome moglo da se razgovora za pregovaračkim stolom u Briselu

Maja Kocijančić je, na pitanje Tanjuga da li će tema Trepče biti pokretana u okviru dijaloga Beograda i Prištine, kome posreduje EU, poručila da je princip dijaloga jasan.

- Da bi se o nekom pitanju razgovaralo u okviru dijaloga obe strane moraju da pristanu na to - rekla je Kocijančić u izjavi za Tanjug.

Ona je dodala da su u Evropskoj komisiji ”primili na znaje” da je Zakon o Trepči usvojen u kosovskoj skupštini.

ŠIPTARKA SE OSILILA! Tahiri: Trepča je gotova stvar, tu nema više razgovora!

- Važno je da svi politički predstavnici, pripadali oni političkim partijama većine ili manjina, obezbede i održe politički dijalog oko ovako značajnog pitanja za Kosovo - poručila je Kocijančić iz sedišta Evropske komisije u Briselu.

Kosovski političari već su odbacili mogućnost da se o konfiskaciji rudarsko metarluškog i hemijskog kombinata Trepča, koji su oni proglasili "kosovskom imovinom", razgovara u okviru dijaloga u Briselu, tvrdeći da je to "gotova stvar". 

Beograd, istovremeno, traži da se ovo pitanje prebaci na nivo Ujedinjenih nacija i da se tome razgovara na sednici Saveta bezbednosti UN.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera Bandera

pre 7 godina

Baš će nas Maja Kocijančič braniti, kada ni naši predstavnici u svetskoj organizaciji ne glasaju protiv prijema Kosova u svetsku odbojkašku organizaciju. Gotovo je sigurno da naše protivljenje ne bi donelo ništa novo, ali bi bar ostalo zabeleženo za neke nove naraštaje da smo bar pokušali.

maksim

pre 7 godina

Eto nasih pregovaraca koji stite srpske inerese.Sve sto su do sada pregovarali kao u korist Srbije su izgubili i sad bi prebacili na druge tj.na UN.Oni /EU/su primili na znanje da je kosovski parlament oteo Trepcu a sad treba pregovarati da to srbi u pregovorima u briselu aminuju/prihvate kao cinjenicu/.Pregovori se vode samo da se eto domaca javnost zabavlja i polemise okotoga a u sustini se sve polako ali sigurno predaje.Penzionerima sesmanjuju plate,uzimaju aranzmani ki krediti od Svjetske banke i MMF-a a njima se poklanja imovina vrijedna nekoliko stotina milijardi EUR-a

vlada

pre 7 godina

Kakva Maja, ni Brisel se ne pita! Amerikanci su /privremeno/ ukrali Kosovo, i poništili rezoluciju SB 1244! Znači, gangsterski su poništili sporazum, koji su potpisali, van UN, kao i obično, a o medjunarodnom pravu da se i ne govori! I oni dele "lekcije" o pravu, slobodi, demokratiji .... , najobičnije DŽU...E! Srećom, tu je Putin! .... samo "Trepča" vredi 5 milijardi dolara!

nati

pre 7 godina

Neka mi neko kaze jel su ovo ljudi ili neke divlje dzu.ele\n

ANTE BAN

pre 7 godina

Komšije; vi nikako da shvatite da na Kosovu više nemate što tražiti! To se odnosi i na imovinu Kosova, uključujući i Trepču,te svu ostalu industriju i infrastrukturu. Eventualna potraživanja rješavat ćete u postupku sukcesije, kao sa nama- Hrvatima! Prosto ko srpski grah-zar ne?

posmatrac sa severa

pre 7 godina

A sta vi hrtvati traziste u Dubrovniku, Dalmaciji i krajini to je oduvek bio Srpski teritorij. Pokatoliceni Srbi nisu nikad postali Hrvati zato ste imali Oluju koja ce doci vama u naplatu i to ona prava Nebeska Oluja. Tako i siptari na Kosmetu, dosli su ilegalno bili buntovnici sve godine to sto su u vecini ne znaci da je Kosmet njihov. Pre ili kasnije platice i oni sve sto su cinili, ne brini sused, covek vrti Bog okrene, covek reze Bog zareze. I Otomani su nekad mislili da njihovom carstvu nema kraja.

ANTE BAN

pre 7 godina

Jao- pobogu; pa Vi biste uzeli i "srpski Dubrovnik", "srpsku Hercegovinu" i "srpsku Krajinu!" Blago tebi-komšija! Kada nisi uspio to sa nama bez oružja, onda shvati da sa oružjem više- NIKADA ZA VJEKOVE VJEKOVA! I tako- "srpski Dubrovnik" postade hrvatski za navijek!

sun

pre 7 godina

Ma dignuti u vazduh Trepcu , pa neka gamad laje. Ti ustaso vrati srpski stan u koji si se uselio, smece fasisticko (ante ban).

ciki

pre 7 godina

Alo Evropo, Ameriko i celi sveteeee!!!!! Za vecinu Srba kojima sigurno sa ponosom pripadam taj Brisel, i Briselske stolove i sve Evropske stolove sa svima vama koji ga zastupate, postujete i ucestvujete u nekim pregovorima, OKACIMO NA K..AC!!!!! Jedini sto koji priznajem i na kome se sa svima vama vekovnim neprijateljima pravoslavlja i Srpskog naroda moze pregovarati je BOJNO polje i preko cevi i nisana. Ma da da imate iole obraza za to ne bi trebalo biti potrebe jer VI NEMATE VISE STA DA TRAZITE PO SRPSKIM TERITORIJAMA i gledajte vasa posla breeeee!!!!!!!

Novi

pre 7 godina

Ne smo vrati stan ,pola lijepe je srpsko i Italijansko , pa neka to vrate , a kod nas je samo osto njihov Pavelic , izvinjavam se za gresku njihov Broz , a neka ga nose ! , i tek onda smo kvit , za slobodu njihovu sto smo ginuli dali ima cenu ?

Nemanja

pre 7 godina

Jedino resenje posle 2008 godine je bilo zaduziti drzavu za jedno 10 do 20 milijardi evra kod Rusa,vratiti vojni rok,uci u vojni savez sa Rusijom (ODKB) i onda pravac na Kosovo. Sto se silom oduzelo silom se i vraca. Ja neznam cemu vise ti pregovori u Briselu izmedju "Beograda i Pristine"?

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20