• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

10.10.2016

21:05

VUČIĆ JE GOTOV!? Strašni pritisci sa svih strana - premijera ruše I AMERIKANCI I RUSI I NJEGOVI IZ SNS!

Politika

VUČIĆ JE GOTOV!? Strašni pritisci sa svih strana - premijera ruše I AMERIKANCI I RUSI I NJEGOVI IZ SNS!

Podeli vest

SAD i EU stoje iza lažnih afera i ultimatuma, a Moskva dalju saradnju uslovljava odlaskom naših vojnika u Siriju i imunitetom za svoje humanitarce u bazi u Nišu... Istovremeno, funkcioneri SNS plaćaju najcrnje Vučićeve neprijatelje

Premijer Aleksandar Vučić je gotov! Nema mu spasa! Više se uopšte i ne postavlja pitanje da li će, već samo kako će i koliko brzo biti suočen sa totalnim medijsko-političkim haosom u zemlji.

Ovo jeste jedini mogući zaključak posle otkrića da protiv Vlade Srbije direktno rade SAD i EU, ali da ozbiljni pritisci u poslednje vreme dolaze i iz zvanične Moskve, koja nam je doskora davala bezrezervnu i neupitnu podršku.

SPECIJALNI RAT PROTIV SRBIJE, ZAPAD NAM LOMI KIČMU: Pritisak EU i SAD jači nego ikad, slede nam sudbonosni dani!

Kada se na to doda i činjenica da premijeru o glavi direktno rade i pojedini visoki funkcioneri SNS koji finansiraju i pomažu najcrnje Vučićeve neprijatelje, jasno je da konstatacija sa početka ovog teksta nije preterana.

Rok je Nova godina

Kako saznajemo, ultimatum EU i SAD kojim se traži da se Srbija odmah odrekne kompletne imovine "Telekoma" na Kosovu i Metohiji samo je jedan od više sličnih ucena.

- Vučiću i drugim ljudima iz vrha vlasti je na više važnih zapadnih adresa rečeno da se od Srbije očekuje da najkasnije do Nove godine mora da reši i pitanje energetike na Kosovu. Prevedeno, to znači da u naredna tri meseca, ako želimo nastavak EU integracija, moramo da se odreknemo i kombinata "Trepča" i akumulacionog jezera "Gazivode", ali i svih ostalih kapaciteta i objekata EPS u južnoj pokrajini. A to je imovina vredna milijarde evra! - prenosi jedan od naših sagovornika.

Prema njegovim rečima, pored ovoga od Srbije se očekuje i da bude maksimalno kooperativna kada su u pitanju "blokada Republike Srpske" i "usklađivanje spoljne politike prema Rusiji".

ZAPANJUJUĆE PREDVIĐANJE ŽELJKA CVIJANOVIĆA: Stranci od Vučića prave Janukoviča, nameštaju građanski rat u Srbiji!

- I tu je Nova godina rok koji se pominje. Dakle, od nas će tražiti da do 31. decembra uvedemo sankcije i Banjaluci i Moskvi. Naravno, na Zapadu, i u Briselu i u Vašingtonu, dobro znaju da Vučić na to nikada neće pristati, ali ga ipak najstrašnije pritiskaju. Pitanje je nedelje kada će pritisci postati i potpuno javni. Šta je cilj? Pa naravno, da se Srbija gurne u politički haos, odnosno da se SNS maksimalno oslabi, a da se opozicija ojača. Zapadu je preko potrebna radikalno polarizovana situacija u Srbiji, pošto u uslovima podela oni mogu lako da vladaju našom zemljom - objašnjava izvor Informera.

Tanjug

Pritisak Zapada ne bi, međutim, bio toliki problem da se Vlada Srbije istovremeno ne suočava sa sve otvorenijim pritiskom i zvanične Moskve. Odluka Kremlja da bez jasnog objašnjenja odloži još proletos zakazanu posetu premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji prvi je dokaz tog pritiska.

NEZAHVALNA VAŠARSKA VODITELJKA! Biljana Lukić pljuje Vučića, a SNS joj plaća 6.934.752!

Istina, nije do kraja jasno zbog čega Rusija konkretno nije zadovoljna politikom Srbije, ali upućeni sagovornici Informera kažu da nam Putin zamera dve stvari.

- Prvo, oni nisu zadovoljni što se Vojska Srbije nije odazvala pozivu za pomoć u Siriji. Rusko ministarstvo odbrane je još početkom avgusta saopštilo da računa na "praktičnu pomoć" srpske i kineske vojske u sprovođenju humanitarnih operacija u Sirijskom gradu Alepu. Srpska strana je odgovorila da nema mogućnosti za tako nešto i izgleda da je to naljutilo neke važne ljude u Moskvi - navodi diplomatski izvor našeg lista.

NOVINAR I PUBLICISTA NIKOLA VRZIĆ UPOZORAVA: Krajnji cilj Amerike je potpuni SLOM SRBIJE!

Prema njegovim rečima, drugi verovatniji razlog za ljutnju Kremlja jeste to što Srbija još nije dala diplomatski imunitet pripadnicima ruskog humanitarnog centra u Nišu:

- Prilikom najave posete Medvedeva Srbiji u ruskim medijima bilo je reči da bi ta poseta mogla da bude otkazana ako pripadnici ruske baze u Nišu ne dobiju imunitet identičan onome koji, po sporazumu iz 2006, imaju NATO vojnici pri prolasku kroz Srbiju. Po svemu sudeći, to je glavni razlog odlaganja posete premijera Medvedeva...

Na sve to, uz zapadne ucene i ultimatume i ruske tihe pritiske, Vučić se suočava i sa sve većim nezadovoljstvom pojedinih funkcionera u vrhu SNS.

Oni, naime, misle da su dobili mnogo manje nego što im pripada i zato sve češće i otvorenije finansiraju najcrnje neprijatelje svog partijskog lidera.

ĐURIĆ: Vlada Srbije će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti o otimanju Trepče i kršenju rezolucije 1244!

- Iznenadili biste se kad biste videli ko sve i koliko para daje novinama koje na najgore i najprimitivnije načine napadaju Vučića. Čak neki državni i organi lokalne samouprave otvoreno plaćaju ljude koji šefu rade o glavi. Narednih dana biće vrlo zanimljivih otkrića o tome - najavljuje sagovornik Informera iz samog vrha SNS.

Pomiriti interese

Zvanično, ni Vučić ni njegovi bliski saradnici nisu juče hteli da komentarišu naša saznanja. Na drugoj strani stručni sagovornici se slažu u oceni da je premijer suočen sa nikad većim pritiscima i procenjuju da je njegova pozicija danas ugroženija više nego ikada u prethodnih pet godina.

Žarko Radovančev

Tako analitičar Dragomir Anđelković kaže da Vučiću nije lako ni da pomiri interese unutar SNS, a kamoli da to uradi na međunarodnom nivou.

- Zapad uistinu napada Vučića raznim ultimatumima, ne da bi ga srušili već da bi dobili dodatne ustupke. Oni mu bukvalno drže nož pod grlom stvarajući haos u društvu i atmosferu kao da će socijalni nemiri i nezadovoljstvo buknuti svakog časa. S druge strane, mit je da nas Moskva pritiska, oni samo traže korektan odnos, koji ne uslovljavaju ničim. Za to vreme, SNS sve više prerasta u interesnu zajednicu, što je sudbina svake velike stranke na vlasti. Zato je Vučić u prilično nezavidnoj poziciji... - objašnjava Anđelković.

SLUČAJ TREPČA! Vučić obavlja konsultacije uoči konačne odluke Vlade Srbije!

Na drugoj strani, analitičar Milan Nikolić smatra da se ova situacija može i treba da se reši dijalogom i iznošenjem argumenata.

- EU treba jasno da kažemo: Što smo vam bliži, naša spoljna politika biće usaglašenija s vašom, ali ako nas vi nećete pre 2025. godine, mi imamo sva prava da čuvamo nacionalne interese. SAD su izgurale, a EU prihvatila nepravednu odluku da sve što je na Kosovu treba da pripadne Albancima. Međutim, imamo dokaze o tome koliko je Srbija ulagala, kao i 250.000 raseljenih Srba sa KiM. Pa, i oni valjda imaju neka prava?! Ovako neko dobija sve, a neko ništa, to nije kompromis - zaključuje Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Drago

pre 7 godina

Samo kod nas Srba je to moguće i mi nikada pameti nećemo doći. Mi bi se trebali postaviti prema Evropi malo drugačije i reći ako nas nećete u redu i nema potrebe, da se ponižavamo i da nas ucjenjuju. Vučuć njima svima smeta jer ima šta pokazati i ako mislim, da je previše popustljiv do Evrope. Nikada mi nećemo biti dio te Evrope jer će se oni pre raspasti nego ćemo mi ući.

zita dzons

pre 7 godina

Ako ima nekog prijatelja da mu objasni da je narod shvatio svu nesposobnost, nedronamernost ove vlasti i da je u razmisljanju za sledeceg gospodara, tipa Orbana, s kojim ce potraziti svoju srecu. Ne interesuje nas niko od postojecih politickih figura.

Aleksandar Mihailović

pre 7 godina

Ovde je u pitanju velika zamena teza, jer, pritisci sa Zapada pre svega nemaju veze sa Vučićem već sa Srbijom. Samo predstavljanje Vučića kao Don Kihota koji se bori sa vetrenjačama i na Zapadu i na Istoku je po njega štetno, pokazuje da se ne može sedeti na dve stolice, da su prošla vremena Tita i njegovog pobedničkog autoriteta, i da je Srbija pogrešnim putem samu sebe stavila u poziciju da je svaki kondukter maltretira, ucenjuje i uslovljava ako želi da "bezalternativno" stigne tamo gde je krenula. Vučića i Vladu Srbije treba da brine upravo to, da se nalaze na pogrešnom koloseku i da nas EU bez kapitulacije i pešadijske uloge u ratu sa Rusijom neće. U Briselu, među ubicama Srbije, se ne rešava njen opstanak. Besmisleno je da "pouzdani izvor" tvrdi kako je Rusija ljuta na nas jer nismo poslali vojsku u Siriju, čak i velika glupost, niti je to Rusija od nas tražila, mogla bi jedino Sirija, te da pošaljemo jednu armiju činovnika, pomoćnih babica, pralja i korumpiranih. Došlo je vreme buđenja i priznanja zabluda oko EU.

Egzekijel Blooff

pre 7 godina

Zar EU i SAD nisu premijerovi prijatelji. On licno je to vise puta istakao. A sto se tice prakticne pomoci Vojske Srbije u Siriji, to je smesno. Prvo sto ona posle DOS reformi ne moze pomoci ni sama sebi, drugo jer to i nije vojska vec pokretni muzej i trece sta ce Rusiji pomoc takve sile, kad je Tverska divizija recimo jaca od cele nase reformisane vojske po NATO standardima. \n

zima

pre 7 godina

Svaka cast za komentar sve isto moje misljenje ali ja tako kad napisem nece da objavljuju.Tako nam I treba vucko misli daje naj pametniji znao sam ja dace njemu prijatelji da surduknu.Treba vucic da ode Slobi da upali svijecu I poljubi spomenik da vidi sta su prijatelji uradili naj boljem presjedniku

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Pa i Putin i Lavrov zapad ili Amerikance nazivaju nasi partneri sa zapada, iako se nisane nuklearnim oruzjem. I niko im u Rusiji od ruskih gradjana to ne zamera. A Vucicu svi kod nas skacu za vrat da su to "njegovi prijatelji" sa zapada, iako on tako nesto nikada nije izjavio. Nego onome kome smeta vlast,i od srpskih nacionalnih stranaka, i od demokrata koji su se raspali na vise malih stranaka uzimaju sebi za pravo da napadaju Vucica ili sadasnju vlast. Pa, gospodo imate izbore pa birajte ako imate glasacko telo, ako nemate uzalud vam prica.

SuverenaAnonimka

pre 7 godina

Људи моји, могуће је да Вучић игра дуплу игру - ваљда су Шешељ и он могли да виде како пролазе сви који не слушају западне сатанисте. Можда, дајбоже, можда Вучић само као кобајаги игра по западној музици, да би видео докле и ко спроводи корупцију. Можда је у срцу остао радикал и русофил који се крије и само повремено показује на име неутралоности своје наколности. Ако би било тако онда је херој. Не знамо док не видимо шта ће урадити са Трепчом и Косовом!

prevedeno

pre 7 godina

Srbiju treba unistiti I to po mogucstvu bez rata; takav stav svet ima.

joza

pre 7 godina

slažem se potpuno,evropa bi se preporodila bez vas i vaših laži

bubasvaba

pre 7 godina

Sve ovo je do nekle tacno ali u lov se ne ide samo puskom nekad se i zamke postavljale i ulov je bio zagarantovan jer je zamka gadna stvar . svi halapljivi su upali u zamku i u lovu i ribolovu .ZAMKA JE ZAMKA

Zoran

pre 7 godina

Ko god je valjao u SNSu proteran je od strane bahatih funkcionera i poverenika po gradskim odborima. Proterali su postene clanove koji su verovali Vucicevoj politici.Tako da danas stranku po odborima vode naj nepismeniji ljudi i preletaci koji su spremni na sve samo da sacuvaju svoje pozicije i zastite se od zakona,zastitu traze u SNSu za male pare.

OMG

pre 7 godina

Ми смо сами себи највећи непријатељи, пуни смо Чеда и Соња, како у влади тако и у "елити", докле год је тако Србија ће бити све мања. Руси су нам највећа подршка у свему, зна се ко нас уцењује и убија Америка и ЕУ, то су освајачке нације и мрзитељи православља и они разумеју само силу оружја, зато је нама сарадња са Русијом од животне важности.

Milena

pre 7 godina

Naravno... javna je tajna da se funkcioneri SNS bahate i provode po splavovima i hotelima, a na lokalu po SRbiji SNS je savima mogucima u koaliciji, i sa DS i sa Tdaicevima i sa DSS .... na lokalu svako radi sta hoce i prelece gde hoce....

vlada

pre 7 godina

Opet zamerka! Mediji su "opaka" stvar, s tim što možemo da biramo! Ali za politički nedefinisane, kolebljivce, neupućene, ova vest rogobatno zvuči! Pogotovo što to /možda/ i nije tačno! Da krenemo iz prve - Vučić na izborima nije imao rivala, a nema ga ni sada! Čovek koji dobije podršku 2/3 biračkog tela - je KRAJ! Tvrdim, da niko u Srbiji, sem Vučuća, ne može da dobije 15 % podrške u narodu! On nema "alternativu" danas! Dominantna podrška lideru, koga "veštački" spolja ruše, može izazvati samo gradjanski rat! Vučičeviću, mislim da to i ti ne želiš, i mani se "skupe" i neproverene ekskluzive!

Nikola M

pre 7 godina

Pa da li je moguce , RUSI, nasi prijatelji? Jedini nismo Putinu uveli sankcije, Ruska mafija radi sta hoce u NISu i Srbijagasu... sta hoce vise?!?!?!

miki

pre 7 godina

Pa ako cemo iskreno,Vucko je sam kriv za sve sto se desava.On je taj koji nece da odgovori na hrvatske uvrede,on je taj koji nece davdize zidove radi zadtite,on je taj koji bezrezervno veruje Merkelovoj,on je taj kome je Bler savetnik,on je taj koji je ponizio srpske zrtve tako sto je otisao na Klintonovoj konferenciji i indirektno podrzao Hilari i da ne nabrajam jos mnogo toga.Sve u svemu radio je sve nacstetu naroda i protiv interesa drzave.Treba se okrenuti Rusiji,samo su nam oni garant da cemo opstati kao narod.

goran

pre 7 godina

I neka bude gotov, na sta ovo lici, 5 godina na vlasti, svi parametri ukazuju na los zivot (skok poreza, smanjenje plata i penzija, skok cena namirnica, cena struje, cena benzina, skok eura). Oni prethodni su bili uzas, ali ovi ga preterase. Dosta zamajavanja vise..

goran

pre 7 godina

Pu bre, gde bas sad kad bolji zivot samo sto nije. Evo ga tu, za 2 do 3 godine.

Darko

pre 7 godina

Premijer se koliko juce hvalio dobrom medjunarodnom pozicijom Srbije, velikim brjem prijatelja u svetu, skorim ulaskom u EU, stabilnom ekonomijom, rastom standarda... Otkud sad ovo?\n

miloš

pre 7 godina

Kad nešto potpišeš i obećaš, onda to moraš i da ispuniš.

laki

pre 7 godina

A,jesi ti to video,u sluzbi NEKOGA,pise se svasta,tj.stampa.

Aleks

pre 7 godina

Ja ću Vučića samo podržati kad se zvanično okrene Rusiji. Treba se odrići te evropske unije što pre, njen rok trajanja je ovako i onako prošao.

bogster

pre 7 godina

A zašto Vlada ne da imunitet Rusima u Nišu, kad je dala Natou da može da vršlja kako hoće i gde hoće. Zašto čeka? I ja se pitam da li je to iskreno što radimo sa Rusima, koji su nam jedina slamka spasa. Prvo su obezvredili Rezoluciju 1244, a sad okreću ledja Rusima. Gde su nam ti "prijatelji sa Zapada", pa njima komanduju Engleske špijunsko, terorističke službe koje nam već 100 godina, zagorčavaju život. Što plaćenicima i izdajnicima unutar zemlje, što Turcima, Albancima, Šiptarima , ustašama i svim drugim koji su protiv Srbije, a i Rusije. Pamet u glavu, naoružaj zemlju, dovuci sisteme pa makar gladovali sledećih 20 godina. Bićemo gladni al da ne pišaju ološi više po nama.

zima

pre 7 godina

Bas si salko ili si kokos on daje slusao Dacica davno bi Rusi bili u Srbiji I njihovo naoruzanje,ooooo zaboravijo sam da ti salko mrzis Ruse

Dare

pre 7 godina

Pa zar ne rece Premijer da imamo punu podrsku Nemacke da nam Rusi uvek cuvaju ledja.... sada ispada da svi oni gledaju samo svoje interese a da se prepucavaju preko nasih ledja

Jovca

pre 7 godina

Vucic je ranije imao podrsku svih, a sada svi gledaju da nas iskoriste samo

Posmatrac

pre 7 godina

Od svega je najvaznije da je Vucicu postalo jasno sve. Niko mu nemoze nista. On je postao pravi drzavnik .One za koje je smatrao da su mu najveci neprijatelji u politici pokazalo se pogresnim. Prijatelje moze izbrojiti na prstima jedne ruke. U Srbiji ce se dogoditi takve promene koje ce biti primer celom svetu.Vucic i Dacic sigurno ostaju i opstaju kao politicki favoriti...Zaslluzili su.Borci su to.Za drzavu i drustvo.

mirko

pre 7 godina

Ne moze se vise sedeti na dve stolice, vremena su se promenila, zapad je na zalasku. Jedino sto jos moze da uradi je da izazove potpuno unistenje, sto verujem da ce se i desiti. Zato Vucicu, brza reakcija u pravom smeru je vrlo bitna, a to je pripremiti se za nadolazeci sveopsti rat. Znaci naoruzati se, ne sledece godine vec sutra.

Variabla

pre 7 godina

Od kada je SNS na vlasti,samo neki problemi i napetost :) Malo prava a malo vise lazna.Jedno je samo sigurno.Popularnost mu naglo opada.

fatamorgana

pre 7 godina

Pa najolje da svi skinemo gace pa neka nas krese ko god hoce.Mi cemo stoicki to sve da istrpimo.Kako god se postavimo ovom svetu ne odgovara mi smo za sve krivi i uvek sta god da uradimo. Pa izvolte Evropo, Ameri i td. navalite kesite ali molicu lepo sa kondomom .!!!!!!!!!\n

ČITATELJKA

pre 7 godina

Ako gospodin Vučić ne popusti ni zbog Trepče, ni zbog Telekoma, ni zbog R.Srpske a pristane na zahteve Rusije - onda će svi koji su Kosovu priznali nezavisnost biti pobeđeni i posramljeni, pa će povući priznanje i onda će Kosovo ponovo biti deo Srbije a Trepča i Telekom će biti pod stoprocentnom srpskom kontrolom? Naravno da neće! Zato: neka gospodin premijer pristane na zahteve Zapada umesto da se suprostavljamo i da nikako ne zaboravi da su članice pokojnog SSSR pobegle od Rusije i njene dobrote i dobronamernosti!

Nikita

pre 7 godina

Sta nas jos ceka?! Nikada mira na ovom trusnom Balkanu. I nikada vece zablude od one "samo sloga Srbina spasava", pre ce biti "samo Srbin Srbina izdava". Zalosno i od "svetskog" a i od naseg sveta. Sve su to politicke igre a o narodu niko ne brine.

Ali Šele

pre 7 godina

Samo napred premieru, svojom politikom rešit ćeš ti ove nastale probleme, a usput reši se i svoji partnera Dacića i prekodrinaca koji te ruše na sve moguće načine svojom neodgovornom politikom kada zas...u onda ti vadiš njihovo kestenje iz vatre

pauna

pre 7 godina

gde su nevladine org.da ustanu u odbranu srbije i premijera,a sta ste ocekivala od zapada pa da je hteo srbiju ne bi je bombardovao,rusima trba dati imunitet,i dok nas zapad konstantno kinji dati im vojnu bazu.pandam bonstilu.premijer je trebao te pijavice i prilepke u startu da eliminise iz stranke mislim da mu je jasno kako se raspao sps,ds i ostali zbog podguznih muva.

vlada

pre 7 godina

Nikad nije bilo lako biti Srbin.\nJa da sam na mestu Vucica ne znam sta bih radio.Pritisci su stravicni i vise kurvanja nema,sad mora da se stane na neku stranu\n

Mirjana

pre 7 godina

Da je radio ono što je pričao i da je pričao ono što je radio ne bi imao čega da se plaši.

Tito u pokusaju

pre 7 godina

Cuj Rusi nas pritiskaju. A pritiskaju nas tako sto on nas traze, ako uopste i traze, isto ono sto smo dali NATO vojnicima? Pa nemojte mi reci da oni Rusi sa juga Srbije sto uklanjaju ne eksplodirane NATO bombe ne zasluzuju imunitet, a oni koji su bacali iste te bombe na Srbiju imaju imunitet vec par godina. Malo smo dvolicni. I o kakvom slanju Srpskih vojnika u Siriju pisete? Ponudjeno nam je da se ukljucimo u dostavu humanitarne pomoci Sirijskim civilima u Alepu ili gde vec, a ne da saljemo vojsku na front. Isto su Rusi ponudili i drugim zemljama. Jermeni su prihvatili poziv i pre neki dan je Jermenski avion sa humanitarnom pomoci sleteo u Siriju. Nema govora o slanju nase vojske u Siriju, to od nas Rusi nikada nisu trazili. Trazili su neki drugi da saljemo nase vojnike sirom sveta a ne Rusi. Samo u 2015 god. nasi vojnici i policajci bili su u 23 mirovne misije sirom sveta. Tako da... Nisu Vucicu i Srbiji problem Rusija i Putin, problem su nam oni koje Vucic naziva 'nasim prijateljima i partnerima', to je jasno i pticama na grani. Blamiranjem Srbije i Srba, koje je kuminiralo odlaskom na noge zlocicncu Klintonu, Vucic je najvise pao u ocima kod sopstvenog naroda...A za uzvrat je od 'prijatelja i partnera' dobio nove uslove i ultimatume...

zoran

pre 7 godina

E, moj Vucicu. Zaklinjao si se u Merkelovu kao pioniri Titu u njegovo vreem. Ona ti polomi vrat, pa ti vidi kako ces. Jedini izlaz je pristup zemljama BRIKS-a, ako nas hoce. Sve ostalo vodi u totalnu propast. Jasno, to podrazumva, pod hitno, lokacija za rusku vojnu bazu.

Goran

pre 7 godina

Normalno da nas mrzi Merkelova kada imamo veci BDP od Nemacke i kada se razvijamo brze od Nemacke :))

Anarhista

pre 7 godina

Kad srpski car trci pred noge tudjim carevima, nema tu drzave. Roblje srpsko. Samo Atomska Srbina Spasava.

Anamarija

pre 7 godina

Eh,''moj'' Vucicu ..... vidis kako je bilo tesko nasem Titu da vlada Jugoslavijom tolike godine a da se ne zamjeri ni istoku ni zapadu ! To je umjetnost u vladanju i nije svatko u mogucnosti da tako vlada jer za to treba veeeeelika pamet !!!!! Tebi bi bilo najbolje da Srbiju priklonis Rusiji jer to hoce narod ! Srbija je nepozeljna u EU i sto se onda kompromitiras kada to znas i sam .Budi vec jednom covjek i ucini po volji svoga naroda ! Narod ne zeli u EU ni u NATO ------SHVATI TO VEC JEDNOM !!!!! Pa oni ce ti rascereciti zemlju zajedno sa tobom i narodom . Zar ne vidis da se cijeli svijet okrece ka Rusiji jer vide sto su sve uradili Ameri i zapadne zemlje EU ! Nemoj da te tvoj narod smatra izdajicom !!!!!!!!! Tebe je narod postavio na to mjesto da vladas ALI PO ONOME STO NAROD ZELI !!!!! Ti osobno si samo 'ruka i glas srpskog naroda ' i nista vise !!!! Srbija jedino u zastiti brace iz Rusije moze da ozivi i ne sprijecavaj ju u tome !!!!!!!

marko

pre 7 godina

ALA SU TE NAVUKLI, E NEKA. Ko zednog vola preko vode. Da nisi mozda racunao da se zapad odobrovolji i popusti po pitanju Kosova. Ako su te licno ucenili jos na pocetku a ti stavio sebe ispred svog naroda i drzave , i ne zasluzujes nista dobro. Ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Procitaj ovo bar sto puta da ti udje u tu tvoju glupacu. MI NIKADA NECEMO BITI CLANICA EU, ZAPAMTI, NIKADA. Nasi ciljevi i njihovi ciljevi se nikako ne poklapaju. Pa covece, isti ti su nam oteli Kosovo. I to na koji nacin. To sve govori o njima. Vuk menja dlaku a cud nikada.\nProtracio si svo ovo vreme, a zamisli da si se odmah okrenuo prijateljima i jacao vojsku i ekonomiju. Garantujem da bi pozicija Srbije bila daleko bolja. A zasto, pa zato sto ti je brat ojacao i ne da da se tuku slabiji. Vladari srbije su sami unistili rezoluciju 1244. Mnogo smo popustali zarad putovanja u eu i boljeg zivota koga ni danas nema. Mi smo jadna okupirana zemlja sa jos jadnijom politikom i vladom. Pazi koja smo beda kad ne smes da se ponosis sto si Srbin. E kukala vam majka, i kukace, ne zato sto vi necete vec zato sto dusmanin hoce. Dok siptari bosnjaci i hrvati imaju ledja nama nema mira. Budete li i dalje racunali na njihovu dobru volju, necete daleko stici, kao sto nismo ni do sada.

Peca

pre 7 godina

Da sam ja Putin nebih davao podršku Srbiji bez identičnog tretmana Ruske i Američke vojske po pitanju imuniteta i to bih mu i saopstio onog momenta kada je ta situacija i nastala .

Zivko

pre 7 godina

Ljudi,pustite odgovorne ljude da vode visoku politiku.Znaju Vucic,Jeremuc,Dacic i ostali kako treba.Radite ono zasto ste placeni.

milos 2

pre 7 godina

Onaj koji nekoga dovede na vlast kontrolise i diktira, ako se ovaj na vlasti otima odmah biva pusten niz vodu, a gazda sa dolarima dovodi drugog. Simpatija nema, postoje samo imteresi. Srbioja je propala a mladi pobegli u inostranstvo,  penzioneri nemaju gde a i oni pokradeni. Svaki dan na raznim TV polupismene nakaze procenjuju.  Mocni ljudi su planirali propast Srbije a za izvrsitrlje uzeli najjeftinije bez kompasa a  zeljne vlasti. Jedino Vucic ako nesto uspe ali sam je.\n

Aleksandar Mihailović

pre 7 godina

Ovde je u pitanju velika zamena teza, jer, pritisci sa Zapada pre svega nemaju veze sa Vučićem već sa Srbijom. Samo predstavljanje Vučića kao Don Kihota koji se bori sa vetrenjačama i na Zapadu i na Istoku je po njega štetno, pokazuje da se ne može sedeti na dve stolice, da su prošla vremena Tita i njegovog pobedničkog autoriteta, i da je Srbija pogrešnim putem samu sebe stavila u poziciju da je svaki kondukter maltretira, ucenjuje i uslovljava ako želi da "bezalternativno" stigne tamo gde je krenula. Vučića i Vladu Srbije treba da brine upravo to, da se nalaze na pogrešnom koloseku i da nas EU bez kapitulacije i pešadijske uloge u ratu sa Rusijom neće. U Briselu, među ubicama Srbije, se ne rešava njen opstanak. Besmisleno je da "pouzdani izvor" tvrdi kako je Rusija ljuta na nas jer nismo poslali vojsku u Siriju, čak i velika glupost, niti je to Rusija od nas tražila, mogla bi jedino Sirija, te da pošaljemo jednu armiju činovnika, pomoćnih babica, pralja i korumpiranih. Došlo je vreme buđenja i priznanja zabluda oko EU.

stevica

pre 7 godina

baš mi ga žao...opet laže.Niko ga ne ruši.

Boris

pre 7 godina

Bilo bi bolje da stranku prvo dovede u red ,da istera reketase,preletace koji su zastitu od zakona potrazili jednostavniom uclanjenjem u SNS.Stranku mu vode poverenici osudjeni za ratne zlocine.

hrvat

pre 7 godina

Vi Srbi ste interesantan narod.\nEU i SAD su vam oteli kosovo, i bombardovali vas a vi i pored toliko pisanja i ponizavanja i dalje drzite da im se priblizite..a Rusi su vam \"braca\" a ne pustate ih u vasu zemlju al zato ove sto su vas bombardovali pustate...\nNedo bog da mi srbin bude brat :D \n(nista lose komsije, samo sam realan) \nTREBA VAS PROUCAVATI \n

pavlos

pre 7 godina

ma sta reci ? svi imamo eku teoriju skloni smo pametovanju! RESENJA NEMA!!! koje nece biti pogubno za srbe i srbski narod u bilo kom pravcu da krenemo gubimo ....... kada to shvatimo i prihvatimo opet nam nece biti lakse samo teze ....zbog toga sto smo mi ljudi koji tesko povijaju vratove licno sam mislio da bi uz dobre saveznike mozda mogli da se izvucemo ali ne time smo samo preneli sukobe na nasu teritoriju i bicemo topovsko meso sta raditi? Vucicu ne znam ....znam da ti ne bih bio u kozi! eu i usa su dokazani globalisticki osvajaci zajedno sa mmf porobljuju ekonomski i dovode nas na egzistencijalni rub opet u situaciji su da nas opet izoluju ....UZAS BLAGO RECENO ALI RESENJA NEMA!!!

Igor

pre 7 godina

Covek kada cita ove komentare pa se zapita da li vecina vas stvarno zeli haos u Srbiji i njen nestanak.Pa da li se uopste pitate kako je premijeru koji mora da odluci kako da se iz ove klopke izvuce Srbiju i nas narod.Daj bre Srbi nemojte da dozvolite da mi budemo veci neprijatelji sami sebi,vec da se ujedinimo i damo podrsku nasoj vladi da proba da nas izvuce iz ove klopke koju nam je postavila jedna nasa grupa prijatelja iz EU.Zivela Srbija

bivsi socijalista

pre 7 godina

Vrlo analitican clanak od koga sam mnogo toga naucio. Me3ne ne brine pritisak sa zapada na to smo navikli, a Vucic, SNS I SPS imaju bogato iskustvo kako odoleti tim pritiscima. Medjutim, mene brine ocigledan pritisak od strane Rusa. Medvedev je trebao do poseti u Srbiju sto je bio znak podrske. Sada iznenada ne dolazi sto znaci jasan signal zapadu da Rusija nema interes za Srbiju pa oni mogu da rade sta hoce. Ja to tako shvatam.

Igor

pre 7 godina

Rusi nas uslovljavaju i traze da naši vojnici odu u Siriju, ljudi moji pa ja ništa smešnije nisam skoro pročitao!

ciki

pre 7 godina

Ne treba dozvoliti da ga ruse ni zapadna gamad a ni Rusi. Njega treba srusiti ovaj NAROD!!!! I njega i sve ostale politicare danasnjice, kao i institucije danasnjice jer su svi postali direktni NEPRIJATELJI NARODA a svoje sticenike i istomisljenike su pustili da rade sta hoce i kako hoce dok se na narodu sprovode raznorazne represije i HARACI!!!! Samo mi nije jasno kako su zamislili da ce RUSIJA da dozvoli da se sa njima neko zajebava po sistemu " Kad nam je tesko pomagajte braco Rusi, a kad se rasprodaje Narodna imovina onda izvolite gospodo sa zapada i iz islama naseljavajte se u Srbiji" Niti je on Tito da bi uspeo da vodi takvu politiku ( tamo - ovamo) a niti Rusijom vladaju pijandure poput Jeljcina i spijuni poput Gorbacova. Doslo je vreme da svako mora jasno odluciti gde pripada i sa kime je prijatelj. Ne moze neprijatelj mog prijatelja biti moj prijatelj, ne moze prijatelj mog neprijatelja biti moj prijatelj!!!!! Vec NEPRIJATELJ MOG NEPRIJATELJA MOZE BITI MOJ PRIJATELJ!!!!!

buba

pre 7 godina

vucicu vodjena je loša politika..toliko si se hvalio sad ce nam bolje..sad ovo sad ono..a samo si udarao po svom narodu...penzije nam obezvrednioi..plate saseko......tvoji saborci se bahate po novinama u skupštini toalete..marke,...brendovi.....krali na sve strane...narod cuti i gleda i šta sad......j

Svetolik Stanković

pre 7 godina

Све што више пролази време,а сходно ситуацји у којој нас Запад непрестано и бескрупулозно уцењује,пљачка и уништава,сва је прилика да ће Србија морати дебело да се извини оном несрећнику испод липе,сину провинцијске учитељице,којег деца комунизма изручише неофашистичком казамату у Хагу.Нека петооктобарски олош наведе једну једину добру ствар kоју је Србија добила од Запада,после величанствене и бесрамне подвале тог јебеног петог октобра.Уцене,уцене,и само уцене,уништавање и понижавање Србије и српског народа.Е господо западњаци,јебите се...пун нам је један орган и вас и ваше демократије.

Marijana

pre 7 godina

Gospodine Vučicu, dopustili ste da se Srpski narod proglasi genocidnim narodom. Dopuslili ste da nas / Srbiju ucenjuju koliko žele. Dopustili ste da se hiljade izbeglica mota po našoj zemlji Srbiji i troše pare koje narodu Srpskom trebaju. Odrekli ste se Kosova dela Srbije. Šta će te još učiniti radi EU na štetu Srbije i Srpskog naroda? O Bože, treba da vas žalimo jer vrše pritisak na Vas. Na vas ili na zemlju Srbiju Gospodine Premijeru? Shvatite jednom da ste vi izabrani da štitite zemlju Srbiju... i po cenu da odete sa vlasti...Ako ne štitite naše interese vi morate da odete..za rad interesa te zemlje Srbije, Gospodine Vučiću!

Duje

pre 7 godina

E komsije, ne moze se na dvije stolice sjediti, hocete piskiti ilii kakiti odlucite se.

Djoka

pre 7 godina

Sve sve, samo nemoj nas premijer vucko da zakovrne od silne sikiracije i tamburacije!

zec

pre 7 godina

mi smo uvek bili na vetrometini evrope izapada kamen spoticanja koji su pojedini mocnici pomerali kako im odgovara a sad kada smo napokon nasli svoj put nima nedostajemo da spoticu o nas

veselin022

pre 7 godina

Predsedniče vlade čemu takva panika na tvom licu. ODMAH OSMEH NA LICE, NEMOJ SE BRUKATI. UZDAJMO SE USE I U SVOJE KLJUSE DOKAZALI SMO TO KROZ VEKOVE. NEDAJTE IDIOTIMA DA SE NASLAĐUJU NA VAŠOJ GORČINI. POLITIČAR MORA IMATI OSMEH NA LICU. IMATE PODRŠKU NARODA, SAMO NAPFRED SA OSMEHOM.

nn

pre 7 godina

Ma kako ti smes da kazes da je Vucic gotov ???? Zabranice ti novine kad tako pises.Sta cemo mi bez Vucica ??? Mozemo da se samoubijemo odmah.

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija