• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

10.10.2016

20:56

PUTIN ŠALJE 200 AVIONA U SRBIJU! LAZANSKI: Amerikanci da se ne mešaju!

Politika

PUTIN ŠALJE 200 AVIONA U SRBIJU! LAZANSKI: Amerikanci da se ne mešaju!

Podeli vest

Vazduhoplovstva ruske i srpske vojske održaće prvi put zajedničku vojnu vežbu na teritorijama Srbije i Republike Srpske, prenela je agencija Interfaks
Tanjug

Vojne vežbe dva vazduhoplovstva biće održane u okviru već najavljenih taktičkih vežbi “Bars 2016“ i u njima će učestvovati deset letačkih formacija ruske vojske, kao avioni (mig-29) i helikopteri (mi-8) Vojske Srbije.

HRVATI ZAKUVAVAJU: U ratu bi Srbija pobedila BiH! LAZANSKI ODGOVARA: Borbeno smo jači od Hrvatske i Bosne!

Lazanski: Amerika da se ne upliće

SUHOJI I MIGOVI NA NEBU SRBIJE: Počela vojna vežba srpskih i ruskih pilota BARS 2016

Iako je zvaničan broj letilica koje će učestvovati u vežbi državna tajna, nezvanično se pominje da će predsednik Rusije Vladimir Putin poslati više od 200 aviona ka Srbiji kako bi u potpunosti demonstrirao vazduhoplovnu snagu svoje zemlje.

MIROSLAV LAZANSKI BEZ DILEME: Ruskoj bazi u Nišu dati status DIPLOMATSKOG CENTRA!

Vežbe u Srbiji i Republici Srpskoj sastojaće se iz akcija presretanja u vazduhu i iz taktičkih udara i desanta na kopnene ciljeve, uz uobičajene akrobacije i složene figure. U vežbi će učestvovati i protivvazdušna odbrana Vojske Srbije koja će moći da testira svoju snagu protiv najmodernijih ruskih aviona.

sputnik.news

Vojni analitičar Miroslav Lazanski napominje da je izvođenje zajedničkih vojnih vežbi Rusije i Srbije za našu zemlju korisno iz više razloga i da SAD nemaju prava da se mešaju u takve suverene odluke Srbije.

-  Mi koristimo tehniku koju smo nekada kupili od Sovjetskog Saveza, pa je korisno da razmenimo iskustva i u održavanju i u upotrebi tehnike koju koriste ruski piloti i mehaničari. Drugo, ako negujemo politiku vojne neutralnosti, onda moramo imati zajedničke aktivnosti sa Rusijom jer sa NATO partnerima već sprovodimo oko 150 vojnih aktivnosti godišnje - ističe Lazanski.

Jutjub

Na pitanje da li možemo očekivati reakcije NATO zbog zajedničkih vežbi sa Rusijom, Lazanski je izričit:

- To je suverena stvar Srbije. Ni oni nama ne objašnjavaju kada imaju neke vežbe, kada ih, recimo sprovode sa hrvatskom stranom. Srbija nije članica nijednog vojnog saveza, ima balansiranu spoljnu politiku i naše je pravo da vojne vežbe izvodimo s kim hoćemo.

MIROSLAV LAZANSKI NEMA DILEMU: Putin će svim silama braniti Republiku Srpsku!

(VIDEO) LAZANSKI I KUSTURICA NE SLUTE NA DOBRO: Vojni analitičar i reditelj u razgovoru izneli uznemirujuće teze!

STROGO POV. Detalji izveštaja američkih obaveštajaca! CIA upozorava: PUTIN BI RATOVAO ZA SRBIJU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

"Ко сме тај може ко не зна за страх тај иде напред" - војвода Живојин Мишић. Живела Србија, Живела Русија и живео Путин!

Milentije

pre 7 godina

@Aksentije- Da bi se vernik prekrstio (bar u pravoslavlju) mora stajati uspravno i pognute glave ! A navod '' "Ко сме тај може,ко не зна за страх тај иде напред" - војводe Живојин Мишићa-govori sve !

mitar

pre 7 godina

Šta ti imaš u glavi mučeniče , znam, našta misliš , dočekuj od zapada bombe , od rusije bimbone i to je razlika između ove dve sile , prvi prave haos u svetu a ovi drugi gledaju da isteraju pravdu , ja toliko.

Furtula

pre 7 godina

Ti bolje nauci pravopis i ne javljaj se pre toga. Sedi, jedan. Toliko.

Marcco

pre 7 godina

I tako vojvoda Mišić i još po neki vojvoda sa prihodima nesrazmernim zvaničnim prihodima, odvede Srbiju na klanje gde je 50% vojno (i radno) sposobnih Srba izginulo ili iskasapljeno

Dragomir

pre 7 godina

Да смо одавно имали неколико руских војних база у Србији Тони Блеру никада не би пала идеја да нареди бомбардовање Србије.У тим поменутим базама смењивали би се руски војници који би веома радо били примљени од српскога народа.Амери,на пример,зна се да имају војне базе у Јапану где им се војници бахато понашају што иритира становништво Јапана.Поменути Блер је са америма напао Ирак лажно пропагирати да Садам има оружје за масовно убијање.Тамо је погинуло неколико стотина енглеских војника и неколико хиљада амера.

vlada

pre 7 godina

Ove vežbe su samo nastavak saradnje, izmedju bratskih država - Rusije i Srbije! Izlišan je paritet ali je bitna doslednost i poštovanje, i normalno - tradicija i hrabrost! Koliko puta sam napisao, da nam je opstanak JEDINO uz Ruse, i da zahvaljujući njima postojimo na "brdovitom Balkanu"! Ko u to sumnja, neka se hvata "štila i pera" i nanovo u školu!

miloš

pre 7 godina

Sa ovakvim stavom i propagandom boljitak u Srbiji će stići za nekoliko vekova.

SlobodaNarodu

pre 7 godina

A tebi sve nesto milo, pa te davi od miline, jel tako?

Slavko

pre 7 godina

A sa stavom ulizivanja onima koji su nas ubijali, smo vidim provcetali.

Ali Šele

pre 7 godina

Bože me sačuvaj, Rusi sa Putinom samo guraju prst u oko EZ i Americi preko naši leđa, da bi dobili još veći pritisak na premiera Vućića, ovim se samo potvrđuje koliko je Rusima stalo do nas, sa istoka je lepo samo Sunce kad izlazi a ostalo je itd

pekabinac2011

pre 7 godina

Sabane ,tebi je lep zalazak sunca na zapadu,bio sam i na zapadu i istoku,no sta sam video i doziveo na istoku-russiji ti mozes da sanjas o tvom pederskom-kaubojskom zapadu

radoznao

pre 7 godina

A kako i na koji nacin Rusi dodju sa ratnim avionima u Srbiju ?( znamo da je Srbija okruzena sa nato drzavama)

joca

pre 7 godina

Misliš da bi ih neko sprečio? Već bi dotične zemlje smislile neko elegantno opravdanje da ne reaguju. Do kojeg bi nivoa konfrontacije, bile spremne Mađarska, Rumunija (Ukrajinu svejedno niko ništa i ne pita), da idu sa RF. Da li su spremne, bez rezerve, da izlože svoje stanovništvo opasnosti (ameri su spremni da ratuju do poslednjeg Mađara ili Rumuna) od moguće nesreće? Nismo mi njima bitniji od njih samih.

zoran

pre 7 godina

Pa sta ako smo okruzeni NATO drzavama. Najave prelet i to je to. Nije to nista novo . Za NATO je veci problem da ti avioni ne ostanu u Srbiji.

zoran

pre 7 godina

Ako dodju sa 200 aviona, pa celokupni NATO u okrugu ce se dici na noge u strahu da ne krenu na neku "pogresnu" stranu. Jos i mi kada se pridruzimo sa nasa dva komada odosmo na 202 aviona. Opaka poruka Putina ovima u okruzenju....

Patriot

pre 7 godina

Kojih 200 aviona? Pa jeste li vi normalni! Nemojte da vređate inteligenciju našeg prijatelja Putina a bogami i našu. Možete li da zamislite uzbunu i paniku koja bi nastala među NATO gadovima a posebno kod ustaša i ostalih naših "prijatelja"? I kojim putem bi ti silni avioni preleteli i kako bi se parkirali na naša dva i po aerodroma i kako bi ih punili gorivom i gde bismo našli više od tri pilota da dočekaju braću Ruse? A tek što bi se okupili žuti patkari i crne ženturače da demokratski protestvuju zbog buke u vazduhu... Nego da vi lepo pročitate pre nego što štampate ovakve gluposti, svima će biti lakše.

blagoje supic

pre 7 godina

Trebinjski aerodrom je spreman tako vlasenicki i banjalucki da primi bracu ruse osecajno i nezno kao glumac Glogovac sto je primio cica Drazu.

marko

pre 7 godina

@Dragomir Pa ti si zaboravio ko je onda vladao Rusijom. Pijani americki agent od uticaja. I ostala svita oko njega. Mislim da se tek nakon bombardovanja SRJ u rusiji probudila stara patriotska ruska elita. Onda su brze bolje iskoristili oprobane nacine KGBa i instalirali svog coveka da vodi Rusiju. Nato bombe su ih probudile i shvatili su da su i oni na nisanu zapada. Ali za nas je vec bilo kasno. Pod sadasnjim okolnostima veoma sam pesimistican za buducnost Srbije. Tuga. Nama se jos uvek izdajnici setaju i sepure po srbiji. Veoma los znak za jedno drustvo koje propada i pada u apatiju.

Milanche

pre 7 godina

Kas se budu vracali za Rusiju,nek nam ostave tridesetak migova.Bice dovoljno da budemo vodeci u regionu.

usaf

pre 7 godina

Ruske krntije od aviona.Pa zar niste naucili lekciju iz '99-te,prilikom "dogfight" izmedju F-15 i Mig-29.Rezultat :5:0.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ми смо рођени да срљамо у пропаст, сада нам требају Руси и војне вежбе, полако се обистињује оно Томино, бићемо руска губернија, Руси нас условљавају, јер им треба да опет преко наших леђа гурају Америма прст у око и опет ће Србија да страда,ДОКЛЕ БРЕ ВИШЕ.Грађани верују да ће Вучић успети да се одупре Русима, биће му врло тешко али МОРА.

Slava

pre 7 godina

Ma nek zaborave kao neki da.vrate u Rusiju..Bar jedno desetak hahaha

Roka

pre 7 godina

Ahahahahaaa ... rusi došli bez aviona na vežbe. Kažu zabranio im NATO prelet ... ahahahhaaaaaaa...... !!!!! bilo u vestima aaahahahhahaa ... !!!

Ssss

pre 7 godina

Cuj 200 aviona,smanji kume,daj boze da ih bude i deset

Levcanin

pre 7 godina

Kad ga Lazanjski iskomentarise on ga iskomentarise. Gospodine Lazanjski nisi dobro obavesten Putin salje 201 avio ne 200.

DUSAN

pre 7 godina

Pa mogli bi nam posle vezbe ostavit baram 20 aviona.Neka kazu da su u kvaru i zato su ostali i Srbiju.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija