• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2016

21:23

SUHOJI I MIGOVI NA NEBU SRBIJE: Počela vojna vežba srpskih i ruskih pilota BARS 2016

Politika

SUHOJI I MIGOVI NA NEBU SRBIJE: Počela vojna vežba srpskih i ruskih pilota BARS 2016

Podeli vest

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, zajedno sa komandantom RV i PVO general-majorom Rankom Živakom i načelnikom Uprave za obuku i doktrinu brigadnim generalom Marinkom Pavlovićem, obišao je danas učesnike letno-taktičke vežbe „BARS 2016“, koja se na aerodromu Batajnica izvodi od 9. do 15. oktobra

Obilasku su prisustvovali Izaslanik odbrane Ruske Federacije u Srbiji pukovnik Andrej Kindjakov i vojni i vazduhoplovni ataše pukovnik Vladimir Kornjejenkov.

Obraćajući se učesnicima vežbe, general Draganić je naglasio da zajedničko obučavanje pripadnika vazduhoplovnih snaga dveju zemalja potvrđuje uspešnu bilateralnu vojnu saradnju Ruske Federacije i Srbije. General Draganić je takođe istakao da se, kroz razmenu iskustava na ovakvim vidovima obuke, unapređuju znanje i operativne sposobnosti.

PUTIN ŠALJE 200 AVIONA U SRBIJU! LAZANSKI: Amerikanci da se ne mešaju!

Nakon obraćanja zamenika načelnika Generalštaba, zamenik komandanta 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Željko Bilić i predstavnik komande Ratnog vazduhoplovstva Ruske Federacije pukovnik Konstantin Jurevič Surikov potpisali su Tehnički sporazum za vežbu „BARS 2016“ čime je vežba i zvanično počela.

Vojska Srbije

Na vežbi „Kontrola i zaštita vazdušnog prostora i borbeno traganje i spasavanje“, učestvuju lovačka avijacija i helikopterske jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.

Osim pripadnika našeg Ratnog vazduhoplovstva, tima Specijalne brigade i pripadnika Vojske Srbije u sastavu za podršku vežbe, na vežbi učestvuje 19 pripadnika Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

Piloti oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije realizovaće letačke zadatke u sastavu mešovitih posada prevashodno na avionima MiG-29 i helikopterima Mi-17 V5. Paralelno sa izvođenjem letno-taktičke vežbe, biće održano više predavanja i stručnih rasprava na temu upotrebe i održavanja vazduhoplova.

Vojska Srbije

Za Ratno vazduhoplovstvo i PVO vežba je značajna sa aspekta sticanja iskustava u izvršavanju zadataka u vanrednim situacijama i pružanju pomoći civilnom stanovništvu, posebno kroz upotrebu novih helikoptera Mi-17 V5. „BARS 2016“ predstavlja nastavak saradnje ostvarene na prošlogodišnjoj vežbi „BARS 2015“, izvedene u Ruskoj Federaciji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vlada

pre 7 godina

Što više ovakvih vežbi, uliva spokoj u srpsku dušu! Dobrodošli braćo!

cica draza

pre 7 godina

lepo je videti bracu Ruse sa nama u ovakom sastavu samo nam fali i braca iz RS

lepo videi

pre 7 godina

lepo je videti ovako nesto, ali se pitam na cemu ce da lete ??? mene sramota docekujemo ruse i pravimo vezbu sa 3 ili 4 29-ke i dva mi17. oni imaju vise aviona u osnovnoj skoli za pokazivanje nego mi u vojsci...

bubasvaba

pre 7 godina

cime mi to vežbamo sa tri aviona i dva skorpiona nego braco vi to sto brzo leti i lepo puca zaboravita nekoliko komada da i mi imamo necim da se ponosimo HVALA BRATJA.

gogi

pre 7 godina

sve je to lepo..samo sa zakasnjenjem od 17godina... to je trebalo pre 1999-te

DUSAN

pre 7 godina

Ne treba ni da se vracaju za Rusiju nek ostanu tu gde su.

Nemanja

pre 7 godina

Mene samo interesuje odakle taj podatak da u Srbiju stize 200 aviona? Strasno! Tako se pisalo sve i svasta da nam stize S 300, BUK M1, modernizovanih tenkova T 72 i mnogo mnogo toga. Ustvari Srbija brani svoje nebo isto kao i 1999. Sistemi KUB, S 125 ( Neva ) bofors, prage...Dakle sistemi sezdesetih godina proslog veka. Sa avionima smo mnogo slabiji nego 1999,tada je unisteno 12 aviona MIG 29 a 4 nam je ostalo koji su doduse modernizovani. Kopnena vojska nam je u strahovito losem stanju. Samo 212 modernijih tenkova sto nije dovoljno ni da cuva severnu granicu nase drzave u slucaju neke vojne agresije. U slucaju nekog globalno sukoba i napada na Srbiju sa vise strana prosli bismo isto kao i pre 100 godina,cela drzava u izgnanstvo. Nista nismo naucili iz istorije! Umesto da se zaduzimo kod Rusa za 10-15 milijardi evra i sve ulozimo u naoruzanje,da vratimo vojni rok mi sve kontra. razocaran sam koliko su nasi politicari prodane duse,sve za novac,Boze sacuvaj. Pozdrav

SlobodaNarodu

pre 7 godina

Od kud sada Suhoji, mi ih nemamo a Rusi svoje nisu dovezli, tako je bilo i sa onih 200 aviona u najavi. Nisu to Rusi objavili nego nase vjesti, oni su znali da od preleta nece biti nista. Ali nasi za to uvek istrce napred sa neproverenim informacijama.

Slobodan

pre 7 godina

Ovo je pravi izbor strane koja čini naš spas i opstanak. Bliže svojim pravoslavcima, a dalje od katoličkih izdajnika i islamističkih nevernika.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija