• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. GINIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

11.10.2016

19:33

ČEPURIN ZAHTEVA PRAVDU: NATO da isplati 100 milijardi dolara odštete za bombardovanje Srbije!

Politika

ČEPURIN ZAHTEVA PRAVDU: NATO da isplati 100 milijardi dolara odštete za bombardovanje Srbije!

Podeli vest

Umesto da ucenjuje i postavlja ultimatume, Zapad bi morao da isplati milionsku odštetu za bombardovanje Srbije, poručuje Aleksandar Čepurin... Šteta se procenjuje na 100 milijardi dolara!

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin zatražio je od NATO pakta da Srbiji isplati milionsku odštetu za zločinačku agresiju 1999. godine, umesto što je stalno ucenjuje i postavlja joj razne ultimatume!

Prave se ludi
Amerikanci smatraju da smo zaslužili agresiju i nemaju nameru da nam bilo šta plate
Vladislav Jovanović, bivši šef diplomatije

EKSKLUZIVNO! Aleksandar Čepurin odbrusio ambasadoru SAD: SKOTE, NE DRŽI LEKCIJE SRBIJI!

Učestvujući na okruglom stolu Centra za razvoj međunarodne saradnje pod nazivom "Srbija, NATO, Rusija - šta je srpski interes", Čepurin je poručio da Rusija nikada nije bila protiv pristupanja Srbije u članstvo u EU.

Međutim, dodao je Čepurin, Moskva se oštro protivi pretnjama koje stižu od NATO pakta i Evropske unije.

Dupli aršini

Ruski ambasador naglasio je da NATO mora Srbiji da isplati štetu nastalu bombardovanjem od pre 17 godine, koju neki stručnjaci procenjuju na čak 100 milijardi dolara!

- NATO je naneo nenadoknadivu štetu Srbiji! Zapadna vojna alijansa bi tu štetu trebalo da nadoknadi, a ne da ucenjuje Srbiju! Poštujemo izbalansiranu i miroljubivu politiku Beograda u regionu i zalažemo se za striktno poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. S druge strane, protiv smo dvostrukih aršina i ucena - podvukao je Čepurin.

printscreen

Komentarišući ovu Čepurinovu izjavu, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović kaže da Zapad nema ama baš nikakvu nameru da se izvini i plati odštetu za svoje zločine.

Dolgov: Suditi SAD zbog ratnih zločina!

Konstantin Dolgov, komesar za ljudska prava Ministarstva spoljnih poslova Rusije, poručio je američkom državnom sekretaru Džonu Keriju da bi Amerika trebalo da odgovara za ratne zločine:
- Keri licemerno optužuje Moskvu za zločine u Siriji. A šta je sa zločinima u zemljama u kojima su SAD i njihovi saveznici imali višegodišnje učešće? Ko će odgovarati za stotine hiljada ubijenih civila u Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji?!

- Amerikanci smatraju da smo mi Srbi zaslužili agresiju. Za njih je napad najbolja odbrana. Ako bi zastali sa udarima na Srbiju, stvar bi se okrenula protiv njih i morali bi da objašnjavaju zašto su nas bombardovali. Vrhunac drskosti, međutim, jeste činjenica da nastavljaju sa oholim ponašanjem i pretnjama! Uostalom, Amerikanci se nikada nisu izvinili ni za Vijetnam, gde su pobili milione ljudi - naglašava Jovanović.

Simbolički čin

Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje, takođe kaže da nema šanse da SAD i NATO plate za štetu koju smo pretrpeli tokom bombardovanja.

ČEPURIN PROTIV EVROPSKIH UCENA: NATO bi trebalo da nadoknadi štetu Srbiji, a ne da postavlja nove zahteve!

- Odrekli smo se mnogo toga kako bismo napravili dobre odnose sa Zapadom i NATO. Ali, to očigledno nije dovoljno. NATO pakt je klasičan ucenjivač. Traženje odštete moglo bi biti više simbolički čin jer su male šanse da ćemo dobiti novac - zaključuje Deđanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 7 godina

реци брате Чепурине,кад не смеју обе наше беде!!!n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Ратна Одштета... - не застарева...!! Као ни кривично гоњење за СМРТ мале Милице Ракић...!! Е то Вам никада нећу ОПРОСТИТИ...Никада...!! Можете да платите и 100 Билиона и 1000 ТРИЛИОНА долара ...Нека Вам ОПРОСТ за ГЕНОЦИД - да... - Бог !! ... Ја... - НИКАДА...!!... Док сам... - ЖИВ...! Па ни мој гроб ... - после мене...!!

BICEMO SVAJCARSKA

pre 7 godina

U suprotnom Putin ce njima da napravi hiljadu milijardi stetu.

vojvoda

pre 7 godina

Koli srece se okrece sad je Srbija sigurna jer ima bracu koji je brane.Američka ološ ce platiti za sve.Dace bog.Braco Rusi hvala vam za sve.

Pik

pre 7 godina

Na svakom sastanku traziti pare i ne oprastati mora ova steta i agresija i ovaj uranijum da se naplati.

zimzelen

pre 7 godina

Kako traziti ostetu kada dosmanlije I osmanlije podrzavale agresiju na Srbe,dindic sve govorijo udrite Srbe dok ne stanu,a ovi I danas zivi sto su 5 og oktobra bili placeni sa zapada da na silu otmu vlast,oni su protiv da se trazi osteta, jer oni su dobili milijone u svoje dzepove a narod I drzava neka umire

Scripta Manent

pre 7 godina

Bravissimo gospodine Ambasadore... Bilo bi sjajno da i oo uvrstite u ulimatum Amerikancima... To bi ond bilo vrhunsko ponizavanje zapada a Srbiža biste vratili osmeh na lice i veru u bolje sutra... n

DS

pre 7 godina

Spisak drzava za trazenje odstete od SAD,medju kojima su i Srbija i R.Srpska, ce biti podugacak,a novcane cifre vrtoglave,a to ce se desiti kad imperija,zvana SAD,bude porazena i bacena na koljena,sto ce se neminovno dogoditi jednog lijepog dana,a sve govori da se na taj dan nece dugo cekati.

nena

pre 7 godina

Napalo nas je 19 zemalja mile nam EU Koliko su oni duzni. Ko je bombardovao srpsku tv u sred Beograda? Kako je Kina naplatila rusenje svoje ambasade u Beogradu? Sreca nasa sto istok jaca, samo odatle mozemo dobiti pomoc.

Nebojsa

pre 7 godina

Naravno da ce platiti sve i to pevajuci. Rat je neizbezan kao i totalni krah EU, GBR i USA a u EU posebno GER i FRA.\nPromenice se globalni odnos snaga. Samo je potrebno da ne budemo kratkovidi i predamo KIM i ne pristupimo NATO i EU. Priatupanje EU je zlo\n

Viktor

pre 7 godina

Ovi nasi, iz zahvalnosti sto su ih 5.okt. doveli na vlast, odmah su povukli sve tuzbe i ostetni zahtev. Ako je verovati nekim akterima iz tog perioda, Kostunica nije dobio dovoljan broj glasova. Zato je i zapaljena Skupstina, da se istina ne moze nikad vise dokazati.

dragan

pre 7 godina

Тако је. Треба и америма судити у Хагу, а нама да исплате штету.

cica draza

pre 7 godina

ne treba njima suditi u hag nego napraviti lepu zgradu zanij na krim

sike

pre 7 godina

Pocetkom sredine 80-tih god.(radio sam u firmi koja je u mnogome doprinela namenskoj industriji),dobili smo zadatak da azuriramo ratne planove firme. Licno i sam sam radio na politicko bezbednosnoj proceni i oceni stanja i predlogu odgovarajucih mera. Kao clan SKJ i DPO aktivista vrlo sam ozbiljno pratio desavanja u politici i na osnovu toga i licnog iskustva,doneo sam zakljucak da ce se Yuga raspasti uz krv do kolena. Smatrali su me bezveznjakom koji lupa gluposti. Desilo se sta se desilo, SAD su bili glavni finansijeri i organizatori,tog zlocina,cak i uz prisustvo stranih placenika. Unutar cele zemlje,ujedinjeni clanovi Sorosove legije stranaca su izvrsili zadatak i bili nagradjeni za to. Kad sada sve saberem,ruski diplomatski predstavnik je apsolutno u pravu,a SAD ce nam ostati veciti duznik.

nati

pre 7 godina

Zaboravili ste milionske zrtve koje i danas ispastaju u Nagasakiju i Hirosimi od zracenja atomskih bombi.Zlocinacka Amerika je tada izvrsila najveci genocid ako ne racunamo Vijetnam gde su se decenijama izivljavali nad neduznim stanovnistvom i mucki pobili milione i milione neduznih gradjana Vijetnama.Stop americkim zlocincima i nacistima.\n

Ljube

pre 7 godina

Najveći genocid u istoriji čovečanstva izvršen je na teritoriji severne amerike gde su naseljenici, koji sebe zovu amerikancima, pobili i uništili starosedeoce tog kontinenta, poznate kao Indijanci. Ko je za to odgovarao i da li će ikada odgovarati? Pošto su to uradili a željni su krvi oni su onda krenuli da ubijaju po celom svetu, pravdajući svoje zločine "uvođenjem demokratije" ... Da li će doći dan da i oni jednog dana budu proglašeni zločincima, makar to bilo i za 300 godina? Iskreno se nadam da hoće

Srb

pre 7 godina

И не само НАТО-вци него и Меркелова за Хитлера, нису нам ништа платили за оба светска рата, знају само да се хвале како имају 280 милијарди суфицита и златним полугама краденим по нашим Трезорима.

MM

pre 7 godina

Ovaj tačno zna kako da nas pali. Cilja tamo gde smo najosetljiviji.

Dario

pre 7 godina

Ako budes cutao, on ce te i dalje gaziti. Zamisli kada bi nekoliko zemalja odreagovalo i istovremeno zatrazili odstetu: Libija, Irak, Sirija, Avganistan i td... Amerika bi pocela da se klima.

Votka

pre 7 godina

Ovaj alkos bi bio najsrecniji kada bi ovo moglo da se pretoci u votku,pa da moze da na stavi da sljema dok ne crkne.

blagoje supic

pre 7 godina

Krim su maznuli na konto Kosova i qebu nas kao beba zvecku.Sreca pa nismo svi slepi.

boca

pre 7 godina

E jadna li si zemljo moja.Kada drugi mora da galami zbog tebe.TIHA TUGA.

ČITATELJKA

pre 7 godina

Onda će nama Zapad narediti da platimo ratnu odštetu za Vukovar i za Sarajevo...

Peca

pre 7 godina

Nek prvo oni plate nama a ovo o čemu ti pričaš je nastalo zbog njihove politike a ne naše . To se nikada nebi dogodilo da oni nisu to inicirali.

Milorad Culibrk

pre 7 godina

RATNI ZLOCIN NE ZASTAREVA i zato ce kad tad odnos snaga, kako unutar srpskog nacionalnog korpusa, tako u primeni medjunarodnog prava na svetskom nivou dovesti do pokretanja odgovorrnosi ZLOCINACA koji su bili kreatori razbijanja SFRJ i BOMBARDOVANJA SRJ.JuznoSloneski narodi imaju tri svetla simbola koja obelezavaju njegovu noviju istoriju. To je JUGOSLAVIJA kao iskreni izraz teznje napredne inteligencije i postenog plebsa slovenskih naroda za suzivotom bratskih naroda uz postovanje sitnih razlika koje se ogledaju u jeziku,kulturi i veri. SASA GESOVSKI ( vojnik JNA ubijen u Splitu ) kao prva zrtva zlocinackog koncepta u razbijanju SFRJ. MILICA RAKIC koja mora ostati SINONIM za sve zrtve NATO bombardovanja. Iza svakog od ovih simbola jasno se ocitavaju KRVNICI- KRIVCI.Presuda mora i glasice:" Kazna na zemlji pakao na nebu. Amen "

Miki

pre 7 godina

Naci ce se neko ko ce i tu Ameriku da unisti. To su zasluzili. Koliko samo drzava u svetu upropastise? To su nevidjeni banditi. Cast postenom narodu.

Djordje

pre 7 godina

Koliko nas voli Cepurin, toliko da nas cak i lozi i huska.

Feniks1

pre 7 godina

Jadni srbi nisu nikom nista duzni da plate odstetu . Neka vam rusi plate odstetu . Ko je kriminalac i agresor dobije sipak . Neka rusi plate Nijemcima sto su razorili Njemacku i drzali Berlinski zid kao robove gradjane . Treba vas ukinuti i postaviti namjesnika a normalni srbi bi zivjeli normalno . U inostranstvu je vecina casna i postena, samo kad ste kuci povampirite se . Dokaz su i vasi politicari . Vani pricaju jedno a kad se vrate drugo .

Mikac

pre 7 godina

Da nije tužno bilo bi smešno. Tragično j eto da Ruija traži da se Srbiji isplati odšteta a na ši zvaničnici ćute. Da podsetim Srbij aje 2000 godine podnela tužbu medjunarodnom sudu u Hagu a demokrate odmah povukkle čim su došli na vlast. i šta mislite zašzo su povukli , pa morali su da se oduže onim akoji su ih doveli na vlast jer im je to bio zadatak a narod glup. A zašto gospodine Vučiću sada ne podnesete tužbu za bombardovanje Srbije 1999.

Feniks1

pre 7 godina

I za Boj na Kosovu obavezno . I sve zlatne medalje koje niste osvajali na olimpijadi i Mundijalu . A tek kolike pare od Bitaka na Neretvi i Sutjesci , jer su bradati cetnici nastradali zestoko od Tita . Sta mislite koliko je Srbija duzna Sfrj stanovnicima za razrusenu zemlju , stetu , zrtve i rasprodate firme i gigante za 1 euro . E kad cijenite fabrike 1 euro , ja bih vam platio jedno 10 eura da ne kmecite vise . Za Trepcu ce vam dati 1 euro . Da sam ja u Kosovu , rekao bih nosite je nazad u Srbiju ako je vasa . Ili platite ogroman porez za zagadjivanje, prostor i koristenje ruda . I rude u Kosovu su srpske ?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija