• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2016

08:45

PUPOVAC: Izvesno da će se Srbima osigurati učešće u vlasti!

Politika

PUPOVAC: Izvesno da će se Srbima osigurati učešće u vlasti!

Podeli vest

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da je izvesno da će se Srbima osigurati participacija u institucijama vlasti u Hrvatskoj, a da će se u narednim danima videti na kom sve nivou i do kojeg sve nivoa će to biti

- O tim stvarima se upravo razgovara - rekao je Pupovac za RTS.

On je naveo da je mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković čovek natprosečnih sposobnosti, kvaliteta i veština, a da će se videti kakvu će politiku voditi i koliko će ona biti funkcionalna kada je po sredi rešavanje položaja Srba.

- Deo puta smo dobro prošli. Sada dolazi deo koji je zahtevniji i videćemo kako ćemo proći i sa koliko zadovoljstva tu deonicu - rekao je Pupovac dodajući da treba pozdraviti Plenkovićevo opredeljenje da smiri atmosferu u Hrvatskoj, gradi toleranciju i uključi manjine u rešavanje problema.

Govoreći o Vukovaru i dvojezičnim tablama, Pupovac je naveo da očekuje da će Ustavni sud reći svoje mišljenje o statutu, što minimalno znači da predstavnici Srba i Hrvata u Vukovaru sednu i na temeljima Ustava, zakona i mišljenja Ustavnog suda dođu do rešenja koje će moći da se primeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jogi

pre 7 godina

Cini mi se da ce samo gospodin Pupovac i njemu bliski jedini od Srba osetiti dobrobit nove vlade, kao i prethodnih vlada.Dobro on pliva svih ovih godina.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija