• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2016

12:23

ANTIĆ: EPS ulaže između 700 i 800 miliona evra u ekologiju!

Politika

ANTIĆ: EPS ulaže između 700 i 800 miliona evra u ekologiju!

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić otvorio je danas Sajmove energetike, zaštite životne sredine i prirodnih resursa, poručujući da će taj sektor biti najveći investitor u oblasti ekologije i da će samo EPS morati u narednom periodu da uloži između 700 i 800 miliona evra u zaštitu životne sredine

Na otvaranju tih manifestacija, koje se održavaju pod zajedničkim motom "Nova energija", Antić je rekao da duboko veruje da energetski sektor i privreda mogu da naprave sinergiju kako bi čitav sektor unapredili u cilju stvaranja čistije energije i očuvanja životne sredine i upošljavanja privrede.

Antić kaže da energetski sistem treba da obezbedi sigurnost i stabilnost u snabdevanju građana i privrede, obezbedi ukupan privredni razvoj, promoviše i promoviše obnovjive izvore energije.

On je rekao da su obnovljivi izvori energije veliki potencijal Srbije i da se mora obezbediti energetska stabilnost navodeći da čitav sektor ima ambiciozne planove i projekte.

Antić je pomenuo projekat izgradnje velikog termeonergetskog objekta u Kostolcu, najsavremenije generacije od 350 megavata.

Ministar je rekao da čitav energetski sektor ulaže mnogo u dostizanju evropskih standarda, navodći da je više od 200 miliona evra uloženo u smanjenje zagađenja koje proizvode termoelektrane.

Prema njegovim rečima, ove godine je završen i posednji elektrofilter kako bi se sprečilo zagađenje koje emituju praškaste materije, te da će EPS morati u naredom periodu da uloži značajna sredstva, između 700 i 800 miliona evra, u zaštitu životne sredine.

Navodeći da su obnovljivi izvori energije budućnost, Antić je rekao da je već izgrađeno dosta mini hidroelektrana u Srbiji, prvi vetroparkovi, solarni parkovi, kao i da se ulazi u ozbiljan rad kada je reč o korišćenju biomase.

Kako je naveo biomasa je veliki resurs Srbije i velika šansa za stvaranje čiste zelene energije i zelene ekologije.

Ministar energetike je naveo da je energija bitna za privredni rast i da Vlada Srbije za sledeću godinu ima još optimističniji plan kada je reč o privrednom rastu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija