• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2016

14:07

IVANOVIĆ PRED APELACIONIM SUDOM U PRIŠTINI: Nisam ni aktivno ni pasivno učestvovao u ubistvu albanskih civila!

Politika

IVANOVIĆ PRED APELACIONIM SUDOM U PRIŠTINI: Nisam ni aktivno ni pasivno učestvovao u ubistvu albanskih civila!

Podeli vest

Pred Apelacionim sudom u Prištini počelo je izlaganje Olivera Ivanovića, koji je nepravosnažno osuđen na devet godina zatvora, koji tvrdi da ni aktivo ni pasivno nije učesvovao u ubistvu albanskih civila 14. aprila 1999.

O svemu je, kako kaže, saznao tokom procesa suđenja i potresnih izjava svedoka. 

Oliver Ivanović je, obraćajući se sudu, rekao da zna da se njegove reči neće uzeti kao dokaz, ali da oseća obavezu da se o ovome izjasni kao čovek, preneo je Kim Radio.

Neposredno pre događaja za koji je osuđen na devet godina zatvora je, kako kaže, sa Kosova prebacivao prijatelje Albance do Novog Pazara. 

Za to je imao ljudski motiv, ispričao je i dodao da nije uzimao novac, iako su mu prijatelji nudili. 

Rekao je i da je spasavao i zaposlene inženjere u "Feroniklu" gde je i sam radio.

- Da li neko može da zamisli da takav čovek može da se nađe u ovakvoj situaciji i učestvuje u tako nečemu - zapitao je Ivanović.

- Ja sam obrazovan, što svedoči i tužilaštvo. Imaju nekoliko elemenata kako me opisuju - kao sportistu, biznismena, viđenijeg ili poštovanog građanina koji govori albanski jezik. Nijedan me nije opisao kao nacionalistu - naveo je lider SDP-a.

- Ja nisam ništa od ovoga uradio - kazao je Ivanović pred Apelacionim sudom.

Ponovio je da je tokom rata imao samo ljudske motive da pomaže svima koji su bili u nevolji.

- Ako na osnovu toga zaključujete da sam nacionalista, onda ne znam šta da kažem - rekao je Ivanović, dodajući da je svoje navode spreman da potvrdi i na detektoru laži.

- Da nisam u ovakvoj situaciji, ovo bi za mene bila velika uvreda. Sada se borim, umesto da živim normalnim životom - kazao je Ivanović.

Nakon što je Ivanović završio svoje obraćanje pred sudom, određena je pauza. Nakon toga će se nastaviti ročište, a predviđeno je da se tada obrati odbrana ostale četvorice Srba koji su u prvostepenom postupku oslobođeni krivice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Senka

pre 7 godina

Da je ovom sudu stalo do pravde i istine, ovaj čovek ne bi bio ni dana u zatvoru.Ipak mislim, da su ovosve posledice što se u predizbornoj kampanji nije priklonio "pravoj strani".

Lala iz Banata

pre 7 godina

Суде му ... - зато што их није убијао...!! Суде му зато што је желео ... - мир са њима... Суживот и мирну коегзистенцију...! А то фашисти: нити воле , нити желе, нити ... - праштају...!! Исто, као када су ПРВЕ ХРИШЋАНЕ - бацали лавовима...! Зашто...? Само зато - што су били морално чистији и праведнији...!! Неморални сој и измети људског рода, тако нешто не могу да... - поднесу...!! Зато и ... - суде праведнима!

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija