• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2016

08:42

VULIN: Privreda če biti u fokusu rada vlade u Nišu

Politika

VULIN: Privreda če biti u fokusu rada vlade u Nišu

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da će privreda biti u fokusu rada Vlade Srbije u Nišu, od 13. do 19. oktobra




- Siguran sam da će građani Niša videti da vlada hoće da upozna probleme i da ih reši, da ćemo pričati samo o ekonomiji i da neće biti nikakvih turbulencija već da ćemo pričati isključivo o privredi - rekao je Vulin novinarima odgovarajući na pitanje da li u Nišu očekuje turbulentnih sedam dana.

On je posle otvarana izložbe "Između granica…" Novinske agencije Tanjug, koja je posvećena migrantima, rekao da vlada već dugo pomaže ekonomski razvoj Niša i da je svesna koliko je taj grad važan za Srbiju.

- Srbija nije Beograd, Srbija ne sme da bude jedan grad. Niš ni po čemu ne treba da se razlikuje od najvećeg grada, ni po razvijenosti i kvalitetu usluga, jer se ne razlikuje ni po kvalitetu ljudi koji ovde žive - kazao je Vulin.

On je istakao da je Niš dao intelektualnu, vojnu i političku elitu Srbiji i da nema nijednog razloga da se stidi sebe i da ne bude vrednovan i tretiran kao naša prestonica.

- Politika ove vlade je ravnomerni razvoj, kao što viditi, sada su počela značajna otvaranja novih radnih mesta, imamo u izgledu zaista na hiljade novotovrenih radnih mesta u Nišu - kazao je ministar.

Vulin je podsetio da je i po formiranju prve vlade koju je predvodio Aleksandar Vučić, takođe, u Nišu bila održana sednica vlade.

Ministar za rad je rekao da će vlada dovesti u Niš i redstavnike drugih država, kao i predstavnike Evropske komisije.

- Ovaj grad je na autoputu, sa univerzitetom, sa industrijskom zonom i obrazovanim ljudima, tu svaki oziljan investitor može da nađe interes i evo sjajnog načina da to i pokažemo - naglasio je Vulin dodajući da će premijer i ministri obići sve opštine u nekoliko okruga.

Kako kaže, dosta je bilo zaostajanja, Srbija će biti uspešna koliko budu uspešni svi njeni delovi.

- Razvoj jednog društva se meri prema odnosu prema onima koji su siromašniji, a ne bogatiji, koliko uspemo da se izjednačimo ii bar prilbiližimo imaćemo uspešnu Srbiju - naveo je Vulin.

On je dodao da preduslove za to postoje i da se zato grade koridori, razvija infrastruktura i otvaraju fabrike, za šta vlada daje posebne podsticaje.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija