• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.10.2016

13:21

PALMA: Hoćemo u EU, ali su budućnost i Rusija i Kina!

Politika

PALMA: Hoćemo u EU, ali su budućnost i Rusija i Kina!

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković izjavio je danas da je budućnost Srbije ulazak u Evropsku uniju, ali i Rusija, Kina, afričke i arapske države, jer je to ogromno tržište za srpske proizvode

Govoreći na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. oktobra, Dana oslobođenja od fašističkog okupatora, kojoj je prisustovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, Marković je pohvalio "akciju premijera Aleksandra Vučića da obiđe okruge, što sada čini, i na taj način se direktno upozna sa problemima koje imaju pojedini gradovi".

- Jagodina je jedan od deset gradova u Srbiji gde postoju suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa svetom, za 10 meseci 11,5 miliona dolara, i kada bi svi gradovi Srbije tako radili, siguran sam da bi penzije iplate bile veće, i da bi bladi bilo mnogo lakše - rekao je on.

Marković je političarima poručio da mogu i sami da obezbede investirtore i da moraju da urade nešto i sami, a neamo da "gledaju u predsednika vlade".

On je dodao da se sve vreme, od kako se bavi politikom, zalagao za decentralizaciju i zato je u Jogdinu doveo šest ambasadora afričko arapskih država da razgovaraju o privredi.

- Budućnost Srbije je ulazak u EU i za to se zaležemo, ali su takođe i Rusija i Kina, afričke i arapske države budućnost Srbije, jer je to ogromno tržiste za srpske proizvode - poručio je Marković.

Ambasador Čepurin, kojem je danas Marković uručio povelju grada, istakao je da je i Rusija evropska zemlja, severno, a Srbija južno, i da su i srpski i ruski narod zaslužio da žive bolje.

Na današnji dan, pre 72 godine Jagodinu i Pomoravlje, od fašističkog okupatora, oslobodile su jedinice Crvene armije pod komandom komadanta 1.041streljačkog puka Matveja Markoviča Puzirovskog i jedinice jugoslovenskih partizana.

Svečanost je počela polaganjem venaca na Spomen obeležje borcima NOR u Aleju nosilaca "Partizanske spomenice 1941" na Gradskom groblju, Spomen kosturnicu u Spomen parku "Rusko groblje" u kojoj je sahranjeno 1.170 boraca i oficira Crvene armije koji su poginuli za oslobođanje Jagodine i tog dela Srbije i Spomenik srpskim ratnicima, poginulim u svim srpskim ratovima na Skveru omladine.

Vence je, u ime Ambasade Ruske Federacije, položio Čepurin, a ispred Skupštine grada predsednik njen predsednik Marković.

Svečanoj sednici su prisustovali su i predstavnici političkog, privrednog i javnog života grada i države, vojske, policije, crkve... načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Na svečanoj sednicu uručene su "Oktobarske nagrade" - plakete grada sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, a dobilo ih je 24 pojedinca i institucije: 15 učenika osnovnih i srednjih škola, pet sportista, među kojima su odbojkašica Stefana Veljković, članica reprezentacije Srbije koja je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju i svetski prvak u kik boksu Aleksandar Konovalov.

Nagradu je dobila i dugogodišnja hraniteljica dece bez roditeljskog staranja Ljiljana Radosavljević, višečlana porodica Jelena i Miroslav Minić sa šestoro dece, vođa bezbedonosnog sektora u Policijskoj ispostavi Policijske uprave u Jagodini Saša B. Stojanović i KUD "Mladost" iz Bukovča.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ROMAN

pre 7 godina

"Hocemo u EU, ali su buducnost Rusija i Kina": EU nece nama da dozvolji dobre odnose sa Rusijom i sa Kinom. Veoma poznati faktori nece da Srbija i Rusija imaju bratstvo i prijatelstvo. Ako Srbija izgubi Rusiju kao veliki prijatelj, onda nasu zemlju izgubi SVE! Drugim recima: Ja sam 100 % siguran: Kad nasu zemlju Srbija izgubi nas bratski prijatelj Rusiju, onda Srbija izgubi SVE! Mi izgubimo onda sve! Bez Rusiju srpski narod nema buducnost. Nasi najveci neprijatelji voli mnogo ovaj ruzno scenario!!! Nasi najcei neprijatelji samo ceka ovaj trenutak, da mi izgubimo Rusiju. Mnogo Srbi sirom svetu se veoma plasi od ovog scenario!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija