• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.10.2016

13:36

ÐORĐEVIĆ: Bez otpuštanja i smanjenja plate u vojsci!

Politika

ÐORĐEVIĆ: Bez otpuštanja i smanjenja plate u vojsci!

Podeli vest

Skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove prihvatio je danas izveštaj Ministarstva odbrane za prvih devet meseci, a ministar Zoran Ðorđević je istakao da neće biti otpuštanja, ni smanjenja plata u tom sistemu

Prema njegovim rečima, u sistemu ima 36.000 formacijskih mesta i taj broj neće biti smanjivan.

- Niko nije tražio nikakvo smanjenje od vlade. Nema nikakvog planiranja otpuštanja, niti smanjenja - rekao je Ðorđević, dodajući da je u proceduri prijem 300 profesionalnih vojnika i da je rok za to 1. novembar.

Ðorđević je kazao da očekuje da će sledeće godine biti prijem još 1.500 ljudi i da će se time popuniti nedostatak kadra koji sada najviše nedostaje.

On je odbacio tvrđe pojedinih članova Odbora za odbranu i bezbednost da će u sistemu odbrane biti smanjenja plate, podsetivši da je premijer Aleksandar Vučić najavio povećanje ne manje od četiri odsto.

Ðorđević je izneo podatak da je do kraja septembra potrošeno 72,2 odsto ovogodišnjeg budžeta, što je za 2,8 odsto manje u odnosu na planiranu dinamiku potrošnje. Potrošeno je kaže nešto manje od 38 milijardi dinara.

Takođe, istakao je da su od početka godine sklopljena 194 ugovora o izvozu naoružanja ukune vrednosti 2,43 milijarde dinara.

Ministar je govoreći o angažoavnju vojske na granici sa Bugarskom i Makedonijom, rekao da je podneto 56 krivičnih prijava protiv krijumčara i da je od jula više od 12.000 osoba sprečeno da uđe u Srbiju.

Ðorđević je ponovio da je sistem odbrane jedan od najuređenijih sistema u državi i da posebnu pažnju posvećuje borbi protiv terorizma i migratornim kretanjima.

Od ključnih propisa koje treba doneti u narednom periodu, Ðorđević je istakao izmene zakona o odbrani, izmene zakona vojsci, vojnom obrazovanju, proizvodnji i prometu oružja...

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović najavila je danas da će sledeće nedelje biti razamtran izveštaj MUP-a i da će prisustvovati ministar Nebojša Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija